Šta je novo?

ogranicenje protoka - LAN

centaur

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Na jednom racunaru mi je adsl konekcija i preko switch-a je delim sa jos nekim racunarima.
Da li postoji program sa kojim bih mogao ograniciti protok (zasebno UL i zasebno DL) za svaki racunar u mrezi ?

Mozes NetLimiter-om da odredis na svakom racunaru posebno koliki ce mu biti max upload i max download. Jedino sto ne mozes ti sa tvog racunara da kontrolises ostale nego moras ostalim korisnicima da verujes da nece sebi krisom dodati jos koji KB/s protoka.

a jel moze ovo nekako da se primeni na ruter?
znaci nemam server nego je WAN podesen na ruteru... a na ruter se kace ostali delovi mreze .. switch 1 i switch 2.

iz Netiksa, onaj SpeedStream 5861 (Efficient networks ili kako vec..)
preko web-a se konfigurise i preko cmd linije (samo sto to jos nisam radio)

i ja koristim isti ruter ali on nema bandwidth management.

moraces da pazaris jos neki ruter ako hoces da imas kontrolu protoka...

Uspeo sam da namestim Bandwidth da mi regulise protok izmenju 2 umrezena racunara koji su u mrezi i dele jednu internet konekciju.
Imam Kablovski internet 256 kb/s i to delim na 128 kb/s... sve je to u redu sto se tice interneta, ali je problem u tome sto mi ogranicava i DC++ koji mi koristimo u lokalnoj mrezi LAN, svi mi koji smo kod istog provajdera... Znaci problem je sto mi Bindwidth ogranicava i protok u LAN-u, a bez njega su brzine od 5 MB/s - 100 kb/s...

Znaci treba mi pomoc oko toga kako da oslobodim DC++ da u LAN-u radi normalno, a da mi Bindwidth limitira samo Internet saobracaj...

Unapred zahvalan...

POZ!!!

xection je napisao(la):

znao sam... *** :bottle:

Imam u kucnom LAN-u 2 racunara... Prvi je glavni i u njega ide prikljucak za internet, a drugi preko prvog ide na NET...

Probao sam da radim Download istog fajla na oba racunara ali je prvi uvek imao vecu brzinu.
Prvi postize maksimalnu brzinu, a drugi i kada se neista neradi na prvom neide preko 6 kb/s ???
Kako ovo da resim🙁

POZ!

ruter

xection je napisao(la):

Koji ruteri to podrzavaju ?

ja koristim wireless ruter asus wl-500g za to. doduse ne znam da li tebi treba wireless opcija, verovatno moze da se nadje i neki jeftiniji.

ogranicenje preko rutera

xection je napisao(la):
ja koristim wireless ruter asus wl-500g za to. doduse ne znam da li tebi treba wireless opcija, verovatno moze da se nadje i neki jeftiniji.

U medjuvremenu sam planirao da prosirim mrezu sa wireless-om, pa cu najverovatnije kupiti d-link DSL-G604T AirPlus G Wireless G ADSL Router Modem. Da li on podrzava gore pomenuto ogranicenje ?

Nazad
Vrh Dno