Šta je novo?

Odrzavanje racunara!

TozABG

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2009
Poena
210
Ne znam da li sam promasio temu, ako jesam izvinjvam se ali nisam nasao nista slicno.
Pre par dana kupio sam kompjuter konfiguracije:
Graficka Kartica: ATI Radeon 5850 Powecolor
Procesor: Intel i5-750
Memorija: DIMM DDR3 2x2GB 1333MHz Patriot
Kuciste: ThermalTake Soprano FX
Maticna Ploca: iP55 ASUS P7P55D
Opticki Uredjaj: DVD+/-RW Samsung SH-S223B/BEBE
Napajanje: 650W ATX Chieftec CFT-650-14CS FULL
Hard Disk: 1TB Samsung SpinPoint F3 SAHD103SJ
Zvucna Kartica: Creatuve Labs Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio bulk

Pa zelim da sto duze potraje :D Na koliko bi trebalo da se vrsi ciscenje kucista i prasine u njemu? I koliko on moze dugo da bude upaljen? Na koliko bi bilo preporucljivo da ga ugasim s vremena na vreme? I da li ima jos nesto sto sam propustio da bi mi potrajao ovaj komp :) Hvala

Ja ovu azdaju ne bih gasio uopste dok je u garanciji i odmah bih to klokovao, klokovao i klokovao (OC, OC, OC) ! ! !
najverovatnije si zazalio pare koje si za makinu potrosio pa bi da ti potraje vecno.
Svakih 6.meseci izduvaj to i ne brini.
P.S.Koji monitor si pazario sa tim kompom i koliko si platio sve ukupno ako nije tajna ?

Poslednja izmena:
Trajace ti to ihahaj!
Sem ako ne planiras 5 god da koristis ovo? :)
Sto iskreno sumnjam. :)

2-3 god... ima da zavrsi poso i da sljaka kao zmaj.

K'o što reče 66musicman, ugasi tu aždaju svakih 6 meseci da je izduvaš od prašine i ništa ne brini!

Da li sam zazalio? Ja sam prezadovoljan :) Monitor planiram da uzmem ViewSonic VX2433wm 23.6 i zvucnike sam uzeo Logitech X-530 5.1... Zvucnici su bili na nekoj akciji za 6k a obicno kostaju 11... Monitor je oko 250e... A konfiguracija me je ispala oko 90k... Ali imam problem sto za OC nemam pojma :D

Poslednja izmena:
Mozes da mi das linkove od nekih uputstva? Posto ih ima dosta vidim ja za graficku procesor itd xD Ne mogu da se snadjem.

Polako, tek imaš osam poruka, malo da pronjuškaš po forumu, ide posle lako, videćeš.

Haha, ne mislim opusteno. Pomogli ste mi ovde dosta :) Nego sam ja namcor i ne mogu se snadjem za sada :D al polako...
Hvala ;)

Uzmi jos neki APC UPS , neku petstotku da ti pegla fluktuacije u naponu... inace ako ti je u kucistu dobra `promaja` (trebalo bi, thermaltake je to), ne moras uopshte gasiti racunar, samo namestis kad koja komponenta da ode u standby, tako ce trositi ko prosecna sijalica, windows 7 je dovoljno stabilan da radi , pa , ja evo vec mesec dana nisam restartovao racunar (pre mesec dana sam instalirao win7 u stvari :) )

Ja nisam neki obožavatelj "ostavljanja kompa non stop upaljenog", razlozi su mnogobrojni, a jedan od njih je tema "Samospaljivanje kompa" koja mi još ovek ostavlja gorak ukus, a tvoja mašina je hvala bogu dobar potrošač. Ja da se pitam, kad nisam kući komp je ugašen.

Ajde da ne otvaram novu temu za jedno pitanjce. :D Da li je bezbedno ocistiti kompjuter od prasine izduvavanjem prasine fenom (imam dugme za hladan vazduh na fenu)? :D

Svakako manje bezbedno od kompresora i sl. zbog statickog elektriciteta. Ja bih, licno, izbegavao ciscenje racunara fenom.

