Šta je novo?

Office laptop oko 300e

phantomr

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2003
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600KF - DeepCool AK620
Matična ploča
Biostar B660GTA
RAM
64GB DDR4 3600
GPU
RTX 2060 Super
Storage
2TB+3TB+3TB+500GB SSD
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
Seasonic s12ii-620
Kućište
Chieftec Dragon
Monitor
27+2*19
Miš & tastatura
Logitech g600
Mobilni telefon
87925984799
Steam
mgEdikeGD
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
  3. ADSL
  4. Mobilni internet
  5. Wireless provajder
  6. ISDN
  7. Modemska 56k veza
Potreban je office laptop, cena oko 300e, bitno je da se može instalirati win 7 32
Intel isključivo, mislim da je 15 ok ekran, ostalo da bude što brži i kvalitetnije izrade za taj novac.
Ima zbilja brdo laptopova u ponudi, barem meni ovako online tako izgleda, pa nemam pojma šta je kao dobar dil danas.
Ne znam ni da li da gledam Lenovo ili Toshibu ili....

Evo npr ovaj HP

Intel Pentium 3825u procesor je nesto najjace sto ces naci za taj novac, Pentium koji je ustvari i3 procesor jer poseduje hypertrading.

Hvala, ja sam video ovaj HP http://www.itsvet.com/laptop_hewlett_packard_15_ac150nm_t1l83ea/4-pdaa1-18.i?id=18479 , šta misliš koji od njih. Pogledao sam ima podrška za win 7, to je bitno.
Nemam pojma kakvi su ti jeftini HP-ovi, ali verujem da je sve to dosta slično u tom cenovnom rangu.
Dopada mi se kada se lap lako otvara kada treba da se očisti, mislim da se Lenovo npr. lako otvara, dok kod nekih to predstavlja ozbiljno zezanje.

ahh, u tom grmu čuči zec....
cool, hvala, idem da vidim da li je dostupan onda taj HP.

Ponudili su mi ovajhp 15-ac029nm, na akciji je do sutra za 38500

jeste, unutra je taj cpu

Ja sam video/instalirao gomilu laptopova ali jednostavno nisam pratio oznake, interesuje u nekom nizem segmentu 300-350e sa office rad i nekog osrednjeg kucanja znaci da je tastatura bas OK i kuciste relativno izdrzljivo (da se ne lome nosaci sarki kao na toshibama i jeftinim asusima!) procesor kontam brodwell pentium da je sasvim dovoljan
Lenovo sam vidjao sa super tastaturama i kucistem, mozda i koji HP ali nisam zapamtio oznake ali bili su i5 mozda i i3 koliko se secam... generalno marka mi nije vazna nimalo

Ako neko ima predlog za serije kucista i tastatura da su ok pre svega, nazalost sestri ne treba i5 ili nesto tako pa nema smisla da daje za nesto 600+ eura, do sada joj je i neka skrnava toshiba trajala ali vidim tasteri su dosta potlaceni (iako rade svi)
Bilo bi pozeljno da ide i win7 ali otom potom, pogotovo sto neki modeli iako nije navedeno na sajtu sve radi OK a drugi zezaju pa je to bas malo zeznuto, za win10 moram sa tvorcem knjigovotstvenog programa da proverim da li radi, itd

Poslednja izmena:
Bolje od ovoga za te pare misim da nema:
Lenovo IdeaPad 100-15IBD Intel Pentium 3825U/15.6'HD/4GB/SSD 128GB/GT920-1GB/DOS/Black, 80QQ00KLYA
Ima za nesto preko 37000din.

Nijedan od tih nego Hewlet Packard sa 3825U processor, imas u istoj radnji za isti novac vise modela, sa ili bez SSD pa biraj

Edit: E sad videh da ti treba sa sistemom, ovi su bez

Poslednja izmena:
svi su spori, negde kao P4 3.0Ghz HT :)
inace matorci ima da se bune da je sporo, znam masovno radim iste laptopove i uvek kukaju kako je sporo, ljudi od 60-70 godina najvise! (verovatno neki i misle nesto ne valja jer ne veruju da moraju ista da cekaju)

Poslednja izmena:
Zdravo ljudi, treba mi preporuka za neki laptop. Glavna namena je office I po neki film ali retko I naravno internet. Ako moze da tera League of Legends to je plus, ako ne-nista strasno, jer je tu svakako desktop. Voleo bih 4gb rama. Hdd velicina nije bitna, vidim da su vecina 500gb, sto je sasvim dovoljno. Laicki koliko znam, Intel je bolje resenje u laptopovima. Kupovina ili u vecim lancima u Srbiji ili preko oglasa nesto sa garancijom (novo ili zanemarljiovo staro).
Preporucite mi neki oko 30 000 I neki oko 35 000din. Ja bih najvise voleo dell je koliko znam garancija im je 3 god ali vidim da im je ponuda bas siromasna (barem kod nas).

koliko vidim oba HP su Intel celeron procesori?
jel tu onda igra >
Hp notebook 15 AC150NM T1L83EA 4 - on ide sa win10
ili neki lenovo npr:
IdeaPad 100-15 80MJ00KWYA (intel pentium N3540)
ili:
lenovo B5130 80LK00DFYA?

Poslednja izmena:
Kakav crni lenovo B5130 80LK00DFYA sa N3050 i klasicnim hard diskom!?
To ce da se vuce kao prebijen pas!

IdeaPad 100-15 80MJ00KWYA je dosta bolji i ima i SSD ali je od svih njih ovaj bolji a i nije puno skuplji:

Lenovo IdeaPad 100-15IBD Intel Pentium 3825U/15.6'HD/4GB/SSD 128GB/GT920-1GB/DOS/Black, 80QQ00KLYA

A koji bih jos procesor mogao da gledam sem tog 3825u? Neka bude I slabiji od tog, nista mi ne igra ulogu 5/10% slabiji CPU. A voleo bih da ga ima u vecim lancima prodaje, jer ako ne daj boze tre a da se ostvari garancija, nekako vise poverenja imam u njih nego u neke leve. A i znacilo bi mi da mogu uzivo da ga vidim u kgu. Vidim da je ssd-ovima lepo pala cena, pa bi mozda nakon nekog vremena uskocio neki 120gb, a ovaj interni bi se koristio kao eksterni, ali otom-potom

Edit: za ssd pored brzeg rada, koliko bi produzio vreme trajanja baterije?

Poslednja izmena:
Problem je sto ostali procesori koji se nude u tom cenovnom rangu nisu 5/10% slabiji, vec 50/60% slabiji, ako ne I vise. Ovaj HP sa 3825U procesorom znam da ima u gigatronu i winwin-u, e sad dal ga ima u njihovim radnjama u kg-u da mozes da ga pogledas ne znam. Uostalom zato postoji opcija u online narucivanju da imas 14 dana da se predomislis i vratis nazad robu bez ikakvog razloga. Lepo porucis laptop online, testiras par dana, ako ti se ne svidja vratis i cao.

Nazad
Vrh Dno