Šta je novo?

Odlazak u Ameriku

• Začetnik teme Začetnik teme Tom
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tom

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2002
Poena
619
Evo dosao je momenat - i ja da zapalim u Ameriku na neki kratak period (mesec-dva)...e sada nemoga da zanemarim tu cinjenicu da su tamo neke stvari jeftinije nego ovde!

Znaci moje konkretno pitanje - koliko se isplati donosenje nekakve elektronike iz Amerike??? Bilo kakve (u cilju kasnije prodaje i smanjenja ukupnih troskova putovanja)
Koje su isplative stvari koje bi mogle da se donesu?
Da li je neko tako nesto izveo? Kako ide caka sa carinama?
Znam da je bilo nesto slivno o ovome - ali koliko se secam nije na kraju izvedeno u delo....

poz...

kupis tamo otvoris stavis u torbu i samim tim na to cudo ne placas carinu... npr neke DV kamere su tamo dosta jeftinije ali uvek postoji ali... razlichito je dosta opreme za njih i nas. zbog sistema napajanja itd. uglavnom glavna caka je da to sto donosis ne bude u kutiji tj da ne bude "novo" a sad koliko znam ti na ulazu na aerodrom prijavljujes zlato i elektroniku skuplju od 250 evra (valjda) i ako te uhvate pri povratku placas neke gluposti ili ti to oduzmu....to stvarno ne znam.... samo pricam sta sam cuo... ima ovde sigurno nekog da je to radio tako da.... 🙂

Imas na rasprodajama sjajne stvari, takođe imaš refurbished stvari koje su ultra povoljne. Meni je buraz pre mesec dana kupio Compaq Athlona 64 3000+ 512 DDR GF Go 420 DVDRW WXGA za 850 $ !!??!! 😀 , pa je na rasprodaji našao Cybershot 3 megapixela za 120 $. Mogu da se nađu stvarno sjajne stvari, a što se tiče carine to ti je jedan cirkus, za sitne stvari se pravi lud ubaci ih u kofer izvadi iz kutije i boli te .... a što se tiče krupnijih stvari tu isto možeš da se praviš lud pošto sa našom carinom stvarno nema pravila. Meni jednom nisu ni gledali torbe, dok su me za gorepomenuti laptop drkali pa sam se cenjkao za carinu i na kraju sa 400$ spustio na 50$ 😀 koje naravno da nisu otišle u budžet.

Poslednja izmena:
Aj kad vec prichate o tim povoljnim stvarima, preporuchite i neke sajtove koji su sigurni (u smislu da me ne zeznu) a da imaju dobre cene. Pre svega me zanima tehnika, kamere, fotoaparati, mobilni, pda...

carina i ostalo mi nije problem, samo me zanimaju vasha iskustva sa sajtovima koji imaju dobre cene...

[edit] zaboravih da kazem, nije mi bitno da sajtovi imaju isporuku kod nas, u usa mi treba da se isporuchi, a ja cu posle dobiti ovde, nije problem. [/edit]

Poslednja izmena:
Masni Ludak je napisao(la):
Imas na rasprodajama sjajne stvari, takođe imaš refurbished stvari koje su ultra povoljne. Meni je buraz pre mesec dana kupio Compaq Athlona 64 3000+ 512 DDR GF Go 420 DVDRW WXGA za 850 $ !!??!! 😀 , pa je na rasprodaji našao Cybershot 3 megapixela za 120 $. Mogu da se nađu stvarno sjajne stvari, a što se tiče carine to ti je jedan cirkus, za sitne stvari se pravi lud ubaci ih u kofer izvadi iz kutije i boli te .... a što se tiče krupnijih stvari tu isto možeš da se praviš lud pošto sa našom carinom stvarno nema pravila. Meni jednom nisu ni gledali torbe, dok su me za gorepomenuti laptop drkali pa sam se cenjkao za carinu i na kraju sa 400$ spustio na 50$ 😀 koje naravno da nisu otišle u budžet.

U kom gradu je bio?
Zanimaju me te rasporadaje jako....

On živi u Majamiju ali imaš par odličnih sajtova koji imaju konstantne rasprodaje, npr www.ecost.com.

Nazad
Vrh Dno