Šta je novo?

Office 2004 5 in 1 ...

• Začetnik teme Začetnik teme grozda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

grozda

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Oni koji su nabavili (kupili) najnoviji Office 2004 koji dolazi na 5 CD-a evo uputstva kako to sve smestiti na jedan CD kako se nebi mucili ako treba negde nositi instalaciju na 5 CD-a.

Compile an ISO image putting all 5 CD's on one CD with room to spare.

(Below use whatever paths you want on your PC just change everything accordingly)
Make a folder C:OFFICE
Make 5 sub folders CD1 CD2 CD3 CD4 CD5

Copy the entire contents of each CD or extract your original cue/bin if you have not burned it yet into it's folder under C:OFFICE CD1, CD2 ect...

Get cdimage.exe (only runs on NT based systems)(attached) its a command line ISO 9660 compiler save it to C:

Here is your command line C:CDIMAGE -LOFFICE11 -D -G -H -N -O -X C:OFFICE C:OFFICE11.ISO

Enter..............

Explaination of the switches
CDIMAGE 2.47 CD-ROM and DVD-ROM Premastering Utility

Usage: CDIMAGE [options] sourceroot targetfile

-l volume label, no spaces (e.g. -lMYLABEL) <!--Whatever you want-->
-t time stamp for all files and directories, no spaces, any delimiter
(e.g. -t12/31/2000,15:01:00) <!--Whatever you want or not use at all-->
-g encode GMT time for files rather than local time <!--Not important-->
-h include hidden files and directories
-n allow long filenames (longer than DOS 8.3 names)
-d don't force lowercase filenames to uppercase <!--Doesn't matter!-->
-x compute and encode "AutoCRC" values in image <!--If you want to compare your burn to the image-->
-o optimize storage by encoding duplicate files only once <!--Most Important-->

This is all possible by the magic -O (optimise) switch in the command line it allows repeated files to only be copied once in the image.
If you look at the image in explorer or an iso viewer it looks like all the files are there multiple times but they are not.
If you extract the ISO it will be back to the files you originally made the image from. Cool eh?

Scanning source tree complete (532 files in 81 directories)

Computing directory information complete

Image file is 1039792128 bytes (before optimization)

Writing 532 files in 81 directories to C:OFFICE.ISO

100% complete

Storage optimization saved 256 files, 516835328 bytes (50% of image)

After optimization, image file is 522956800 bytes

Posto se na CD-ima nalaze dupli fajlovi on ce ukloniti duplikate i kompresovati komplet od 5 CD-a u jedan od 520 MB !

Ostaje da se nadje Office 🙂

Boze me sacuvaj ovaj M$ je stvarno zamlacen.

Office 2004 ili 2003? Zar nije aktuelan office 2003?

Ja do malopre nisam ni znao da je izasao, a kamoli da se moze kupiti.

Zadnji Office je valjda XP a novi se ocekuje mislim u oktobru.

http://www.microsoft.com/office/preview/getit.asp

piše lepo:

October 21, 2003 Retail availability. The Microsoft Office System programs will be available at retail and online outlets.

ali piše i ovo:

September 2003 Download availability to Volume License customers. Microsoft Select and Enterprise Agreement customers will be able to download the following Microsoft Office System products (in English, French, Italian, and Spanish versions) on September 15, 2003

http://www.howardforums.com/archive/topic/173459-1.html

Evo i ovde je doslo do zabune. Znaci ceka se MS Office 2003.

Pa ajde dogovorite se, pa da znam da li da ga tražim

A jel moze nekako i AllWindows 2DVD-a da se iskompresuje na jedan cd? 😀

joojant200 je napisao(la):
A jel moze nekako i AllWindows 2DVD-a da se iskompresuje na jedan cd? 😀
e ti ga bas pretera - osim win-a ti bi da "zipujes" i direkt x, messengere, dos verzije,....

office je izasao

*edit by drapin: sklonjen link ka programu koji potencijalno omogucava pravljenje piratskih kopija i/ili kompilacija ( vidi sledeci post ).*

Radi se o office-u 2003 (moj lapsus) i vec se pojavio na netu - finalna verzija. Kao po obicaju prvo se pojavi na netu pre nego sto izadje na trziste i zvanicno se objavi. Tako je uglavnom bilo sa svim verzijama windowsa jer prvo se napravi priprema, prozivodnja ... da bi se odredjenog dana sve to pustilo. I uvek se nadje neko ko iznese to ...

Inace postoje 8 in 1 CD-i ... sa nekoliko verzija operativnih sistema ...

Uputstvo imate ovde:

potrazite na www.google.com nesto na tu temu ima gomila linkova

Vidjao sam nekoliko verzija windowsa (XP home, professional, server ...) na jednom CD-u

*edit by drapin - isto sto i u postu iznad, sklonjen link ka uputstvu koje omogucava stavljanje vise (konkretno) Windows-a ili drugih programa na jedan CD optimizacijom ISO-a, time direktno ili indirektno omogucava ili podstice pirateriju - sto ovaj sajt NE podrzava. Pogotovo sto je program koji se spominje u uputstvu i u gornjem postu vlasnistvo Microsoft-a, predvidjen iskljucivo za internu upotrebu.*

Rezanje 5 diskova ja 1 moze biti u cilju bekapa ili lakseg nosenja bekap kopije licenciranog softvera, ne vidim zasto bi to automatski bilo smatrano piraterijom? Koliko znam i M$ dozvoljava rezanje jedne kopije u svrhe bekapa.

ZoNi je napisao(la):
ne razumem, drapine... pa svako ima pravo da sa svojim CDovima radi sta hoce...
Hmm...vecna dilema...slicno kao sa NoCD za igre - legalni su ako posedujes original a nisu legalni ako ih koristis da bi pokrenuo igru instaliranu sa piratske kopije...

