Šta je novo?

odzračivanje radijatora

dj90

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2014
Poena
245
Pošto mi je u zgradi ispražnjena voda iz radijatora jer se popravlja nešto sad je prilika da uradim ovo ako je moguće

imam one stare radijatore, treba izvući vazduh pošto mi donja polovina ne greje i ako je moguće ugraditi ventil za odzračivanje na te stare radijatore

da li to rade majstori iz bg elektrana ili moram ja da zovem svoje. kako ide procedura i da li je moguće uopšte staviti taj ventil na te radijatore

Ne verujem da to rade toplane jer postoje odzrake na zadnjem spratu ali konsultuj se sa upravnikom stambene zajednice. Da bi ugradio odzračne ventile treba zameniti čep na radijatoru sa čepom predvidjenim za odzračni ventil, ne bih se igrao sa bušenjem i urezivanjem navoja u postojećem čepu.
Kada postoji vazdušni čep radijator greje do neke vertikalne linije a kod tebe je po horizontali te bih pre pogledao odvodni ventil.

To sto donja polovina ne greje nema veze sa ispustanjem vazduha vec su sami radijatori puni mulja pa i ne rade punim kapacitetom.

Mi kad smo renovirali stan u nbgd blokovima pre 4g skidali smo komplet radijatore i prali ih iznutra i izvadili gomilu mulja nekog iz svakog, sad greju za sve pare :)

Da je problem vazduh on bi bio na vrhu pa bi samim tim gornji deo bio hladan a ne donji :)

Edit: zamenu ventila na radijatorima rade ljudi iz toplane ali u privatnoj reziji. Najbolje da pitas upravnika za kontakt, tako sam ja radio.

U toku grejanja kad prijavis reklamaciju onda hoce da urade odzracivanje radijatora u stanu. Ovako van sezone ne znam kako ide, verovatno tesko, a i neces znati kakav je rezultat ako se uradi.

Jel si radio sam odzracivanje odvrtanjem i ako jesi, jel onda greje ok? Mozda je nesto drugo problem kao sto su ostali pisali.

Poslednja izmena:
To sto donja polovina ne greje nema veze sa ispustanjem vazduha vec su sami radijatori puni mulja pa i ne rade punim kapacitetom.

Mi kad smo renovirali stan u nbgd blokovima pre 4g skidali smo komplet radijatore i prali ih iznutra i izvadili gomilu mulja nekog iz svakog, sad greju za sve pare :)

Da je problem vazduh on bi bio na vrhu pa bi samim tim gornji deo bio hladan a ne donji :)

Edit: zamenu ventila na radijatorima rade ljudi iz toplane ali u privatnoj reziji. Najbolje da pitas upravnika za kontakt, tako sam ja radio.
Verovatno alge.

Imam isti problem i hteo sam da odradim to isto, ali ni jedan serviser nije voljan da dođe da skine radijatore sa zida jer su gusani (oni stari) i poprilično teški kažu (svaki preko metar sigurno).
Tako da za sad ostaju da rade kako rade pa nekad zameniti ceo system.

Mi smo tad iskoristili priliku pa smo ih okacili na zid, ovako je lakse da se usisava ispod njih i to. Tako da ako ih nekad budes skidao eto ideje :)

Ali da, i kod mene su svi ti iz 80ih teski kao crna zemlja. Mislim da u najvecoj sobi onaj ima jedno metar ipo.
Mi smo sve gulili do betona, pa je tad bila prilika da se i oni skinu i izmenjaju ventili i ostalo..

Nazad
Vrh Dno