Šta je novo?

Office XP i Office 2k3 ISKUSTVA....Vrede li?

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Koristim Office 2000 i zadovoljan sam. Medjutim, prezentacija koju sam pravio na Officu XP nije "radila" na Office-u 2000 kako treba...

Ramishljam da predjem definitivno na Office XP ili Office2003....Vidim da za OfficeXP su potebni SP-ovi, da postoje bagovi....

SAVET?

koliko sam ja shvatio, SP za Office XP (instalirao oba) su se u priličnoj meri odnosili na sigurnosne propuste.

Bagova u odnosu na Office 2000 u principu nema.

Jedna od stvari koja me npr nervira a radila je u Office 2000 i ne radi u Office XP/2003 jeste Format painter iz jednog fajla u drugi.

Inače unapređenja u celini smatram ipak samo kozmetičkim. Najveće razlike su baš u Ppointu i Outlooku.

Ipak, meni i te sitnice znače tako da preporučujem instalaciju 2003 preko 2000, pa čak i preko XP.

pozdrav

Da ta mogucnost selekcije sa drzanjem Ctrl-a je stvarno mnogo prakticna, a 2003 nisam probao pa me zanima kakav je u odnosu na XP. I ako neko moze da objasni zasto se office 2003 pise 2k3, za win 2000, 2k i sl. k ocigledno znaci hijadu, ali zasto ???

Poz.

Neo_Matrix je napisao(la):
Da ta mogucnost selekcije sa drzanjem Ctrl-a je stvarno mnogo prakticna, a 2003 nisam probao pa me zanima kakav je u odnosu na XP. I ako neko moze da objasni zasto se office 2003 pise 2k3, za win 2000, 2k i sl. k ocigledno znaci hijadu, ali zasto ???

Poz.
k == kilo == oficijelna ili ti zvanicna oznaka za 1000x po medjunarodnom sistemu jedinica...

kilo byte i tsl je omiljena jedinica kod kompjuterasa jos poodavno .
Formalno pravno 2k3 je 2300 ali to jos uvek niko ne razmatra za ozbiljno.
2k3 ima jednu cifru manje za pisanje od 2300 zar ne?

Hvala, a kakav je 2K3 u odnosu na XP ?

2003 slobodno instaliraj, XP zaobidji...

Ja imam 2003 finall, orginal na poslu i ovu "drugu".Trenutno mi je instalirana druga verzija i nemam nikakvih problema, doduse ja trenutno malo koristim word i sl.. najvise sam baziran na Outlook-u koji je bas cool.Dakle ja problema nisam imao... inace izasao je neki malo patch za Office 2003 koji ispravlja nekompatibilnost sa starim Excel-om i sl.. link

Poz. Bane ,)

barakuda je napisao(la):
Ja imam 2003 finall, orginal na poslu i ovu "drugu"....

Koji je build te tvoje originalne verzije? Znachi u Wordu idi na Help->About Microsoft Office Word, pa prva linija u prozoru (onaj broj u zagradama)

Pa dobro bre moderatoru diktiras kako da vidi koja je verzija Office-a...?
:)

Nisam video... Moje izvinjenje dotichnom :zid: . Nikada ne bih dovodio u pitanje struchnost jednog moderatora :beat:

Ma salio sam se, pa bolje je da mu tako kazes, da bi bolje i zasigurno shvatio na sta mislis...

@zoni: kilo, mega, giga i tera su grcki, a ne latinski prefiksi...

Office XP je odlican. Office 2003, je po pisanju mnogih casopisa, jos bolji. Mene sto se tice, koristim samo opcije koje postoje i u Office 97.

[ * ]

Bio bih zahvalan..... a mozda dobije i cokoladu:)

...nije dozvoljeno po pravilima ovog foruma - procitajte sticky

[ * ]

...odnosilo se na gornji post, pa ga je zadesila ista sudbina.

OK.... Ko zeli da mi pomogne da nabavim OFFICE 2003?
Pomoc na PM...

p.s. drapine obrisi moj gornji post....i pitanje kako JA mogu da ga obrisem?
Cini mi se da je ranije moglo a sada?

pozdrav

I meni bi trebala pomoc...

Ucim od starijeg kolege... :)

Maksimovicu jel' bre.. a sta fali OfficeXP-u!? Mislim od kad si ti to ofis juzer!? :d XP verzija, sa oba SP je zaista odlicna i ja kao pauer juzer zaista nemam primedbi, za razliku od O2K koji je problematican.
Poz... i ajde bre da sastavljamo one makine za decu.

Upravo o tome pricam, Marti... XP-u trebaju te zakrpe koje necu da jurim, a Office 2003 (imam final), radi kao sat - brz je, ne smara kao XP i lepse izgleda ;) A moze manje opcija da se instalira pa manje mesta zauzima i od 0ffica 2000!

Max evo ti Office XP instal cd sa slipstrimovanim sp-ovima, instalacija traje koji minut i sve posle radi ko bombonica!

od te tri nabrojane verzije (2k, xp i 2k3) ubedljivo najgora je 2k. Naravno, ovo ne znachi da nishta ne valja, ali su ove druge 2 verzije mnogo brze i bolje ...
Ja imam neku instalaciju XP-a sa vec ubachenim service packovima tako da mi taj office radi super...a to da li lepshe ili ruznije izgleda od 2k3 zaista ne bih ulazio jer me to nikad nije zanimalo kod office-a...

Marti Misterija je napisao(la):
Max evo ti Office XP instal cd sa slipstrimovanim sp-ovima, instalacija traje koji minut i sve posle radi ko bombonica!

Sta ce mi kada imam Office 2003, koji jos bolje radi?

Imam problem posle ukucavanja SERIAL-a:

"installation source has been corrupted"

Sta sad? :)

evo i prvog SP-a za Office 2003:
http://download.microsoft.com/download/e/1/9/e19746da-c20c-43ff-b824-90a55b5386ad/Office2003-kb828041-fullfile-enu.exe oko 5 MB a neznam sta ispravlja :)

Mala napomena! Postoje dve vrste servis peka. Ako imate "legalan" serijiski broj (a pretpostavljam da je ovde većina takvih) treba instalirati administratorski servis pek (oko 20 Mb) jer onaj manji proavi probleme sa serijiskim brojem.

Nazad
Vrh Dno