Šta je novo?

Odziv na TFT monitorima - jednom za svagda :)

Bane® je napisao(la):
HM? Je l treba u signature da stavim da poredim TFTove međusobno?!? E ovako, zamisli da CRT ne postoji... Ko što i ne postoji za mene, osim kad se ode do igraonice :).

Pa jeste, ali mora da imas neku referencu :) Zato je najbolje da ipak uzmes CRT pa da poredis kako se neki TFT ponasa u odnosu na njega, pa kako se neki drugi TFT ponasa u odnosu na CRT i na taj nacin ih (posredno) uporedis. Ili ako imas mogucnost sva 3 istovremeno da nakacis :)

Ji 4Tze je napisao(la):
...primetio razliku izmedju LG-a 1710b i ovog adi-ja...
Čoveče, gde si pomenuo ADI?
Meni, kao i verovatno mnogima koji išta znaju, nije dobro od tog brenda :d !

Ji 4Tze je napisao(la):
mnogo vi znate do mojega
Ne mnogo. Bar dovoljno. :)

BTW: Nemoj da se ljutiš, i ti i ja znamo da ADI u životu (barem ovom) nikad ne bih kupio! :smoke:

ne talasaj u banetom threadu, banovace te :d
mislim, ja razumem tvoje predrasude, imam ih i ja sto se nekih proizvodjacha tiche, ali ono, probao sam par komada i odluchio se za ovaj posle 10-ak dana koriscenja drugih. Sto ce reci, za mene je bio BB4B

Poslednja izmena:
ja mislim da razika u odzivu moze lako da se primeti, mada je kod slicnih modela ona retko drasticna.....recimo, po pitanju odziva, jedino mi samsung 172x odudara od onih sa odzivom od 16 i ovih novih od 12 ms......i odudara toliko da svako moze da primeti razliku.....i njegovih 12 ms NE MOZE DA SE POREDI sa 12 ms na 710N ili T....e sad, sto mi se po ostalim pitanjima bas i ne svidja je druga prica :)

nisam video ove najnovije sa 8ms...nadam se da ce predstavljati neki pomak...

ah...kad ce vise OLED, da batalimo ove price oko mana tft-ova....... :(

ja samo vidim nenormalan pad cena TFT-ova (cifre bez PDV-a), pored toga što vidim da bluruju kad se đuska sa prozorom levo desno... :D Znači, ne videh neku stvar da je pojeftinila toliko u tako kratkom roku. Poredim sa cenama bez poreza od pre 20 dana, kada se i nije plaćao porez. Prema tome, neko (ERC?) se baš "muški" ugrađivao poslednjih meseci...

Odnosno, sad sa porezom me TFT ekrani koštaju u proseku 10tak evra više nego pre NG... Zanimljivo, a? Mislite o tome... ;) Malo offtopic... :)

Sikili se lozi da kupi tft samo za igranje i za filmove. A kupice ga kada budu napravili ( a vec jesu, monitor sa odzivom manjim od 8ms ). Sto bi ga pravili, ako i ovi sa 12ms-16ms zavrsavaju posao. Imamo Samsung 710v na poslu i kada smo pokrenuli Underground2, kuku lele, to je plac majke bozje.

Sta ste bre zapeli za taj NFS Undergorund kao reper za odziv TFT-a. Pa ta igra ima u sebi ugradjen motion blur...

Dovoljan je za igre ako nisi neki zaludjenik koji trazi 'duhove' po monitoru. Sto se tice filmova, odziv tu nema mnogo veze ako gledas DivX, uvek ces primetiti nedostatke u kvalitetu slike. Medjutim filmovi HD rezolucije izgledaju bolesno dobro. Kako god okrenes, svaki tft sa odzivom ispod 8 ms je za prosecnog korisnika dobar izbor i za filmove i za igrice.

Da li je odziv od 5ms dovoljan za igre i gledanje filmova ?

Tebi care svaka chast da znash da koristish pretragu ( za razliku od 99 % drugih Newcomera koji to ne znaju ).....

Shto se tiche monitora svaki koji ima odziv od 5 ms ce ti odraditi posao.....

:wave:

Ma pusti ljude, seru. Ja imam 8ms i ni u jednoj igrici nisam primetio 'duhove' i sl.

5ms je sasvim dovoljno za igre mada ne bi skodilo ni manje. Ja recimo najvise primecujem tzv ghosting u strategijama, dok se u fps-ovima i sl teze primecuje.

12ms(pravih 12ms, a ne grey-to-grey) je dovoljno za igre. Normalni gejmer nece primetiti duhove dokle god je zanesen igrom. Monitori od 8ms imaju malo duhova koje samo dobro istrenirano oko moze da primeti. Monitori od 5ms su totalno ocisceni od duhova, a 2ms je totalno preterivanje. Pola tih monitora ima grey-to-grey 8ms sto je jednako oko 12ms pravog odziva piksela. A druga polovina jednostavno ima veci napon ka kristalima, a to donosi losiju sliku. Nema apsolutnog razloga kupiti monitor od 2ms.

Sve je to subjektivno.... Moj brat recimo odbija da sedne da igra igre ako vidi tft... Jedan drug ima 5ms, i vidi se pomalo blur efekat, dok kod mene jok.... Gledao sam dok su kod njega igrali pes (doduse malo sa strane, ne direktno) i javi se neki casper tu i tamo....

Poslednja izmena:
Pa da PES je najproblematicniji sto se tice tft monitora, ja imam 5ms odziva i samo u PES se javljaju e sad ne znam jel su to duhovi ali svi koji su igrali pes na tft znaju o cemu pricam ;)

Pa znas sta. Ja na CRT-u igram PES i vidim pomalo ostatak igraca dok se krece. To je deïinitivno problem u PES-u.

Vrh Dno