Šta je novo?

Office:Mac 2011 Beta (2,3,4,5...)

:) Pa ja koristim.

A da puca, puca, ali mi se čini da se to dešava samo kada ga onako preopteretite. Recimo kada klikćete mnogo uzastopno na razne stvari ili jednu istu stvar, ili ako pokušate da kliknete na nešto što još nije implementirano, ali to su samo neke baš napredne stvari. Dalje, ikonice nekih stvari (ponavljam nekih) nedostaju, umesto normalnih ikonica su plavi kvadrati sa oblim ivicama i belim Office logom.

Ali i pored sadašnjih nedostataka pre bih to koristio nego 2008-icu. Odziv na komande je vidljivo brži nego u 2008, a sve animacije u interfejsu kao što je promena veličine balončića su glatke. Vredi instalirati ga.

BTW, Microsoft je izdao treću beta verziju sa novim ikonicama, dopunjenim raznim drugim stvarima i verovatno stabilniju.

Cool. Skidam onda. Bice to Extra. In the End, Microsoft nece izbaciti bilo sta ;)

Izašla je i treča Beta verzija. (a ja sam to mogao da pretpostavim i ne stavim broj u naslov teme, ko me tera da precizno naslovljavam teme:wall:)

Sadrži nove ikonice i splash screen-ove, još brže se programi startuju u odnosu na prethodnu betu, još je stabilnija i dosta generičkih (placeholder) ikonica unutar programa je zamanjeno normalnim. Uvedeni su i prozori biblioteka template-a koji se pojavljuju na startu svake aplikacije, kao i aktivacija svake od aplikacija šifrom.

Screen shot 2010-06-12 at 05.21.56.pngScreen shot 2010-06-12 at 05.23.37.png

:D Još jedan dan, još jedna beta. Znači izašla je i Beta 4. Iako je zatvorena može se kao i obično nabaviti poznatim metodama. Ovoga puta je Messanger promenio ikonicu i početni ekran. Još je stabilniji i valjda je još malo stvari sređeno.

Here we go again:

Beta 5 je izašla (u stvari izvučena) i ispravljen je veliki bug, a to je nemogućnost da se otkuca slovo "Ć". Što se tiče ostalog, još je stabilniji, doteraniji, kompletniji. Recimo da sa ovom verzijom više nije potreban Windows Office za normalan pregled i izradu dokumenata. (a bio je potreban jer se Office 2008 strašno vukao)

Poslednja izmena od urednika:
Kada će final? Baš ću sutra da probam ovu Beta 5, da vidim kolika je razlika u odnosu na 2008, 2008 mi se baš vuče.

Rekli su "later this year", a to može da znači bilo kada ove godine, ali verovtno znači negde u četvrtom kvartalu.

BTW, slika sa sajta Office-a 2010: Screen shot 2010-07-31 at 05.46.18.jpg , koji li je ono laptop :p

Otkrio sam još jedno poboljšnje. GUI Messangera je izgleda iznova napravljen u Cocoa-u, tako da se više ne javljaju sitni bagovi GUI-a kao u prethodnoj verziji.

Poslednja izmena od urednika:
Ko uopste stoji iza ovog "projetka"? Da li je to zvanican Microsoft objavio ili je to neka izmenjena verzija 2007-ice od strane nekih mac entuzijasta? I ako je ovo drugo odgovor, kako je Microsoft dozvolio da se njegov paket moze tako menjati i prilagodjavati drugim os-ovima?

Jesi ti malo :bottle: i :cigar:?

Mislim izvini, ali jesi li stvarno toliko neupućen, a imaš nov MacBook Pro?

Microsoft je pravio Office aplikacije za Mac pre Windows-a. Ovo je Microsoft-ov Office sa Ribbon-om. I zašto ne bi stavili Ribbon i u Mac verziju. Mislim da je super. Onaj Inspector u 2008-ici je bio ******.

A i zašto pominješ 2007-icu, kad je već izašla 2010-ka za Windows. A i niko ne može tek tako da uzme zatvoren, vlasnički softver i da ga menja i portuje.

Ako na sajtu iz linka klikneš na logo Mactopia odvešće te na homepage tog sajta. Onda pogledaj addressbar svog borwser-a i videćeš da je to stranica na www.microsoft.com

Ok, bilo mi je malo besmisleno da Microsoft pravi aplikacije za Mac, a narocito mi je besmislena cinjenica da je MS pravio office za mac pre nego za windows. I kakve veze ima to sto sam neupucen u tematiku " Office za Mac", a imam novi mbp? Moram da znam sve o Macu da bih mogao da posedujem Mac?

Znaš za onu staru narodnu "Drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže"? :)

Moram da znam sve o Macu da bih mogao da posedujem Mac?

Pa ti ga već neko vreme poseduješ, a ne znaš za Office za Mac pored ove žive teme.

BTW, Office za Mac je čak bio predmet ugovora između Apple i Microsofta iz 1997. kad se Steve Jobs vratio u Apple. Tu se MS obavezao da će izdavati istim tempom Office-a za Mac kao i za Windows.

Poslednja izmena:
Znao sam da postoji office za mac, ali nisam znao ko stoji iza njega. Bilo mi je jednako nelogicno da microsoft pravi office za mac i da neki mac programeri preuredjuju widnows office za mac. Ne znam sta MS dobija za uzvrat.

Znao sam da postoji office za mac, ali nisam znao ko stoji iza njega. Bilo mi je jednako nelogicno da microsoft pravi office za mac i da neki mac programeri preuredjuju widnows office za mac. Ne znam sta MS dobija za uzvrat.

Microsoft je napisao Excel za Mac sredinom 80tih. kasnije je Excel portovan na PC a Windows je u sustini bio GUI za Excel u pocetku... M$ je uz Excel davao i mis, valjda im odatle i potice ovaj biznis sa misevima - jedini uspesan hardwerski M$ poduhvat :D

Kovacm svaka cast na upucenosti. Posle jdne ovakve informacije zaista nema smisla raspravljati vise na temu windows vs mac. Koliko je ljudi preslo sa wina na mac, a koliko sa maca na win ?

Instalirao sam betu 6. A gde je tu access? Ima samo word, excel i power point.

Nema Access-a, nikad nije ni postojao za Mac. Ali kao što Windows ima Access, Mac ima Apple-ov FileMaker.

Inače FileMaker potiče iz kompanije koju je Apple (tada Apple-ov softverski ogranak Claris) kupio još na prelasku iz 80-ih u 90-te.

Iako je FileMaker Apple-ov softver postoji verzija za Windows, tako da je kros-platformskiji od Access-a.

Naravno da nema Access-a, nije MS lud pa da portuje sve na OS X. Hoces kancelarijski uzitak uz full Office -> mora windows.

Upravo sam skinuo build 100825. Izgleda da je ovo Final verzija.

Prilozi

• Screen shot 2010-09-24 at 18.26.03.jpg
    Screen shot 2010-09-24 at 18.26.03.jpg
    306.5 KB · Pregleda: 47
Skinuo sam je i ja danas. Samo zaboravio da postujem ovde. Vidim da su konačno rešili dinamičku promenu sadržaja ribbona kada se veličina prozora smanjuje ispod minimalne za prikaz celog sadržaja ribbona.

Ali još uvek prozori mogu vučenjem donjeg desnog ugla da se prošire ispod gornje linije Dock-a (što izgleda malo neuredno), što znači da ipak nije totalni Cocoa. Ali Cinch ga i dalje maksimizira pravilno do Dock-a, tako da ne smeta.

Poslednja izmena:
Drugari, jel postoji jos uvek equation editor uz office i jel to stize i uz ovu poslednju verziju, imam par AutoCAD fajlova u kojima je par OLE objekata - formule uradjene uz pomoc equation editor-a, bas me zanima dal' ce to da sljaka?

Do sada nisam koristio office za MAC, ali ukazala se potreba.

Poslednja izmena:
Da, dolazi Equation Editor i uz najnoviju verziju 2011.

Konačno pravi Outlook, a ne fakin Entourage. I sjajna podrška za Exchange. Dopada mi se full screen mod za Word. Totalno je napravljen da možeš da se posvetiš tekstu... Odlična fora!

Ne znam zašto, ali Office za Mac mi je večito izgledao preglednije i logičnije raspoređen.

Bogami, prethodna verzija u odnosu na 2007, pa i ona pre nje - da. Ali Office 2010 je odrađen i za PC jako, jako dobro! Meni je čak i layout atraktivniji na PC-ju. Office for Mac je jedna od najružnijih paket aplikacija (osim Communicatora i onih dodataka), Outlook je možda i ružniji.

Full screen za word je maznut iz iWork-a... koji je i dalje atraktivniji jedno 5x od Office-a...

Vrh Dno