Šta je novo?

Ogrebotina na CD-u

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Mala jedna ogrebotina, al' fatalna. Sad mene vrlo zanima da li ima nacina, pristupacnog razume se, da podignem podatke.
Hvala.

Pazi... folija na kojoj se snimaju podaci se nalazi sa gornje strane. Ti si sa donje strane ogrebao plastiku, i laser se prelama preko ivica ogrebotine i ne moze da cita. Probaj da kupis ona sretstva za "zalivanje" plastike kod izgrebanih CDova, vidjao sam to po reklamama, ne znam koliko je efikasno, pogotovu u tvom slucaju, a mislim da nije ni jeftino.

Fin polir za auto lak resava stvari ako ti je izgrebana plastika sa donje strane, a ako ti je ogreban reflektujuci sloj, bojim se da nema spasa.

Je li,

a sta je to polir za auto lak? Da se ne zeznem pa da kupim slajfericu...

ogrebana je...

samo donja povrsina. Siroka je 2 mm (ogrebotina) i belicasta je - 'ocu reci nije transparentna.

Re: Je li,

minketa je napisao(la):
a sta je to polir za auto lak? Da se ne zeznem pa da kupim slajfericu...

Najobicnija polir pasta za automobile (za nove lakove posto su te finije) koju ces staviti na pamucnu vatu i njome trljati cd sve dok se pasta ne osusi. Zatim izbrises cd cistom pamucnom krpom. Postupak ponavljati sve dok ti ogrebotina ne nestane. Obicno je dovoljno 2-3 puta ponoviti postupak, pa da cdrom uspesno procita disk.

Nazad
Vrh Dno