LM, ako imas original XP Pro, original XP Home i original 2000, pa hoces da ih sve smestis na 1 CD i jos da svaka instalacija bude boot-abilna...onda pretpostavljam da je pomenuti program legalan i da ne sluzi za pirateriju. 😉 :what:

Uostalom kome treba, kao sto je receno moze da se nadje na google, istina sve na malo "sumnjivim" malim privatnim sajtovima na free serverima i na raznim kineskim sajtovima ( sto opet govori dosta...). Uglavnom bolje da direktan link i uputstvo ne stoje ovde da ne bodu oci...

*edit by drapin: sklonjen link ka programu koji potencijalno omogucava pravljenje piratskih kopija i/ili kompilacija ( vidi sledeci post ).*

CDIMAGE 2.47 CD-ROM and DVD-ROM Premastering Utility
Copyright (C) Microsoft, 1993-2000. All rights reserved.
For Microsoft internal use only.

Mislim stvarno ...
😛

drapin je napisao(la):
...

Hmm...vecna dilema...slicno kao sa NoCD za igre - legalni su ako posedujes original a nisu legalni ako ih koristis da bi pokrenuo igru instaliranu sa piratske kopije...

LM, ako imas original XP Pro, original XP Home i original 2000, pa hoces da ih sve smestis na 1 CD i jos da svaka instalacija bude boot-abilna...onda pretpostavljam da je pomenuti program legalan i da ne sluzi za pirateriju. 😉 :what:

Uostalom kome treba, kao sto je receno moze da se nadje na google, istina sve na malo "sumnjivim" malim privatnim sajtovima na free serverima i na raznim kineskim sajtovima ( sto opet govori dosta...). Uglavnom bolje da direktan link i uputstvo ne stoje ovde da ne bodu oci...

Preterujes drapine, kao da si postao lak na tom 'delete' dugmetu u ovoj sobi, a?

Da li stvarno VERUJES da nozeve treba unistiti jer su POTENCIJALNO oruzije terorista itd..!

Drapine, stvarno preterujes 🙄

drapin je napisao(la):
...

Ovaj Benchmark je postao toliko paranoican da ce se uskoro zabraniti i samo spominjanje. Vidite li vi u sta se ovaj forum pretvara? Ja licno podrzavam ukidanje wareza ali ovo je vec preterivanje

Ja imam 'placeni' office 2003 na 5 cd-a. Ko zeli neka se prijavi dole.
Isto vazi za warez. Ovde nema vise warezovanja, ali je za to otvoren (tj otvorio sam) poseban forum (pogled sig). Tako ako imate potrebu da 'placate' programe, ne davite ljude ovde vec dole 🙂

Ajd jos jednom: 😉
CDIMAGE 2.47...
For Microsoft internal use only.
Pravno gledano, "kvaka" je bas u ovome...
Amon_Ra je napisao(la):
Preterujes drapine, kao da si postao lak na tom 'delete' dugmetu u ovoj sobi, a?
Gotovo nikad ne brisem postove vec ih samo editujem (...i o tome obavestavam "javnost" 😀 ), tako da "delete" dugme bas retko koristim.
dejandj je napisao(la):
Da li stvarno VERUJES da nozeve treba unistiti jer su POTENCIJALNO oruzije terorista itd..!
:mrgreen: Pa nije ti neko poredjenje...unistiti nozeve svakako NE, ali gledaj to ovako: iako nemas nikakvu nameru da noz ili neko drugo oruzje upotrebis u "teroristicke" ili bilo kakve druge lose svrhe, ipak ga ostavljas na ulazu u npr. neke javne ili drzavne ustanove, nocne klubove, diskoteke i tako to (...ili te primoraju da ga ostavis ). E pa zamisli ovaj forum kao jedan takav objekat: unutra nema oruzja, a napolju mozes da imas i ceo arsenal ako hoces a i da ga upotrebis kako ti je drago.
milos1985 je napisao(la):
Ovaj Benchmark je postao toliko paranoican da ce se uskoro zabraniti i samo spominjanje. Vidite li vi u sta se ovaj forum pretvara? Ja licno podrzavam ukidanje wareza ali ovo je vec preterivanje
Kad bi bilo tako kao sto kazes, onda ceo ovaj thread ne bi ni postojao odavno, jer se u njemu uopste ne prica o karakteristikama i osobinama i nacinu upotrebe novog Office-a, vec samo o tome kako se vec pojavio u Beogradu ( sto automatski znaci piratski ) i kako ga sto bolje spakovati ( sto znaci kako tog pirata sto efikasnije distribuirati ). Slicna situacija je npr. i u thread-u o novom Norton 2004 anti-virusu koji skoro ceo govori o tome kako doticni "srediti" i tako dalje i tako dalje...

Znaci da jos jednom ponovim i nadam se okoncam diskusiju o ovome: uklonjen je samo direktan link ka jednom malom programu koji je vlasnistvo Microsofta i nije bas predvidjen za siroku upotrebu, ostavljeno je i ime programa i naznaka o tome gde ga naci. Pa gde je problem ??? Uklonjen je i link ka jednom uputstvu o pakovanju tri Microsoft Windows instalacije na jedan CD i u kome se usput spominju i slicni postupci sa nekim programima Adobe-a i Symantec-a...sve velike jake firme koje imaju distrubutere u ovoj zemlji i kojima se tako nesto verovatno ne bi dopalo. Zaista nam ne treba da neko to vidi i reaguje, a reakcija je vec bilo, verovali ili ne, od strane mnogo manjih firmi...

pa mnogo je veliki 50k :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno