Šta je novo?

Oj Srbijo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
10.12.2007
Poena
304
Telekom Srbija ADSL Flat paketi

-D:512 U:64 Kb/s 1.208,00 din mesečno
-D:1024 U:128 Kb/s 1.811,00 din mesečno
-D:1536 U:192 Kb/s 2.415,00 din mesečno

Hrvarski telekom ADSL Flat paketi

-brzina: D:2Mbit/s U:256kb/s cena:219 kn-2.320,00 din mesečno
-brzina: D:8Mbit/s U:512kb/s cena:319 kn-3.380,00 din mesečno
-brzina: D:16Mbit/s U:768kb/s cena:469 kn-4.970,00 din mesečno

Stvarno smo jadni :mad::wall:

Zamislite kakva je razlika sa ostalim drzavama u zapadnoj Evropi,a Ameriku necu ni da spominjem.

Poslednja izmena:
Ovo je opshte poznato. Monopol chini chuda :D Pogledaj cene u Sloveniji, dodje ti da plachesh koliko nas deru.
P.S. Ovakvih tema ima milion, ali si izgleda hteo da se javno izjadash :D

Situacija je još tragičnija, pošto si naše cene naveo bez pdv-a od 18% :S:

Jel mozes da nam das neki link, odakle ti te cene?

Ja sam pogledao na T-Com Hrvatska, i cene su nesto skuplje nego kod nas:
http://www.t-com.hr/privatni/internet/maxadsl/instalacija.asp

Ti nesto nisi dobro video

odavde su mi cene
http://www.t-com.hr/pdf/brosure/privatni/maxadsl.pdf

a evo slika izdvojena
hrvatskitelekom1ce1.jpg

Poslednja izmena:
Ma ljudi opusteno:S:,kad udjemo u Evropu bice bolje:wall::d

Mene ovo uopshte ne nervira. Boli me uvo dal ce da mi skine film za 10 sati ili 8,5 sati, samo da zavrshi posao. Da mi svi lepo imamo kasvetne i stabilne konekcije, bez pucanja veze i slichnih gluposti. ADSL je trenutno kod nas isto shto je bio telefon '93 (kada se uvodjenjenje placalo 1200 maraka). A rachunajte i ovako: gore od ovoga teshko da moze da bude, znachi jedino moze da se popravi situacija, narochito ako SBB konachno iskuka taj link.

Mene ovo uopshte ne nervira

Mene pocinje da nervira.Em sto su skupe cene,em sto me DR*AJU :mad: da kao nisam platio prosli mesec.Ja se secam i znam da jesam,a oni mi kazu da donesem racun(koji jos nikad nisam dobio posle uplate):mad:.Onda sam morao da platim dva puta za 1 mesec.Imam samo jednu rec za njih STOKA:whip:

Poslednja izmena:
Mene ovo uopshte ne nervira. Boli me uvo dal ce da mi skine film za 10 sati ili 8,5 sati, samo da zavrshi posao. Da mi svi lepo imamo kasvetne i stabilne konekcije, bez pucanja veze i slichnih gluposti. ADSL je trenutno kod nas isto shto je bio telefon '93 (kada se uvodjenjenje placalo 1200 maraka). A rachunajte i ovako: gore od ovoga teshko da moze da bude, znachi jedino moze da se popravi situacija, narochito ako SBB konachno iskuka taj link.

Ako tebe ne nervira da skidas film po 10 sati, ogromnu vecinu nas itekako nervira i zato kukamo po forumima. O utrosenoj elektricnoj energiji koja je potrebna kada za download jednog filma treba po 10 sati da i ne pricam, tako da ne razumem kako ne moze da ti smeta.
To sto tebi puca konekcija ne znaci da su nam veze nestabilne i nekvalitetne. Od kako sam dobio ADSL, nikada ali bas nikada mi nije pukla konekcija niti sam imao bilo kakvih problema sa internetom a download je uvek na full brzini do zadnjeg kilobajta.