Ajde da ne otvaram novu temu za jedno pitanjce. :D Da li je bezbedno ocistiti kompjuter od prasine izduvavanjem prasine fenom (imam dugme za hladan vazduh na fenu)? :D

nadji neki od onih starijih slobodinih usisivaca, montiraj mu cev na zadnju stranu i udri. oni su imali i plasticne cevi, a duvaju sasvim solidno.

Ma bezbedno je potpuno samo i potpuno ne efikasno. Obrnuti usisivač ili pumpa za dušeke ili još bolje za čamce na naduvavanje ( sa najmanjom mogućnom diznom na izlazu ) je minimum koji bi nešto uradio.

Poslednja izmena od urednika:
Nemam ništa od navedenog. Jedino na selu imam traktor sa kompresorom, nadam se da je bar to ok. :D Jedino me malo strah da kompresor pored vazduha ne izbacuje po malo vode.

otkaci komp od kablova izvadi kuciste i odnasi do prvog kompresora (vulkanizera komsije benzinske pumpe itd )
i izduvaj ga lepo jer sa fenom pumpom za bicikli i slicno nikada to neces uraditi kako treba
najvise prasine ima na hladnjaku procesora i u napajanju nema sanse bez otvaranja i cetkice da ih ocistis kako treba bez kompresora

@milosh
Ili kupi kompresovani vazduh u boci, imas ga skoro u svakoj prodavnici racunara i kosta oko 500 din. ;)

Nije jos strasno prljav, star je tek oko 9 meseci, a podignut je od poda, ali pitam posto se spremam polako da ga cistim. :) A kompresor od traktora mislim da ima slicnu snagu kao i elektricni kompresor ako se ne varam :D
@milosh
Ili kupi kompresovani vazduh u boci, imas ga skoro u svakoj prodavnici racunara i kosta oko 500 din. ;)
Razmisljao sam i o tome, ali rekoh da prodjem bez trosenja novca. :D

Poslednja izmena:
pumpa za dušeke ili još bolje za čamce na naduvavanje
+1
Ko moze da nabavi odlicna stvar. Na poslu sam imao pumpu za camac, mali kompresor ali je cistio servere i desk masine kao lud :)

Sta sam ja radio po tom pitanju,nisam dugo,bas dugo otvarao komp,pa reko' skoro da ga otvorim. Sta sam zatekao,cupe presine na grafickoj i na ventilatoru na procesoru! Uzeo sam nastavak za usisivac,onaj duguljasti sto je secen malo pod uglom i resen problem. Sad mi radi komp kao zmaj. Uskoro bi trebao opet da otvorim komp,pa cu opet isto uraditi. Meni usisivac zavrsva posao

Nije jos strasno prljav, star je tek oko 9 meseci, a podignut je od poda, ali pitam posto se spremam polako da ga cistim. :) A kompresor od traktora mislim da ima slicnu snagu kao i elektricni kompresor ako se ne varam :D

Razmisljao sam i o tome, ali rekoh da prodjem bez trosenja novca. :D

Taj od traktora ume da izbaci i malo ulja pored vazduha, ja bih ga izbegavao. :)

Pa zelim da sto duze potraje :D Na koliko bi trebalo da se vrsi ciscenje kucista i prasine u njemu? I koliko on moze dugo da bude upaljen? Na koliko bi bilo preporucljivo da ga ugasim s vremena na vreme? I da li ima jos nesto sto sam propustio da bi mi potrajao ovaj komp :) Hvala

Kućište TT Soprano ima filter za prašinu tako da vrlo malo prašine udje unutra. Redovno usisavaj taj filter i ne sekiraj se. Kućište proveri max jednom godišnje, ne treba češće. Nek te u zdravlju služi. :)

Haha :D ocistio sam komp pomocu usisivaca i onog kratkog uzanog nastavka, sija se k'o nov. :)

Nazad
Vrh Dno