Šta je novo?

Odvlaživači vazduha iskustva

Pozdrav,
Planiram kupovinu odvlaživača Midea MDDF-20DEN7-QA3. Da li mi možete reći zašto u specifikacijama sa sajtova prodavca stoji da je kapacitet odvlaživanja 45-55%?
Da li je to zaista kapacitet ili je 35-85%?
Hvala unapred!
To verovatno stoji za SMD opciju ("smart dehumidifying"), tu se trudi da bude između 45 i 55 koliko mi se čini.
Ručno (van tih modova) se može štelovati od 35 do 85. Koraci su po 5%.

Moze li neko da iznese misljene koje su prednosti i mane Midea vs Hisense D20HW? Znam da je hisens derivat midee, ali koji je po vama kvalitrtniji uredjaj posto su po cenovnom rangu isti. Da li je Midea malo manje bučnija pa da joj oprostim 3L posudu ?

Za povezivanje na Wi-Fi moraš skinuti ConnectLife aplikaciju.
Na kutiji i u uputstvu piše da je app ConnectLife Small Devices, ali preko te app neće.

Povezivanje je vrlo jednostavno:
  • Uključiš odvlaživač
  • Pritisneš istovremeno i držiš tastere mode i fan sve dok se na displeju ne pojavi P2
  • Otvoriš podešavanje Wi-Fi-a na telefonu i povežeš se na Wi-Fi mrežu odvlaživača, ima naziv HIS-XXXX
  • Zatim ideš u ConnectLife app i biraš na koju Wi-Fi mrežu ćeš povezati odvlaživač
  • I to je sve.
Isključi mobilne podatke dok budeš podešavao, a ako izađe poruka da Wi-Fi mreža nema pristup internetu odaberi nastavi da koristiš Wi-Fi

Evo i video uputstvo:

Uzeo sam juce ali ne mogu nikako da se povezem, odradim sve, prikacim se na vezu ovlazivaca ali mi u home network posle ne nalazi nijednu moju, kao ni neke iz komsiluka. I jeste 2.4 i nije hidden ssid.
Sto je najjace imam povezan dryer na aplikaciju ali sam ga ranije povezao preko koda koji sam nasao u masini, na odvalzivac ne nalazim takav code.
Sta moze biti problem?

Uzeo sam juce ali ne mogu nikako da se povezem, odradim sve, prikacim se na vezu ovlazivaca ali mi u home network posle ne nalazi nijednu moju, kao ni neke iz komsiluka. I jeste 2.4 i nije hidden ssid.
Sto je najjace imam povezan dryer na aplikaciju ali sam ga ranije povezao preko koda koji sam nasao u masini, na odvalzivac ne nalazim takav code.
Sta moze biti problem?
Tu poruku što si citirao se original odnosila za Hisense odvlaživače i baš juče sam se patio sa time i neće. Ne radi se tako. Aplikacija je " CL Small Devices". Uđeš u nju i moraš da se registruješ sa mailom i lozinkom. Ako si to odradio sa "ConnectLife" aplikacijom radi ti taj user name i pass. Onda ideš na dodavanje uređaja a istovremeno na Hisense uređaju držiš dugme za timer dok se ne upali diodica koja pokazuje wifi mrežu. Kućna mreže koju koristiš za net ti mora biti 2,4 Ghz. U nekom trenutku će ti aplikacija tražiti lozinku za mrežu i kada je ukucaš povezuje se sa uređajem. Juče sam uzeo Hisense d16cw i patio sam se po onom gore uputsvu i ništa nisam postizavao. Kada sam uradio ovako kao što sam opisao povezao sam se iz prve. Mada u aplikaciji nema ništa što se ne može namestiti i preko dugmića.

Tu poruku što si citirao se original odnosila za Hisense odvlaživače i baš juče sam se patio sa time i neće. Ne radi se tako. Aplikacija je " CL Small Devices". Uđeš u nju i moraš da se registruješ sa mailom i lozinkom. Ako si to odradio sa "ConnectLife" aplikacijom radi ti taj user name i pass. Onda ideš na dodavanje uređaja a istovremeno na Hisense uređaju držiš dugme za timer dok se ne upali diodica koja pokazuje wifi mrežu. Kućna mreže koju koristiš za net ti mora biti 2,4 Ghz. U nekom trenutku će ti aplikacija tražiti lozinku za mrežu i kada je ukucaš povezuje se sa uređajem. Juče sam uzeo Hisense d16cw i patio sam se po onom gore uputsvu i ništa nisam postizavao. Kada sam uradio ovako kao što sam opisao povezao sam se iz prve. Mada u aplikaciji nema ništa što se ne može namestiti i preko dugmića.
Nisam pisao model, ne znam koliko je top bitno, uglavnom u pitanju je odvalazivac D20hw.
Probao sam ovo sto si pisao ali tipa nemma diodicu koja pokazuje wifi, mada imam da pise wifi na meniju gore.
Pritisnuo add device i drzao timer ali samo me ubacilo u meni dje sam izabrao dehumifider, kucao pass za net ali on radi skeniranje i nista ne povezuje.

tj. nudi mi neko resetovanje pa korak 2 hold the reset button koji ja nemam

Sto je najjace imam povezan dryer na aplikaciju ali sam ga ranije povezao preko koda koji sam nasao u masini, na odvalzivac ne nalazim
Kako si zadovoljan sa D16?

tj. nudi mi neko resetovanje pa korak 2 hold the reset button koji ja nemam
To si sigurno pokusavao preko " CL Small Devices" aplikacije. I ja sam zapeo na tom koraku i nijesam uspio to da rijesim. Preko "Connect Life" aplikacije mi je sve proslo bez problema. Vidim da si sa njom probao ali da imas problema sa kacenjem na wifi mrezu. Ja sam imao slican problem sa gree klimom i zapeo sam na koraku kao i ti. Jedino rjesenje mi je bilo da je uvezem preko drugog telefona. Probaj i ti sa tvojim uredjajem da to odradis preko nekog drugog telefona. Ako uspije kasnije se na tvoj telefon ulogujes u aplikaciju i pojavice ti se uredjaj. Mozes i da ga podijeliss sa ukucanima samo sto svako mora da instalira Connect Life sa svojim nalogom, emailom.

To je to, preko drugog telefona na Connect Life, posle mi ga naslo na moj telefon u aplikaciji.
Hvala!

Prvi utisci o Hisense D20HW.
Koristi se dva dana vec, u spavacoj sobi, gdje je vlaznost bila od 65 do 72, posebno u toku noci iako se soba nije grijala. Temperatura u sobi se vrti od 19 do 20 stepeni uglavnom, u ovom periodu.
Uredjaj nije previse bucan, ima neki white noise, i ispostavilo se da beba koja nam se se bude uvijek prije 9, danas i juce se probudila oko podne uz taj zvuk. Tako da vec se isplacuje :D
Vlagu spusti za sat sa 65 na 50, ali nije spustila ispod 48 za ova dva dana, tako da sam joj preko aplikacije zadao tipa da se pali sat vremena, pa da odmara dva sata i tako stalno, cak i u toku noci.
Potrosnja struje nekih kilovat na 4,5 sati, mjereno preko smart uticnice, nema na aplikaciji za odvlazivac.
Aplikacija inace korisna iskljucivo zbog ovog nekog rasporeda paljenja i gasenja, zadas zeljenu vlaznost i to je to, ali svakako sam ogranicio vremenski.
Za nekih 30 sati rada skupila je oko 3 litra vode, danas sam ispraznio posudu, svakako je moglo jos da stane, tako da ni to nije frka.
Mana je to sto prilicno dosta jako izbaca taj vazduh, koji nije hladni ali ako se nalazite u blizini imacete osjecaj da je bas hladan, iako vidim da temp u sobi ne pada, cak mrvicu i poraste.
Eto, nadam se da su nekome od koristi ove informacije.
I da, uredjaj nije bas mali, ali s obzirom na tockove, lako se se moze pomjerati.

Odlična recenzija.

Ostavi ga da radi kontinuirano, bez seckanja. Ništa ne postižeš, zato što mu treba vremena da odradi posao. To što on spusti na neki zadati nivo, to ne znači mnogo, zato što se vlaga brzo vraća nakon što ga isključiš.

Jos ako ima neko nek napise slicnu recenziju za Hisense D16CW.
Ima li Midea wifi i stelovanje paljenja i gasenja preko aplikacije?

Pa sad imamo neki sjeverni vjetar i hladne dane, pa malo i provjetravam, ali kad krene jugovina i kisa tako cu raditi.

Jos ako ima neko nek napise slicnu recenziju za Hisense D16CW.
Hisense D16CW iskustva nakon nekoliko dana:
Povezuje se preko "CL Small Devices" prema uputstvu koje se dobije uz njega (dakle ne prema uputstvu za D20HW sa ovog foruma).
U App se mogu podesiti osnovne stvari što i na samom uređaju: on/off, vlaga 35-80%, jačina ventilatora (jako/slabo), mod (sleep, auto, strong - sušenje veša), tajmer kada će da se uključi/isključi, trenutna vlaga i temperatura, zadata vlaga.
Za nekih sat vremena spusti vlagu sa 62% na 50%, ali prvog dana je mnogo više spuštao i brže punio kanticu. Sada je već dosta isušio stan pa samo dosušuje po potrebi.
Grafik je sa zasebnog mernog uređaja u istoj prostoriji (jer sam uređaj nema grafik) i tu gde se vidi nagli pad je kada sam uključio uređaj. U početku odmah spusti naglo pa posle sve slabije. Zato nema potrebe držati ga stalno uključenim jer kasnije mnogo radi, a malo spušta. Bolje je podesiti da se ugasi posle sat vremena i onda nakon sat-dva (kada se vazduh pomeša) da se opet pokrene. Mislim da je tako najefikasniji rad za one kojima treba stalno. Meni ne treba i uključim ga samo kada krene jeftina struja i isključim kada vidim da grafik postaje ravan.

Što se buke tiče, jačina je kao manji ventilator plus frižider (kompresor), mada mozak izoluje taj zvuk posle 15-ak min pa zaboravim da je uključen. Nisam spavao u istoj prostoriji pa ne mogu da kažem da li i koliko utiče na to.

Ventilator jeste da dosta duva ka gore (čak i na onaj slabiji režim), ali duva blago ukoso na jednu stranu pa gledam da ga okrenem da duva dalje od mene i sve ok. U prvih 10-ak min možda će delovati da duva hladno, ali posle počne da se oseća topliji vazduh. Generalno dogreva prostoriju, ne mnogo ali je u net pozitivi.

Vazduh uvlači sa zadnje strane (gde je i filter), a napred i sa strane nema ništa. Bitno je da se ta zadnja strana ne pokrije, tj. da ima makar 30cm prostora. Ako mora da vam stoji uza zid, samo ga okrenite naopako, da filter bude ka vama.

Ima točkiće i lako se gura, ali nije lak da se ponese. Mislim za muškarce nije problem, ali ako ste sitnija ženska osoba možda će vam biti malčice teže. Uglavnom, ispraznite vodu pa ga gegajte slobodno ako ništa drugo. Ima rukohvat gore sa zadnje strane za koji se može uhvatiti, ali nama kontru napred pa ga pridržavajte sa prednje strane nekako.

Pro tip: bio sam glup pa nisam znao kako da raspakuje kabel kada je stigao uređaj. Dakle, kabel je uvučen u posudu za vodu. Ta posuda ima plastiku gore koja se skida malo teže. Potrebno je kabel povući iz posude i on će podići plastiku. Unutra je i crevo za odliv ako imate gde da povežete. Sve to izvadite pa vratite plastiku gore i ubacite posudu.

Pro tip 2: Kada se uređaj isključi ventilator će duvati još malo i onda će stati. Posle isključivanja preporuka iz uputstva je da se ne pali odmah (sačekati bar 3 minuta) da bi se sačuvao kompresor.

Uglavnom: prezadovoljan sam, veoma je kompaktan (zbog toga sam uzeo ovaj model) i super radi. Smeta mi što nema malo bolju aplikaciju (npr. grafik) i što app smara da joj dozvolim lokaciju - a ne treba joj (samo se klikne cancel). Ipak, preko app retko kontrolišem, uglavnom sam podesio kako mi odgovara pa prosto kliknem na uređaju on/off po potrebi.

Prilozi

• graph.png
    graph.png
    195.2 KB · Pregleda: 81
Hisense D16CW iskustva nakon nekoliko dana:
Povezuje se preko "CL Small Devices" prema uputstvu koje se dobije uz njega (dakle ne prema uputstvu za D20HW sa ovog foruma).
U App se mogu podesiti osnovne stvari što i na samom uređaju: on/off, vlaga 35-80%, jačina ventilatora (jako/slabo), mod (sleep, auto, strong - sušenje veša), tajmer kada će da se uključi/isključi, trenutna vlaga i temperatura, zadata vlaga.
Za nekih sat vremena spusti vlagu sa 62% na 50%, ali prvog dana je mnogo više spuštao i brže punio kanticu. Sada je već dosta isušio stan pa samo dosušuje po potrebi.
Grafik je sa zasebnog mernog uređaja u istoj prostoriji (jer sam uređaj nema grafik) i tu gde se vidi nagli pad je kada sam uključio uređaj. U početku odmah spusti naglo pa posle sve slabije. Zato nema potrebe držati ga stalno uključenim jer kasnije mnogo radi, a malo spušta. Bolje je podesiti da se ugasi posle sat vremena i onda nakon sat-dva (kada se vazduh pomeša) da se opet pokrene. Mislim da je tako najefikasniji rad za one kojima treba stalno. Meni ne treba i uključim ga samo kada krene jeftina struja i isključim kada vidim da grafik postaje ravan.

Što se buke tiče, jačina je kao manji ventilator plus frižider (kompresor), mada mozak izoluje taj zvuk posle 15-ak min pa zaboravim da je uključen. Nisam spavao u istoj prostoriji pa ne mogu da kažem da li i koliko utiče na to.

Ventilator jeste da dosta duva ka gore (čak i na onaj slabiji režim), ali duva blago ukoso na jednu stranu pa gledam da ga okrenem da duva dalje od mene i sve ok. U prvih 10-ak min možda će delovati da duva hladno, ali posle počne da se oseća topliji vazduh. Generalno dogreva prostoriju, ne mnogo ali je u net pozitivi.

Vazduh uvlači sa zadnje strane (gde je i filter), a napred i sa strane nema ništa. Bitno je da se ta zadnja strana ne pokrije, tj. da ima makar 30cm prostora. Ako mora da vam stoji uza zid, samo ga okrenite naopako, da filter bude ka vama.

Ima točkiće i lako se gura, ali nije lak da se ponese. Mislim za muškarce nije problem, ali ako ste sitnija ženska osoba možda će vam biti malčice teže. Uglavnom, ispraznite vodu pa ga gegajte slobodno ako ništa drugo. Ima rukohvat gore sa zadnje strane za koji se može uhvatiti, ali nama kontru napred pa ga pridržavajte sa prednje strane nekako.

Pro tip: bio sam glup pa nisam znao kako da raspakuje kabel kada je stigao uređaj. Dakle, kabel je uvučen u posudu za vodu. Ta posuda ima plastiku gore koja se skida malo teže. Potrebno je kabel povući iz posude i on će podići plastiku. Unutra je i crevo za odliv ako imate gde da povežete. Sve to izvadite pa vratite plastiku gore i ubacite posudu.

Pro tip 2: Kada se uređaj isključi ventilator će duvati još malo i onda će stati. Posle isključivanja preporuka iz uputstva je da se ne pali odmah (sačekati bar 3 minuta) da bi se sačuvao kompresor.

Uglavnom: prezadovoljan sam, veoma je kompaktan (zbog toga sam uzeo ovaj model) i super radi. Smeta mi što nema malo bolju aplikaciju (npr. grafik) i što app smara da joj dozvolim lokaciju - a ne treba joj (samo se klikne cancel). Ipak, preko app retko kontrolišem, uglavnom sam podesio kako mi odgovara pa prosto kliknem na uređaju on/off po potrebi.
Hvala najlepse.

Sad se pojavio i neki Xiaomi smart lite odvlazivac za nekih 19.000 din 3 L posuda 250w potrosnja.

Već godinu i po dana imam dva Midea odvlaživač vazduha MDDF-20DEN7-QA3 i prilično sam zadovoljan. Ne mogu da spavam u istoj prostoriji sa njim, ali u susednoj sobi sa otvorenim vratima je moguće - neko napisa kao frižider i ventilator. Pomoću aplikacije mogu da kontrolišem automatsko ukljucivanje i isključivanje pa kada nisam kod kuće radi u jeftinoj tarifi i drži vlagu minimalnom. Moguće je povezati crevo za odvod ili koristiti njegov rezervoar.

Sad se pojavio i neki Xiaomi smart lite odvlazivac za nekih 19.000 din 3 L posuda 250w potrosnja.
Definitivno najlepši na tržištu. Bilo bi super kada bi uvezli Xiaomi MIJIA, ima neke zanimljive karakteristike (na papiru).

Prilozi

• Screen Shot 2024-12-03 at 10.35.35 AM.png
    Screen Shot 2024-12-03 at 10.35.35 AM.png
    573.4 KB · Pregleda: 62
  • Screen Shot 2024-12-03 at 10.35.07 AM.png
    Screen Shot 2024-12-03 at 10.35.07 AM.png
    516.8 KB · Pregleda: 65
Ja narucih jutros Xiaomi smart lite cekam da stigne pa cu javiti sta i kako je, dvoumio sam se za Hisense i u tom cenovnon rangu jedino xiaomi ima 3L posudu,smart funciju,wi-fi i po klipovima na Youtube dosta je tiši od konkurencije. Videcemo u praksi kako radi.

Ja narucih jutros Xiaomi smart lite cekam da stigne pa cu javiti sta i kako je, dvoumio sam se za Hisense i u tom cenovnon rangu jedino xiaomi ima 3L posudu,smart funciju,wi-fi i po klipovima na Youtube dosta je tiši od konkurencije. Videcemo u praksi kako radi.
Daj neki link za ovaj Šaomi

Kada počinje da se javlja buđ na zidovima, jel tek kad vlažnost pređe 65% ili manje?

Zavisi od uslova, ali već od 60% počinje. Buđ nije odmah vidlliva i ne znači da nema mikotoksina ako je ne vidiš. Oni mogu da se zakače za prašinu i zato je bitno koristiti mikrofiber krpe pri brisanju, sa neagresivnim sredstvima (tipa Frosch).

To verovatno stoji za SMD opciju ("smart dehumidifying"), tu se trudi da bude između 45 i 55 koliko mi se čini.
Ručno (van tih modova) se može štelovati od 35 do 85. Koraci su po 5%.
Kupljena Midea, ali nisam uspela ni na jednom modu od tri - dryer , cont. (konstantno odvlaživanje), smd (pametno odvlaživanje) - da podesim ručno procenat vlažnost. Nivo vlažnosti se automatski postavlja na osnovu trenutne vlažnosti u prostoriji, i to je između 45 i 55%. Čudno mi je da na modu sušenja ne mogu da podesim na najnižu vlažnost, tj. 35%.

Kupljena Midea, ali nisam uspela ni na jednom modu od tri - dryer , cont. (konstantno odvlaživanje), smd (pametno odvlaživanje) - da podesim ručno procenat vlažnost. Nivo vlažnosti se automatski postavlja na osnovu trenutne vlažnosti u prostoriji, i to je između 45 i 55%. Čudno mi je da na modu sušenja ne mogu da podesim na najnižu vlažnost, tj. 35%.
Potpuno ručno podešavanje je kada nijedan od tri moda nije uključen. Znači ne svetli iznad dryer/cont/smd. Dakle kada je na smd, pritisneš još jednom "mode". U tom da kažem četrvtom položaju, to je ručno, od 35-85%. Onda će se aparat uključivati i isključivati po potrebi (tj. prema vrednosti koju podesiš).

Inače ta tri automatska moda su vrlo prosta.
Cont(inuous) - nema stajanja, bukvalno non-stop (jedino što možeš da menjaš brzinu ventilatora).
Dryer ti je isto kao cont ali je ventilator uvek na max (marketinški trik realno).
Ne zanima ih trenutna vlažnost.
Samo kod SMD postoji taj raspon 45-55% pa zna da se isključi.

Inače ta tri automatska moda su vrlo prosta.
Cont(inuous) - nema stajanja, bukvalno non-stop (jedino što možeš da menjaš brzinu ventilatora).
Dryer ti je isto kao cont ali je ventilator uvek na max (marketinški trik realno).
Ne zanima ih trenutna vlažnost.
Samo kod SMD postoji taj raspon 45-55% pa zna da se isključi.
Hvala na objašnjenju. Da li je pri sušenju veša bolje uključiti opciju dryer ili ručno podesiti na 35% i ventilator na max? Ako ta opcija sušenja nije samo reklama :)

Kada počinje da se javlja buđ na zidovima, jel tek kad vlažnost pređe 65% ili manje?
Da odprilike tako na 65% , barem je tako kod mene bilo... Na nekih 60% pocinju kondenz kapljice da se pojavljuju na dnu prozora po coskovima i to ti je vec prvi znak da nesto treba da se preduzme...Na odprilike 65% pocinje budj na vrhu zidova oko betonskih nadprozorskih greda ali to se vidi tek posle nekih nedelju-dve dana...

Nazad
Vrh Dno