Ovako bismo mogli danima da navodimo ponude raznih svetskih provajdera i da cupamo kosu uporedjujuci to sa nasim telekomom ali je poenta da postoji mnogo faktora zasto nam je net a i mnoge druge stvari ovakve kakve su.
Ja najvise krivim politicare koji ne rade nista i nemaju viziju za buducnost a povecavaju sebi platu za 100 posto zato sto im se tako cefnulo.
Pa ista ta Slovenija ima takav internet kakav ima ne zato sto imaju super provajdere i nemaju monopol vec zato sto je drzava uvidela da joj je u dugorocnom interesu da ulozi u svoju infrastrukturu i da opismeni gradjane u IT pogledu i ne samo da su to shvatili vec su to i radili i ulagali pa tako imaju danas to sto imaju.
A ovde i dan danas imamo veliku vecinu naroda kojima je kompjuter bauk i koji misle da im je racunar i internet potreban da bi se detence poigralo. Pa ako je vecina naroda takva kome ti uopste da pravis ultra brze veze i mreze. Sve dok kompjuter ne postane uobicajena sprava u svakom domu i porodici a ne luksuz necemo imati ni razvijene mreze kao sto ih imaju u zemljama sa razvijenom infrastrukturom.
Meni najvise smeta sto se sa adsl-om kasnilo bar 3 godine, da su ga tad uveli pa makar kostala 500e pretplata za mizerne brzine danas bismo imali sasvim drugu pricu. Ovako, sa ovim brzinama prolazimo danas kroz ono sto su neke drzave prolazile 2001 i 2002, ali sta ces kad je tad bilo vaznije za politicare ko ce iz koje stranke imati ljude u upravnom odboru telekoma nego da ponude gradjanima brzi net.

Ako tebe ne nervira da skidas film po 10 sati, ogromnu vecinu nas itekako nervira i zato kukamo po forumima. O utrosenoj elektricnoj energiji koja je potrebna kada za download jednog filma treba po 10 sati da i ne pricam, tako da ne razumem kako ne moze da ti smeta.
To sto tebi puca konekcija ne znaci da su nam veze nestabilne i nekvalitetne. Od kako sam dobio ADSL, nikada ali bas nikada mi nije pukla konekcija niti sam imao bilo kakvih problema sa internetom a download je uvek na full brzini do zadnjeg kilobajta.

Ja nisam rekao da mi puca konekcija, naprotiv. Ali imam dvojicu drugova koji su na Neobee-u i zeza ih ADSL strashno.
Do sada sam koristio dial-up preko 4 godine, kakve sam sve patnje s njim doziveo, sada sam prezadovoljan sa ovih 512/64 i to je moje lichno mishljenje i nema shta sad ti tu da me napadash. Da nas deru - jeste, da je svuda oko nas bolji internet - jeste, ali shta mi tu mozemo osim da kukamo po forumima? Izneo sam svoj lichni stav - u kakvoj drzavi zivimo i ovo je napredak. Mislish da ja ne bih voleo da za 30e imam 10Mbita?
I ako sam se ja vec pomirio sa chinjenicom da mi skida film 6-10 sati to je moja stvar, shta sad treba da se obesim? :mad:

Ja nisam rekao da mi puca konekcija, naprotiv. Ali imam dvojicu drugova koji su na Neobee-u i zeza ih ADSL strashno.
Do sada sam koristio dial-up preko 4 godine, kakve sam sve patnje s njim doziveo, sada sam prezadovoljan sa ovih 512/64 i to je moje lichno mishljenje i nema shta sad ti tu da me napadash. Da nas deru - jeste, da je svuda oko nas bolji internet - jeste, ali shta mi tu mozemo osim da kukamo po forumima? Izneo sam svoj lichni stav - u kakvoj drzavi zivimo i ovo je napredak. Mislish da ja ne bih voleo da za 30e imam 10Mbita?
I ako sam se ja vec pomirio sa chinjenicom da mi skida film 6-10 sati to je moja stvar, shta sad treba da se obesim? :mad:

To je super ako si se ti pomirio sa tim,ali ako kazemo da nam je sad dobro onda ce misliti da nam je stvarno dobro i da smo zadovolji i nista od poboljsanja.Treba da se u Srbiji pojavi dobar provajder koji ce sniziti cene i povecati brzine,a to ce kasnije svi za njim uraditi zbog konkurencije.To ti je kao sad sto je sa mobilnom telefonijom.U jedno vreme bio samo MTS(onda su derali cene),dosao Telenor cene sve manje i na kraju kada se pojavio VIP.Sada daju dupliran kredit,karticu od 100 din.Ja sa secam kada sam moju 064 karticu platio oko 2500 din.Tako treba da bude i sa internetom samo je potrebna dobra konkurencija:type:.

