Šta je novo?

Odziv 2ms - u 22 incha ?

golub

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
630
Koji od 22" monitori imaju gamerski 2ms odziv ?

ViewSonic, Samsung, Lg, Asus, BenQ,...

Jos bolje ako imate licno iskustvo.

:type:

Posedujem Asus VW222s koji ima odziv od 2ms. Nema ghost efekta, ako zbog toga pitas...

Kakva je slika, opste i gaming ?
Jesi li zadovoljan ?

Gledam Asus VW224u ali ga ne vidim u Srbiji...

Alternaive bi bila ViewSonic VX2240W

Samsung T220

Poslednja izmena:
Hvala BB, ali Asusa 22" / 2ms nema ni za leka...

Generalno u ovoj u***oj zemlji nema nicega sto bi covek uzeo, a i od onog sto ima - nema dok se ne "poruci" , "proveri", ...etc.

Gde god zoves neki zbunjeni nesrecnik (nesrecnica) ti "recituje" sta ima trenutno u radnji... 100% bez veze od tvog pitanja...itd.

Samsung kolonija... jos malo ce da hapse ko kupi nesto drugo osim Samsunga.

Dajte ljudi neki savet, kontakt,...

Za gaming pogotovo online fps-e je mnogo vaznije od odziva samog panela tzv. input lag, tj. vreme koje signalu treba da od ulaza monitora dodje do piksela na ekranu. CRT monitori ovaj lag uopste nemaju, dok se kod LCD monitora krece od 5-6ms pa sve do 40ms kod nekih modela. Ako koristis LCD TV (kao ja) taj lag je jos veci i iznosi ~70ms (ovo se moze donekle korigovati ukljucenjem game moda kada je ~30ms).
U normalnom radu se ovaj lag tesko moze primetiti, ali je kod fps igara prilicno primetan i manifestuje se time da pri brzim pokretima na ekranu gadjas u prazno iako ti je cilj na nisanu.
Ono sto je lose je da prodavci nigde ne navode vrednost input laga, vrednosti za neke modele se mogu videti na http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=150&mo1=340&p1=3147&ma2=48&mo2=365&p2=3386&ph=1. Tu se recimo Asus VK222S i Viewsonic VX2240w nisu proslavili po tom pitanju.
Inace 1 frejm = 16.66ms i sve ispod te granice je OK za uzeti.

Poslednja izmena:
Imam ASUS VW222U (2ms), primetno je bolji za igre (recimo to se primećuje u PES-u gde na starom monitoru kao da je bilo malo "Blur"-a) od Philips-a kojeg sam pre njega imao (5ms).
Znači ja vidim razliku.
Online se ne igram zbog vrste internet konekcije na koju sam osuđen. :(

ja igram cs skoro 9 godina i povremeno igram UT i imam MW221U ASUS vec 2 godine, nema traga od duhova ni laga.

jel taj input lag veci kada ide preko DVI?

Poslednja izmena:
Meni je na DVI nakacen MW221U.

@ Waylander koliki je input lag za ViewSonic VX2260WM posto je to moja iduca kupovina

Vec sam uzeo Viewsonic VX2240w - ali ne mogu da dobijem desktop ?

Krene da podize sistem, sve OK... ali na kraju nema desktopa - samo crn ekran i kursor?

Da nisam ostavio previsoku frekvenciju osvezenja (?) kad sam skinuo stari monitor ?

Ima li neko resenje ?

:trust:

safe mode, uninstall driver graficke, udjes ponovo normalno u win, instaliras driver podesis hz koju treba za lcd...5min posla

safe mode, uninstall driver graficke, udjes ponovo normalno u win, instaliras driver podesis hz koju treba za lcd...5min posla

Ne mogu ni u "safe mod":
Dok se podize windows odem u safe mod... ali dobijem crnu sliku i u sva cetiri coska pise sitnim belim slovima "safe mod" ?

Help...?

Vrati stari monitor i smanji rezoluciju i osvezenje. Mada najbolje da uninstaliras drajvere i onda nakaci nov monitor. :wave:

jel taj input lag veci kada ide preko DVI?

Input lag najvise zavisi od toga koliko i kako se signal koji stize obradjuje pre nego sto stigne do piksela na ekranu, pa se onda na to doda i response time panela, tako da je najveci uticaj elektronike u monitoru, a ne tip konekcije.

Poslednja izmena:
Vrh Dno