Šta je novo?

Ogranicenje naloga

bajce

Slavan
Učlanjen(a)
17.12.2008
Poena
305
Ovako...
Os xp sp2
Potreban mi je program koji ce limitiranom korisniku dozvoliti koriscenje odredjenih programa.
Ne instalaciju istih,vec samo koriscenje par programa.
Postoji li neko resenje?
Unapred hvala!

??

Koriscenje programa se podrazumeva za sve korisnike pa i za limitiranog (clana builtin grupe Users). Podrazumevano ovlascenje na folder C:\Program Files je Users=Read&Execute a isto se nasledjuje, pa prema tome svi korisnici mogu da pokrecu programe instalirane na ovu lokaciju.

Pojasnjenje je neophodno!
Mozda program ima probleme u radu kada se startuje u kontekstu neadministrativnog naloga? Ili je nesto drugo u pitanju.

Ah dosetih se ti hoces da ogranicis korisnike da pokrecu programe? Tj da neke pokrecu ili ne pokrecu. I to moze: ima nekoliko nacina,

1. uskracivanje ovlascenja je najbolje npr. deny "traverse folder/execute file" nad folderom u kome je program
2. shell restrikcije: start/search/mmc/file/addremove snapin/group policy object editor/add/browse/users/<nalog za koji se vrsi restrikcija>/OK/OK/OK/

otvoriti putanju: local computer/user configuration/admnistrative templates/system/run only allowed windows applications ili

local computer/user configuration/admnistrative templates/system/dont' run specified windows applications

kroz polisu se unese niz naziva programa koje treba dopustiti/startovati npr "notepad.exe"

3. Software Resstriction Policy

itd..

uh izvinjavam se var. 2 je za Vistu. Na XP-u ne mogu shell restrikcije inace ce vaziti za sve korisnike. Ostaje var 1

Dobro si razumeo sta hocu!
Bas to mi treba!Da moxe da pokrece samo odredjene programe.
Hvala!

I ja mislim da je najjednostavije da koristiš te postavke na svakom folderu od tih programa u Program files direktorijumu. Odnosno da zabraniš prava tom user-u nad tim folderima.

Nazad
Vrh Dno