Jos ako ima neko nek napise slicnu recenziju za Hisense D16CW.
Hisense D16CW iskustva nakon nekoliko dana:
Povezuje se preko "CL Small Devices" prema uputstvu koje se dobije uz njega (dakle ne prema uputstvu za D20HW sa ovog foruma).
U App se mogu podesiti osnovne stvari što i na samom uređaju: on/off, vlaga 35-80%, jačina ventilatora (jako/slabo), mod (sleep, auto, strong - sušenje veša), tajmer kada će da se uključi/isključi, trenutna vlaga i temperatura, zadata vlaga.
Za nekih sat vremena spusti vlagu sa 62% na 50%, ali prvog dana je mnogo više spuštao i brže punio kanticu. Sada je već dosta isušio stan pa samo dosušuje po potrebi.
Grafik je sa zasebnog mernog uređaja u istoj prostoriji (jer sam uređaj nema grafik) i tu gde se vidi nagli pad je kada sam uključio uređaj. U početku odmah spusti naglo pa posle sve slabije. Zato nema potrebe držati ga stalno uključenim jer kasnije mnogo radi, a malo spušta. Bolje je podesiti da se ugasi posle sat vremena i onda nakon sat-dva (kada se vazduh pomeša) da se opet pokrene. Mislim da je tako najefikasniji rad za one kojima treba stalno. Meni ne treba i uključim ga samo kada krene jeftina struja i isključim kada vidim da grafik postaje ravan.
Što se buke tiče, jačina je kao manji ventilator plus frižider (kompresor), mada mozak izoluje taj zvuk posle 15-ak min pa zaboravim da je uključen. Nisam spavao u istoj prostoriji pa ne mogu da kažem da li i koliko utiče na to.
Ventilator jeste da dosta duva ka gore (čak i na onaj slabiji režim), ali duva blago ukoso na jednu stranu pa gledam da ga okrenem da duva dalje od mene i sve ok. U prvih 10-ak min možda će delovati da duva hladno, ali posle počne da se oseća topliji vazduh. Generalno dogreva prostoriju, ne mnogo ali je u net pozitivi.
Vazduh uvlači sa zadnje strane (gde je i filter), a napred i sa strane nema ništa. Bitno je da se ta zadnja strana ne pokrije, tj. da ima makar 30cm prostora. Ako mora da vam stoji uza zid, samo ga okrenite naopako, da filter bude ka vama.
Ima točkiće i lako se gura, ali nije lak da se ponese. Mislim za muškarce nije problem, ali ako ste sitnija ženska osoba možda će vam biti malčice teže. Uglavnom, ispraznite vodu pa ga gegajte slobodno ako ništa drugo. Ima rukohvat gore sa zadnje strane za koji se može uhvatiti, ali nama kontru napred pa ga pridržavajte sa prednje strane nekako.
Pro tip: bio sam glup pa nisam znao kako da raspakuje kabel kada je stigao uređaj. Dakle, kabel je uvučen u posudu za vodu. Ta posuda ima plastiku gore koja se skida malo teže. Potrebno je kabel povući iz posude i on će podići plastiku. Unutra je i crevo za odliv ako imate gde da povežete. Sve to izvadite pa vratite plastiku gore i ubacite posudu.
Pro tip 2: Kada se uređaj isključi ventilator će duvati još malo i onda će stati. Posle isključivanja preporuka iz uputstva je da se ne pali odmah (sačekati bar 3 minuta) da bi se sačuvao kompresor.
Uglavnom: prezadovoljan sam, veoma je kompaktan (zbog toga sam uzeo ovaj model) i super radi. Smeta mi što nema malo bolju aplikaciju (npr. grafik) i što app smara da joj dozvolim lokaciju - a ne treba joj (samo se klikne cancel). Ipak, preko app retko kontrolišem, uglavnom sam podesio kako mi odgovara pa prosto kliknem na uređaju on/off po potrebi.