Šta je novo?

Ogranicavanje brzine modema

BokyPP

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2002
Poena
609
Da li imate extra settings za ogranicavanje modema na 33600bps i 40000bps.
Modem mi je rockwell 56k.

Imas to da podesis u Control Panel => Modems => Properties => Maximum speed
Deafult vrednost je 115200 a ti vrati na sta zelis.....

Mada ne vidim razlog kastriranja iovako vec bednih protoka podataka kod nas...

Da ti nije problem sa centralom, ne moze da izdrzi na vecim brzinama, tj. odmah pukne veza ako si se nakacio preko ~40000?

:)

][V][ATRIX™ je napisao(la):

Mada ne vidim razlog kastriranja iovako vec bednih protoka podataka kod nas...

Da ti nije problem sa centralom, ne moze da izdrzi na vecim brzinama, tj. odmah pukne veza ako si se nakacio preko ~40000?

:)

Ne nego imam problema pri konektovanju na Tehnikom ili neke slicne provajdere...
Gde kada mi modem stalno zakuca nikako ne stigne da odzuji do kraja nego samo pisti a i ako odzuji nece da mi verifikuje user name i password vec samo pise dialing i onda me jednostavno disconnect-uje...

Probao sam tako ali ne vredi ako znas te Extra Settings-e ili bilo ko od vas neka mi ih jednostavno posalje

to ti nije problem do brzine modema vec do Init stringa ... stavi u Extra Settings ovako pa probaj :
at+ms=v34,1,75,33600,75,56000 FX

AT+MS=[<carrier>[,<automode>[,<min_tx_rate>[,<max_tx_rate>[,<min_rx_rate>[,<max_rx_rate>]]]]]]

Defined Values

<carrier>
A string which specifies the preferred modem carrier to use in originating or answering a connection.
<carrier> values are strings of up to eight characters, consisting only of numeric digits and upper
case letters. <carrier> values for ITU standard modulations take the form: <letter><1-4 digits><other
letters as needed>. Defined values are listed in Table 3-1.

<automode>
A numeric value which enables or disables automatic modulation negotiation (e.g., ITU-T V.32 bis
Annex A or V.8).
0 Automode disabled.
1 Automode enabled. (Default.)

<min_rx_rate> and <max_rx_rate>
Numeric values which specify the lowest (<min_rx_rate>) and highest (<max_rx_rate>) rate at which
the modem may establish a receive connection. May be used to condition distinct limits for the
receive direction as distinct from the transmit direction. Values for this subparameter are decimal
encoded, in units of bit/s. The possible values for each modulation are listed in Table 3-1. Actual
values will be limited to possible values corresponding to the entered <carrier> and fall-back
<carrier> as determined during operation. (Default = lowest (<min_rx_rate>) and highest
(<max_rx_rate>) rate supported by the selected carrier.)

<min_tx_rate> and <max_tx_rate>
Numeric values which specify the lowest (<min_tx_rate>) and highest (<max_tx_rate>) rate at which
the modem may establish a transmit connection. Non-zero values for this subparameter are decimal
encoded, in units of bit/s. The possible values for each modulation are listed in Table 3-1. Actual
values will be limited to possible values corresponding to the entered <carrier> and fall-back
<carrier> as determined during operation. (Default = lowest (<min_tx_rate>) and highest
(<max_tx_rate>) rate supported by the selected carrier.)

Modulation
V.90, V.34

<carrier>
V90, V34

Possible Values
56000, 54667, 53333, 52000, 50667, 49333, 48000, 46667, 45333, 42667, 41333, 40000, 38667, 37333,
36000, 34667, 33333, 32000, 30667, 29333, 28000

33600, 31200, 28800, 26400, 24000, 21600, 19200, 16800, 14400, 12000, 9600, 7200, 4800, or 2400

Izvinjavam se zbog duzine, ovo je za Conexant\Rockwell HCF modeme.
npr: AT+MS=V34,0,,,28800,33600

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Ove nema veze sa onim što je čovek tražio. Ova stavka reguliše brzinu komunikacije na relaciji modem-matična ploča.

Upisivanjem vrijednosti u polju za ogranicavanje komunikacije ne vjerujem da ces rijesiti problem , nesto slicno je kada je bila analogna centrala i kod mene bilo i ispostavilo se nije do provajdera nego do centrale .

BokyPP je napisao(la):
Da li imate extra settings za ogranicavanje modema na 33600bps i 40000bps.
Modem mi je rockwell 56k.

FX I ja imam isti problem, otkako sam pre par dana instalirao win XP... nikako nece da se konektuje, instalirao sam i milenium na drugu particiju samo da bih isao na net... verovatno sam prevideo neka podesavanja, mada je sad i sa mileniumom gore nego pre XP-a

Ako uspes da resis problem, obavezno javi...

swiper je napisao(la):
to ti nije problem do brzine modema vec do Init stringa ... stavi u Extra Settings ovako pa probaj :
at+ms=v34,1,75,33600,75,56000 FX

Reci mi da li je ovo ogranicenje na 33600 ili moze i na vece brzine da se konektuje?

Re: Re: Ogranicavanje brzine modema

Spirit je napisao(la):
FX I ja imam isti problem, otkako sam pre par dana instalirao win XP... nikako nece da se konektuje, instalirao sam i milenium na drugu particiju samo da bih isao na net... verovatno sam prevideo neka podesavanja, mada je sad i sa mileniumom gore nego pre XP-a

Ako uspes da resis problem, obavezno javi...

Ma i ja isto imam drugi OP sistem Win 98 ali i tu imam isti problem nece lepo da mi odzuji do kraja pokusavam 100 puta i on uspe bar 10 ali kada to uradi nece da mi verifikuje username i sifru a u XP-u je bar to odmah radio ali se sada i tu nesto sjebalo tako da cu da poludim...Ako imas Rockwell onda probaj sa ovim extra settings-om koji su postovali meni za sada dobro ide:p

vlasta je napisao(la):
Ove nema veze sa onim što je čovek tražio. Ova stavka reguliše brzinu komunikacije na relaciji modem-matična ploča.

Da, i sta ako se ova stavka smanji na 14400 recimo, modem ce se opet kaciti na 40 - 50000 ? :mad:
čovek je trazio xtra settings k(o)d a ja posto nemam pri ruci spisak xtra settingsa pokusao sam da mu dam soluciju....
FX

Nazad
Vrh Dno