Kada su dual gpu rjesenja bila kompletni proizvodi!? O kompletnosti moze samo pricati neko ko je pristran.
@Yoti
HD4870x2 nema smisla pored GTX 280 karte. Danas pogotovo.
Ja nisam pristrasan!
Zna se za koje je rezolucije HD4870x2 projektovan i tu neprikosnoveno radi posao! Da sada cete o "mikrostucanju", veruj mi, NE POSTOJI, na ovoj karti ne!
Ako se gleda isplativost. GTX280-ki je cena od 360 evra, pa na vise. dok za HD4870x2 cena krece od 380 Evra, pa na vise

a GTX280 jedva prevazilazi single HD4870 do 1960x1600 u zahtevnim igrama (Crysis i sl.) Sta ce kome 100+ frejmova u nekoj igri?!
Svaka cast Drdi, ali zna se ko kupuje HD4870x2

i uz koje monitore navedena ide!
Ko uzima HD4870x2 da bi vrteo 3D chmar u 1280x1024 :-devil-: taj je debelo promasio temu, a pogotovo mu nikako nije jasan smisao postojanja navedene dvoglave azdajice, koja nikako nije skarabudzevina!
Da zakljucim svoj
"pristran stav"
-ATI tradicionalno ima "tople" GPU-ove!
-HD4870x2 je napravljena za velike rezolucije i za ljude sa dubokim dzepom, koji nece ugraditi kartu u tamo neku kantu

-HD4870 single veoma dobro podnosi svaku igru do 1920x1600
-HD4850 single odlicno podnosi svaku igru do 1080p
-ATI je totalno urnisao nVIDIA-u koja je na "silu" proizvela preglomazan i preskup chip, za isti je izbacila krsten drajver tek nakon 6 meseci :smash:
8800GTX je zaista bio korak napred ( ali nijedna nece preziveti dve godine kod gemera, jer ce crci :trust: ).
Nakon ovakvog pristupa ATI-a GPU-u, ispravljenog BUG-a u chipu i fantasticnog "
O" ring BUS-a, nVIDIA je na pragu rebrendiranja FX5xxx serije i apsolutno je nekonkurentna! Dok je ATI sebi stvorio prostora za "predah"!
-GTX280 je dovrsen i izuzetno izbrusen proizvod, ali ne vredi te novce ( moje licno misljenje), kasni citavu sezonu, s' toga ih je ATI tu veoma dobro docekao na rudu!
Za 8800GTX sam odmah dao 1150 CAD $, takodje i za 6800GT ,)
Nema tu pristrasnosti, volim HW,
igram se sa istim, tako da mi benchmark programi uopste nisu relevantni!
...
:wave: