dzonizju
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 26.05.2024
- Poena
- 65
Moja oprema
- Mobilni telefon
- Motorola Edge 30 Fusion
Hvala na informativnom komentaru, lepo, samo se sa jednom stavkom ne slažem - kako ja mogu da budem kriv ako telefon od starta ne može da izdrži 12 sati sa 2h screen time-a? Nemoguće. I nemoguće je da baterije budu tako falične, mislim da je Motorola to skršila softverski.Nisu uvek baterije krive Naprotiv, većinski su krivi vlasnici
A i moguće je, realno, koliko se prave, ništa čudno.
Uvek će biti nekoga kome se desilo, bilo kog brenda, bilo kog modela, i biće ih dosta. Promil na milionske brojke je 100,000, da zakuka svaki deseti od njih po forumima, to su opet desetine hiljada žalbi.
A promil je sasvim moguć procenat "škarta" u bilo kojoj proizvodnji. Malo banalizujem ali razumeće svako.
Internet je samo omogućio da svako može da se oglasi
Ne znam ko sada pravi baterije za Motorolu, ranije su ih pravili Panasonic i Sony. Valjda su i dalje oni. Uzgred, ima cela tri proizvođača bat. ćelija na svetu.
Međutim, znam da je Sony premestio veliku većinu proizvodnje u Kinu a tamošnja kontrola kvaliteta nije baš uvek na nivou. Slična priča je i za fabrike koje su u Meksiku, ali one idu uglavnom za američke modele. Da ignorišemo indijsko tržište i fabrike.
Mnogo je žalbi na primerke koji dolaze odatle, nebitno za koji brend su napravljene. Dok svi i dalje hvale made in Japan, međutim i kod njih postoji škart.
Sa porastom trenda reciklaže situacija se drastično pogoršala.