Šta je novo?

OGROMAN problem sa mail-om na Telekom ADSL-u

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Koristim Outlook Express i imam problem što sa e-mail nalozima.
Prvo:
Neće da mi šalje mail-ove preko [email protected]. Sve sam namestio kako treba, ali mail neće da ode (ni sam teks, a ni slike).
Takođe nemogu preko gmail-a da šaljem mail-ove (preko wireless-a sam mogao) a namestio sam da mi prima isti na OE.

ADSL ide u router preko PureBridge konekcije, pa se onda deli na 2 komp-a.
Probao sam da forwardujem portove 110, 25 (ti idu sa pop3 i smtp), kao i 465 i 995 (oni su potrebni za gmail).

Ovo mi je HITNO, pošto treba da pošaljem brdo mailova u sledećih par dana.

Sto se tice OE-a i telekoma idi na tools>>Accounts>>Kartica mail oznaci telekomov nalog pa propertis kartica servers i zakaci opciju My server requires authentication . Za g-mail uloguj se preko browser-a na gmail i imas slikovito objasnjeno setovanje OE-a za gmail

Sve je to tako namešteno ali neradi. Nisam toliki bilde da neprobam sve živo.

da li si account name upisao samo username, ili [email protected] ?

nema potrebe da forwardujes portove posto je ovde veza samo klijent>server

Da ne otvaram novi tred.

Interesuje me setovanje za OE za verat.net. U pitanju je kablovska.
To je za drugara koji je dosta daleko od mene i ne mogu ja fizicki da mu pomognem.

Dakle da li se razlikuje setovanje za kablovski u odnosu na modemski net?

Koristim Outlook Express i imam problem što sa e-mail nalozima.
Prvo:
Neće da mi šalje mail-ove preko [email protected]. Sve sam namestio kako treba, ali mail neće da ode (ni sam teks, a ni slike).
Takođe nemogu preko gmail-a da šaljem mail-ove (preko wireless-a sam mogao) a namestio sam da mi prima isti na OE.

ADSL ide u router preko PureBridge konekcije, pa se onda deli na 2 komp-a.
Probao sam da forwardujem portove 110, 25 (ti idu sa pop3 i smtp), kao i 465 i 995 (oni su potrebni za gmail).

Ovo mi je HITNO, pošto treba da pošaljem brdo mailova u sledećih par dana.

nemoj da se brinesh nisi ti nishta pogresno uradi (valjda) osim shto si uzeo adsl u telekom i ja i moja 3 ortaka (svi smo uzeli adsl u telekom) imaju isti problem oko slanja mail poshalje retko kad ali mnogo retko i

Poslednja izmena:
Mozda zato sto je nekome to lakse. Ja nikad recimo ne koristim, ali zato recimo moja sestra ne moze da zamisli net bez outlooka.

nema sta tu da se razlikuje!
zna se - portovi su uvek 25 i 110 - amin :)
Pa obicno jeste tako, ali ne uvek, a _/Neo\_ je upravo naveo jedan:

@_/Neo\_: jel si probao direktno bez rutera, sa ugasenim FW-om? I koju tacno gresku izbacuje? Znam da Telekomovi serveri zezaju, ali ako te zeza i gmail onda je verovatno nesto drugo u pitanju.

@Johnny B.: Verat ima cable? Ili si mozda mislio na adsl ili wifi?

Upravbo opisani problemi sa emailom preko ADSL-a su se desili pre nedelju dana mom drugaru. Iygleda da svi korisnici koji su dobijali ADSL ovih dana nisu ni kreirani na email serveru nadlanu.com.

Jesi li probao da se sa datim user/pass kombinacijom konektujes na web mail nadlanu.com ??

Ako ne uspes zovi telekom podrsku i zali se!

@_/Neo\_: jel si probao direktno bez rutera, sa ugasenim FW-om? I koju tacno gresku izbacuje? Znam da Telekomovi serveri zezaju, ali ako te zeza i gmail onda je verovatno nesto drugo u pitanju.

Probao sam i to, ali ne vredi.
No međutim sam se snašao pošto sam umesto 465 forwardovao 454 za gmail, tako da sad radi.

A što se "nadlanu.com" tiče, komšija koji takođe ima ADSL kaže da i njega zeza isti oko slanja.

Jesi li probao da se sa datim user/pass kombinacijom konektujes na web mail nadlanu.com ?

Probao sam, ali i tmao ima problem sa uploadovanjem fajlova i njihovim slanjem, ali kao što samo gore rekao, snašao sam se.