2 M@rc'$.Eck0-gUp:
To sam i ja isto rekao. Ali shta nam chini da otvorimo milion tema na benchu i svi u glas kukamo kad tamo u lelekomu neko sa osmehom broji pare i uopshte ni ne razmishlja da smanji cene. Monopol je najveci problem, shto sam takodje vec rekao. Shta me napadate, svi smo na istoj strani. Ja volim da imam optimistichan stav prema svemu, jednostavno to ne mogu da promenim. Zahvaljujuci tome i ostajem normalan u ovoj nenormalnoj drzavi :D

EDIT: A ovo shto si morao 2x da platish za isti mesec je chist kriminal. Samo nek nastavi lelekom da se ovako bahato ponasha, pa kad dodje novi provajder i svi otkazu lelekomu bice im kuku lele. Da su meni tako neshto uradili odmah bi im vratio u opremu i nek idu u q.
I shto kog djavola SBB ne moze josh da dobije link? Kao Verat ima jedan link preko Madjarske (shto ne moze ni jedno vece selo da pokrije) i nema monopola, svi su srecni :mad:

Poslednja izmena:
Zaboravljate da je Slovenija polozila zilion kilometara optike ispod zemlje.....

Zaboravljate da Slovenija nije ratovala 10-15 godina, da je fizicki bliza evropskim zemljama, da je drzava fizicki manja i sa manje ljudi....

Ja stvarno ne vidim neku bitnu razliku izmedju ponude kod nas i u hrvatskoj. Razika u ceni je nekih 20% (izracunato napamet, da me ne prozivaju neki da je 21.37%). Po meni je mnogo bitnije da kod nas postoji flat ponuda i za 15e i da bi u Hrvatskoj to bio najprodavaniji flat paket kad bi postojao bez obzira na brzinu. Bas me zanima koliko vas bi dalo 30e SVAKI MESEC za 2 Mbit ili cak 60e za 16 Mbit. Ja ne bih dao iako mogu to da priustim, jednostavno smatram da je to preveliki mesecni trosak. Kome treba zbog posla slazem se da izdvoji koliko god je potrebno ali mislim da je takvih jaaaako mali broj (da im od brzine neta zavisi prihod) a i za takve postoje resenja. *** jesu skuplja nego preko ali su zato rente i rezije ovde manje pa je poslovanje jeftinije.

A ni u EU drzavama nije bas tako sjajno kao sto odavde izgleda. Retki su provajderi koji ce vam dozvoliti mesec dana downloada full brzinom. Uglavnom su to "flat" ponude uz dodatna objasnjenja (tipa "fair use") ili ugovori gde im dajete broj svog racuna i potpisujete ugovor na 1-2 godinu uz pravo da vam automataski skidaju pare sa racuna svaki mesec. Nema otkazivanja ugovora ili kasnjenja u placanju a ni downloada 1TB mesecno...

Poslednja izmena:
Tacno. Sta vredi Svedjaninu 200 MBit kad ima ogranicenje od 50 GB za neku normalnu cifru, sve preko toga placa debelo. A ja sa 256/128-512/384 skinem 150 GB mesecno za 1350 din.

Tacno. Sta vredi Svedjaninu 200 MBit kad ima ogranicenje od 50 GB za neku normalnu cifru, sve preko toga placa debelo. A ja sa 256/128-512/384 skinem 150 GB mesecno za 1350 din.

Svaka chast, ja jedva skrpim 60GB na 512/64. Jel ti skidash non-stop? :d
Pozdrav

Nije tacno da im je sve ograniceno,Imam druga iz nemacke ima 5 MBit u sekundi i nije mu ogranicen download,a kaze da je tamo takav internet bagatela.I ja uspem da skinem oko 100 GB mesecno,kompijuter mi radi 10 dana bez prestanka mogu na njemu jaja prziti koliko je vruc:exploder:.

Nije tacno da im je sve ograniceno,Imam druga iz nemacke ima 5 MBit u sekundi i nije mu ogranicen download,a kaze da je tamo takav internet bagatela.I ja uspem da skinem oko 100 GB mesecno,kompijuter mi radi 10 dana bez prestanka mogu na njemu jaja prziti koliko je vruc:exploder:.
Imam i ja, a i sam sam proveo neku godinu tamo. Jeste bagatela je, ali neka pokusa da ostavi komp da skida nesto 10-20 dana full brzinom. Da vidis kako ce mu biti bagatela sledeci mesec. Prebacice ga na odgovarajuci paket, neki i bez obavestenja jer si im ugovorom dao takvo pravo i automatski ti skinuti odgovarajucu sumu sa racuna. Kad se pobunis samo ti tutnu ugovor pod nos i zavrsena prica. BTW sve vise provajdera zahteva kreditnu karticu i broj racuna. Npr brat u Italiji ne moze da dobije povoljan paket jer nema kreditnu karticu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno