Šta je novo?

Ogroman problem.

[Miki]

Čuven
Učlanjen(a)
05.06.2001
Poena
725
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nisam znao gde da postavim pitanje pa posto mi je problem povezivanje na internet odlucio sam da to bude ovde. E problem ide ovako: od pre 2 dana nikako ne mogu preko dial upa da se konektujem na net. Pise opening port pa error 678:the remote computer did not respond..bla...bla...bla...Cuje se ton na pocetku, pocne biranje i onda pocne pistanje u nedogled dok ne izbaci tu poruku. Probano na mom kompu, na burazovom,menjani modemi,probano na lap topu znaci nema sile! Napomena da telefoni rade najnormalnije. E sad posto imam isdn probam da se konektujem preko njega, hoce, ali brzina downloada ne prelazi 3kb/sec cak je prosecna oko 1.7kb/sec znaci usporeno do maximuma. Ovo mi je prvi put da imam ovaj problem, zna li neko u cemu je rec. Da li mogu da zovem telekom da prijavim smetnje, ali radi mi fon. Bilo kakav predlog? Hvala unapred.

Reinstaliraj (komplet) drajvere za modem. Ako imaš neki FW u kombinaciji sa SP2, može da se desi da blokira konekciju (ZA, for instance). Pošto pretpostavljam da nemaš problema se spywareom i dialerima. :p

Gorane pa znamo se valjda :) nema pojma o starom driveru ili tako necemu. Sve je radilo i odjednom nema sanse da se konektuje. defragmenter, ne verujem da je precvikan jer radi fon, mogu da zovem. Probano i vise provajdera nije znaci ni do toga.

Netje prijatelju, updatovan. Ali kazem ti ne moguce da je do modema jer je probano na 3 racunara :)

U zadnje vreme i ja imam problem sa greškom 678, koja se manifestuje kada pokušam da se 'kačim' na Verat preko SMIN, dok na 011306.... radi najnormalnije. Takođe, pristup Neobee-ju preko SMIN radi OK.

I ja sam mislio da je smin prso. Ali ne neece ni preko jednog provajdera.

pa, izgleda da si na pcm-u... podelili su liniju na vise tel. brojeva. znam da na na inf mogu da ti kazu da li si na pcm-u.... ako imas mogucnosti probaj kod komsije da uspostavish vezu, mozda je kod njega ok linija.

Nije ni to :).Prvo isdn je, drugo ne mogu u sred noci da mi podele :).A i sto bi to radili kad 10 godina nije bilo nista :)

Da ne bih otvarao novi topik, nadam se da ću i ovde dobiti pomoć, jedan pravi odgovor i ne narušava se tema, a da jeste ogroman problem - nije da nije :)
Dakle, od pre neki dan (ne mogu da dovedem ni sa čim u vezu, osim možda s korišćenjem CCleaner-a) kad god uključim računar i konektujem se na net putem dial-up-a sve radi OK, potom se recimo diskonektujem, ili pukne veza, ili sl. i kad se ponovo konektujem (a mogu ponovo da se konektujem) veza je apsolutno mrtva nema ni sent bytes niti received... a ondak primetih u task manager-u pod networking da mi je aktivna i ona prva i ova druga konekcija, pri čemu za prvu piše da je NON OPERATIONAL!? I tako uvek... problem se rešava restart-om, nakon čega je moguće opet samo jednom normalno se nakačiti na net, do sledećeg restarta... Pomoć, iko?

[Miki] je napisao(la):
Nije ni to :).Prvo isdn je, drugo ne mogu u sred noci da mi podele :).A i sto bi to radili kad 10 godina nije bilo nista :)
Имаш или негде кратак спој на телефонским жицама по кући (погледај старије телефоне, прикључке, не мора бити директан и непосредан контакт, може бити и индуктивног типа), значи поисклјучуј све телефоне по кући, па пробај, ако још зеза отишла ти је ISDN базна станица што није ретко, јер је врло осетљива на електрично пражњење у прироној средини (севање), у том случају назови ПТТ и у року од 24сата ће ти донети нову.
Ја сам имао сличан проблем утолико што сам имао ослабљен проток и често пуцање везе и dialup и ISDN, код мене је била у квару стара Santix кутија. ПТТ екипа стигла 4 сата по пријави, констатовали пад протока и у узрок квара и сутра пре подне донели нову кутију.

Dolazili su iz telekoma. Prekjuce jedan dosao i smejao se kako ne radi. Juce drugi dosao i slegao ramenima. Niko ne zna sta je.

Proradio sam od sebe. Iz telekom rekli neverovatno. :)

[Miki] je napisao(la):
Proradio sam od sebe. Iz telekom rekli neverovatno. :)
To je zbog ki$e :wall: :wall: :wall:
Samo sa Telekomom da nemas "za posla".
Odvratna im je podr$ka, mada su ljubazni - al - nemaju pojma.
(doduse, ima par strucnjaka, njima svaka cast, ali sve to uglavnom dobilo pos`o "preko veze"...bla, bla... da ne preteram - banovace me)

Vrh Dno