E sad imam novi problem vezan za gmail.
Pošto na mreži imam i brata, koji je koristio ptt-ov email nalog koji mu sad neradi (sve sam probao ali nevredi), odlučio sam da i njemu napravim gmail.
Kad ono međutim. Napravim nalog, proverim poštu tamo, pošaljem nešto, vidim sve radi. I onda iz OE exportujem moj gMail nalog, importujem kod njega, promenim Name, e-mail, account name, i password, probam da skinem mail (koji sam poslao sa mog naloga) kad ono neće, tj kod aauthorizing-a stane i traži da ukucam user name i password. Rek'o aj možda neradi jel sam exportovao moj, uzmem napravim kod njega novi, podesim sve kako treba, probam opet, opet isto. Namestim moj nalog kod njega (importujem ga samo) probam, sve radi. Posle toga pređem na moj komp, probam, opet isto.
Da netreba da se možda namesti na gmail-u da ide mail preko OE (mada se nesećam da sam ja to radio) ili je možda nešto drugo u pitanju.

EDIT: Nema potreba, skontao sam gde se nalazi podešavanje na gmail-u da ide preko POP-a (OE-a). Tako da je sad sve sređeno.

Poslednja izmena od urednika:
E sad mi ništa nije jasno. Opet mi 2 dana zaredom neradi gmail. Poludeću od ovog ADSL-a.

Aj da dignem iz mrtvih.
I dalje mi nije jasno zašto neće da mi radi gMail. Tj radi on, ali samo ako šaljem kratke mailove (sa malo slova). Ono što sam trebao da uradim sam uspeo, ali sad mi ništa neradi. Prosto nemogu da verujem šta mi se dešava.
Nemogu da šaljem veći mail, nemogu da okačim ovde nikakav atach, nemogu da okačim ovde veliku poruku, nemogu da stavim ništa na imageshack...

Aj da dignem iz mrtvih.
I dalje mi nije jasno zašto neće da mi radi gMail. Tj radi on, ali samo ako šaljem kratke mailove (sa malo slova). Ono što sam trebao da uradim sam uspeo, ali sad mi ništa neradi. Prosto nemogu da verujem šta mi se dešava.
Nemogu da šaljem veći mail, nemogu da okačim ovde nikakav atach, nemogu da okačim ovde veliku poruku, nemogu da stavim ništa na imageshack...
A koji anti-virus koristis? Jel imas neki anti-spyware?

Koristim nod32, ali sam ga isključio. Anty-spyware nemam.
Problem je izgleda nešto u mojim podešavanjima za modem i router (***a *****ao sam se pa sam uzeo njega)... više o tome u temi koja je oko podešavanja mreže....ovde

Poslednja izmena:
Koristim nod32, ali sam ga isključio. Anty-spyware nemam.
Problem je izgleda nešto u mojim podešavanjima za modem i router (***a *****ao sam se pa sam uzeo njega)... više o tome u temi koja je oko podešavanja mreže....ovde
Proveri ti jos jednom da li je taj NOD32 iskljucen jer ja sumnjam na IMON ;)
Nego, tu kod tebe je pravi haos :D
Ajde ti lepo konektuj direktno modem na tvoju masinu, pa sredi prvo masinu da na njoj sve radi kako treba, pa tek kad proradi onda zabadaj ruter, pa ako sve radi, tek onda wi-fi...
Tako ces korak po korak da nadjes gde su konkretni problemi ;)

Trenutno sam modem stavio u normalan mod (PPPoE) i sad mi sve radi (osim eMule-a). A da bi mi eMule lepo radio, treba da se prebacim u bridge mod, tj samo tako sam uspeo da njega nateram da radi, ali onda ništa od ostalog.
Wi-Fi sam batalio, pošto sam selio komp, pa nemam pristup anteni :)

Trenutno sam modem stavio u normalan mod (PPPoE) i sad mi sve radi (osim eMule-a). A da bi mi eMule lepo radio, treba da se prebacim u bridge mod, tj samo tako sam uspeo da njega nateram da radi, ali onda ništa od ostalog.
Wi-Fi sam batalio, pošto sam selio komp, pa nemam pristup anteni :)
A jel si probao da forward-ujes portove za eMule?

Naravno da sam probao. Ali nevredi, neće pa neće. Probao sam sve: sa modema na komp (moj IP), kao i sa modema na ruter (IP) pa sa rutera na moj komp.

Vrh Dno