Šta je novo?

Ohladite PC jestivim uljem :)

a c a

Uticajan
Učlanjen(a)
04.11.2003
Poena
1,625
Moja oprema  
Laptop
HP 8570p
Mobilni telefon
Realme 8
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
b3ju9p5y4wh2s2b4h.jpg

http://rapidshare.com/files/160980520/Ohladite_vas_PC_jestivim_uljem.avi

Za ovo mora maslinovo, obican suncokretov zejtin se uzegne.

Poslednja izmena:
Ako ga ne ohladis, eto nama friteze...

Ko ce da secka krompir?

Mislim da moze i necim drugim, bilo je ovo odavno, i to nesto totalno transparentno su koristili, ja bi rekao da je ovo extra ako se ulozi ok suma za neki fin i jaci akvarijum od ok plexyja. Samo treba poredjati ok komponente da se ne vadi cesto i na veselje. :)

Skupo ulje i za ono sto treba kamoli za komp :D

jel moze svinjska mast?? : )

Ovo je bas mnogo staro, secam se da je pre mozda 2 godine bilo reci o hladjenju masine u ulju.

I šta sa ovim kad jednog dana izvadiš iz zejtina? :)
Kako da ga razmastiš i kome to takvo da prodaš :)

Zato i koriste ono mineralno ulje. ;)

Samo pitanje je koliko je to kod nas i kako se dolazi do toga + je transparentnije i bezbojno, a i pogodnije za hladjenje.

Zar nije to za trafoe ono kao, ekstra, ekstra otrovno? :d

Ovo je tema o hlađenju računara uljem, a ne o ulju za prehranu.
Trafo ulje se koristi zato što je dobar dielektrik i ima odlične termalne karakteristike.
Ne znam da li je tako otrovno, ali znam da sam dolazio u kontakt sa tim uljem i niko mi ništa nije napomenuo.

Koliko se secam, taf ulje nije otrovno, otrovan je SF6, koji je gas ;)

A trafo ulje je prilicno postojano, mislim da do 160 stepeni zadrzava svoja svojstva...

Ma sad je u modi da se troshi sintetika. CASTROL RS :D

A da li pri overkloku takve mašine pomaže ako se sipa univerzalni modifikator? :D

Ovo je tema o hlađenju računara uljem, a ne o ulju za prehranu.
Trafo ulje se koristi zato što je dobar dielektrik i ima odlične termalne karakteristike.
Ne znam da li je tako otrovno, ali znam da sam dolazio u kontakt sa tim uljem i niko mi ništa nije napomenuo.

FFS, znam o čemu je tema i kapiram zašto je bolje, nisam ni nameravao da pržim kobasice na tom ulju, jedino sam negde, nekako povezao to i nešto veoma otrovno i zato i pitam. Well, guess I was wrong :D

Ne nego mozesh da vozish komp bez ulja :d just like Alvirovic yuga po keju :)

Otrovan i kancerogen je bio Piralen koji se ne koristi vec odavno (ne znam za EPS posto su oni "odavno" :p), ova obicna mineralna ulja za transformatore bi trebala da budu prilicno bezazlena, ne znam samo kakva su im termalna svojstva zbog hladjenja mada ni ona verovatno nisu losa posto se trafoi puno greju.
Pred zavaljavanje komponeti WD40 i Fairy da skines zagorelo od kobaje i bog da te vidi :d

EDIT :
Ako neko stvarno hoce da se zeza sa ovim mozda ne bi bilo lose da pogleda ovaj link
http://www.electronics-cooling.com/articles/2006/2006_may_a2.php
ima vise dielektricnih coolant-a na spisku

Poslednja izmena:
Dobra fora za hard samo recimo jer iako se ostale stvari u kucistu utegnu i smanje obrtaji itd hard se uvek oseti, pa nije losa solucija napraviti poseban rezeorvar samo za 2-3 harda. :)

Gde se uzima to ulje mineralno i koliko je otprilike?

Treba videti u praksi sa starijim komponentama kakve rezultate daje sto se tice smanjivanja buke i hladjenja.

mineralno ulje se uzima u radnji koja prodaje delove za kola ili na recimo bezinskoj pumpi. Ja sam godinama sipao mineralno ulje kola, kostalo je oko 500din/1L tada (pre 2 godine).

Bas me zanima za koliko minuta bi to ulje dostiglo 100C sa nekom gamer masinom potopljenom u njega, recimo 4870x2, q9450 OC @4GHz, 4GB rama...

Vrh Dno