Šta je novo?

Ogroman problem, ne znam šta je, neće ni sitem da se instalira

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Naime od pre neki dan je windows7 počeo da mi s vremena na vreme izbaci plavi ekran, momory damping error i nekad kad ga palim kaže kako mu fali neki fajl za pokretanje sistema.
I sinoć sam odlučio da odradim sistem reko do njega je, nije rađeno skoro 2 godine, ali reko ajde probaću da restore-ujem stanje od jula ove godine preko acronisa, pokrenem ja, odradi on to, ali opet isti problem, znači čim krene da diže win on pukne i izbacuje kako mu fali \windows\system32\DRIVERS\iaStorV.sys fajl i tako svaki put.
Isto tako sam primetio, da prilikom instalacije, pokrene se instalacija, ja odaberem particiju gde hocu da ga instaliram, obrisem je, iskopira fajlove i kad treba da pokrene setup posle restarta, mi sa pokretanjem svake nove instalacije pokazuje po novi WIndows7 da biram koji ću da pokrenem.
Stvarno nemam pojma šta može biti.
Konfiguracija se iz moja mašina, samo što sam dodao još 2x4gb memorije, i probao sam i sa 2x2 posebno i sa 2x4 posebno i sa 2x2 i 2x4 zajedno, probao sam instalaciju i na drugi hard disk i svaki put isto (samo što kad krenem na drugi hard disk onda mi ne izbacuje ovo više puta win7 jer taj hard disk iskačim skroz)
Hitno potrebna pomoć i predlozi šta raditi

Otkud na AMD sistemu Intel matrix storage manager driver? Inače, ako ti svaki put krene instalacija od početka, probaj da u biosu isključiš cd/dvd kao first boot, a pokreći boot sa cd/dvd sa funkcijskim tasterom namenjenim za to (F10/F11 ili ESC koja je već kombinacija na tvojoj ploči).

Poslednja izmena:
Ma ne kreće instalacija svaki put, nego je ja pokrenem sam. Znači pokrenem instalaciju, sa cd-a, sa flash-a, nebitno, svaki put, formatiram disk, pustim da se iskopira, i prilikom restarta mi izbaci da mu treba taj fajl, i tako svaki put, i svaki put mi napravi novi ne znam kako da ga nazovem, ali kao kad imaš 2 sistema na disku pa te pita koji hoćeš da pokreneš, e tako sad imam 5 windows7 opcija a svaki put sam formatirao hard i ne kapiram kako je ostalo

Povadi sve diskove iz mašine i ostavi samo taj gde želiš da instaliraš windows (tačnije, otkači kablove), ali ja i dalje ne znam otkud na AMD ploči intel matrix storage manager driver.

Stvarno ne znam, instalacija je skinuta sa neta odavno i već je instalirana na bar 20-tak računara i nikad nije bilo nikakvih problema. Znači čist win7 ultimate x64 bez sp bez ičega i taj je i instaliran na mojoj mašini odavno i samo tu instalaciju koristim. Prvo sam mislio da je do cd-a pa sam probao sa flash-a, ali opet isto, a komp mi je potreban za večeras hitno

e sad nek mi neko kaze da sam ja normalan, znaci sinoc celu noc sam se zezao sa instalacijom, jutros celo jutro, i sad dosao sa posla pokrenuo instalaciju i sve proslo bez ikakvih problema, znaci uopste ne kapiram u cemu je problem :S a nista, ali bas nista nije dirano

Problem je u lošem disku i piratskoj kopiji

Jel sam negde napisao da je u pitanju piratska kopija? Nisam.
Disk imam već 3 godine i nikada nisam imao ovaj problem, a kao što sam rekao instalirao sam ga na bar 20-tak računara (verovatno i više) a imam i backup diska na flashu i sa njega se dešavalo isto.

Za ono drugo ti ja mogu reći da se vindows upisuje u MBR u boot sektoru svoj naziv da tako kažem da kada se učita tebi iskače meni sa mogućnošću izbora sistema. Onaj koji je najnovije instaliran je zaokružen tj defoult. Ostale možeš izbrisati pomoću malog programa EasyBCD 2.2. Zato formatiranjem ne možeš izbrisati taj meni već moraš znati koja ti je aktivna particija koja sadrži boot sektore pa nju formatirati tada dobijaš kao da win nije ni instaliran.....A za ono prvo sto puta na istom pciju možeš da instaliraš win sa istog diska i uvek će drugačije raditi. Moj savet ti je da skineš nov image sa SP1 biće ti bolje....

Evo ovako, problem je "rešen", instalirano sve i sad radi super sa bios deff podešavanjima. E sad tu nastaje mali problem. Naime kada memoriju namestim da radi na 1600MHz što je njen deff onda imam opet iste probleme. Isprobano je i sa 2x2gb kitom i sa 2x4gb kitom i čak sam isprobavao i samo po jedan modul i svaki put je isto, znači kad u biosu namestim memoriju na 1600 dobijam plavi ekran, dobijam isti taj crni ekran sa tim da traži neki fajl prilikom pokretanja win

Deff napon od 1.5v sa kojim je i do sada radilo najnormalnije. Inače je MUshkin 2x2GB po deff 1.65v na 1600MHz po specifikacijama, ali mi već 2 i po godine radi n1 1.5v dok su novi moduli od 2x4gb isto mushkin silverline deff 1.5v tako da sam sve podesio na 1.5v kako je i radilo non stop i sad prave problem.

Poslednja izmena:
Jel sam negde napisao da je u pitanju piratska kopija? Nisam. a kao što sam rekao instalirao sam ga na bar 20-tak računara (verovatno i više)

Instalalacija na drugom račnaru je već piratska kopija strogo zakonski gledano. A tek više od dvadeset je posebna priča. Sledeći tu logiku ko da novac, a koji nije mali za legalnu kopiju, neće rizikovati da mu u i ta jedna legalna kopija bude pirat... Zaključek je jasan

Da nema veze sa ovim problemom?

Deff napon od 1.5v sa kojim je i do sada radilo najnormalnije. Inače je MUshkin 2x2GB po deff 1.65v na 1600MHz po specifikacijama, ali mi već 2 i po godine radi n1 1.5v dok su novi moduli od 2x4gb isto mushkin silverline deff 1.5v tako da sam sve podesio na 1.5v kako je i radilo non stop i sad prave problem.

pokusaj da dignes napon na 1.65-1.67v. vec sam vidjao na tim masinama da blesave i bacaju bsod zbog napona(cak iako je memorija deklarisana na nizu vrednost).

Instalalacija na drugom račnaru je već piratska kopija strogo zakonski gledano. A tek više od dvadeset je posebna priča. Sledeći tu logiku ko da novac, a koji nije mali za legalnu kopiju, neće rizikovati da mu u i ta jedna legalna kopija bude pirat... Zaključek je jasan

Zaključak je da si ti dečko omašio temu za prosipanje mudrosti. Pitanje je bilo oko dizanja sistema i grešaka koje sitem javlja koje NEMAJU nikakve veze sa tim da li je legalna ili piratska verzija

pokusaj da dignes napon na 1.65-1.67v. vec sam vidjao na tim masinama da blesave i bacaju bsod zbog napona(cak iako je memorija deklarisana na nizu vrednost).

Ali pazi mašina radi tako već dve i po godine i samo iz čistog razloga zakuca iako ništa nije dirano bar godinu dana 3.6GHz CPU a memorija je radila na 1599MHz na 1.5v sve vreme. Jedino što meni pada na pamet je da nije možda mem kontroler u CPU zveknuo? Jel moguće to?

Poslednja izmena:
Vrh Dno