Šta je novo?

Odkud toliko hvalospeva za Riddicka?

patch033

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2005
Poena
619
Posto su je vecinom hvalili nije mi jasno na osnovu cega.Ja kazem da je igra od dobre ideje (bekstvo iz zatvora)lose realizovana.Jes da nije ni bila najavljivana kao hit(nesto kao Far Cry) ali je opet losa u smislu da zasluzuje tako visoke ocene u review-ima.Pa nije valjda doslo da toga da se sve ocenjuje na osnovu grafike.

Rekoh ideja je OK,pocetno dousevljenje posle par nivoa nestaje(teze mi je bilo de je zavrsim nego doom3)smisao sunjanja po mraku nepostoji,kad se u 99% slucajeva sve moze zavrsiti tako sto samo protrcis ispred prepreke.Oni cuvari kao pucaju ali nema sanse da te ubiju.Neizvesnost okrsaja ne postoji,a samim tim ni napetost da ti drzi paznju.Necu valjda da se odusevljavam sa komentarima Vin Diesela da kraja igre.Nema atmosfere koja je mogla da se postigne u takvom okruzenju,klaustrofobicnom sto cak i Doom 3 ima.Za nekoga ko je zagrizen za FPS igra je prelaka,moze da se predje za dva popodneva.Nema nista sto bi me povuklo ponovo da je odigram jer to je najbitnije u celoj prici,po necemu da se zapamti,da pozelis da je okrenes ponovo.

E sad mi recite u jednoj recenici - da nisam igrao Riddicka, a pre toga sam odigrao puno FPS naslova,sta je to po cemu bi mi vi preporucili bas ovu igru?

Servus :)

Jedna od oniih FPS igara u kojoj mozes da se uzivis u pricu, da se mozda poistovetis na trentak sa glavnim junakom i prozivis njegov trip. Igra koja je donela neke nove ideje i za nijansu odstupila od klasicnih FPS igara. Ali kada se podvuce crta, o ukusima ne vredi raspravljati, nekome ce se svideti, a nekome nece! Meni se svidela.

Pozdrav

Ma OK je to o ukusima se ne raspravlja,al ja pitam sad direktno jer ona vredi za ocenu 98 koliko po netu na raznim mestima ima.Ovo sve kad se nategne max-85.Pa sve sto se ceni sa preko 90 mora da bude jako originalno,narocito pored ovih proslih igara.

Zato sto igra ima zanimljivu pricu u kojoj aktivno ucestvujes resavajuci zadatke. Sve ovo je upakovano u dobru grafiku i zvuk pa samim tim nema promasaja.

'alo bre petchu, tu igru sam igrao na X-Boxu, i stvarno razbija jedna od retkih novih igara, koja je zanimljiva za igranje i stvarno dobra. Inace film je totalno djubre. Jos nesto ne znam kako je na PC-u, ali na X-Boxu imas jos one fazone da krknes nozem strazara, pa se u fazonu jos rves sa njim, itd... Stvarno ga uradili ljudi.

patch033 je napisao(la):
Posto su je vecinom hvalili nije mi jasno na osnovu cega.Ja kazem da je igra od dobre ideje (bekstvo iz zatvora)lose realizovana.Jes da nije ni bila najavljivana kao hit(nesto kao Far Cry) ali je opet losa u smislu da zasluzuje tako visoke ocene u review-ima.Pa nije valjda doslo da toga da se sve ocenjuje na osnovu grafike.

Rekoh ideja je OK,pocetno dousevljenje posle par nivoa nestaje(teze mi je bilo de je zavrsim nego doom3)smisao sunjanja po mraku nepostoji,kad se u 99% slucajeva sve moze zavrsiti tako sto samo protrcis ispred prepreke.Oni cuvari kao pucaju ali nema sanse da te ubiju.Neizvesnost okrsaja ne postoji,a samim tim ni napetost da ti drzi paznju.Necu valjda da se odusevljavam sa komentarima Vin Diesela da kraja igre.Nema atmosfere koja je mogla da se postigne u takvom okruzenju,klaustrofobicnom sto cak i Doom 3 ima.Za nekoga ko je zagrizen za FPS igra je prelaka,moze da se predje za dva popodneva.Nema nista sto bi me povuklo ponovo da je odigram jer to je najbitnije u celoj prici,po necemu da se zapamti,da pozelis da je okrenes ponovo.

E sad mi recite u jednoj recenici - da nisam igrao Riddicka, a pre toga sam odigrao puno FPS naslova,sta je to po cemu bi mi vi preporucili bas ovu igru?

Servus :)

Na kojem nivou tezine si to igrao?

Na srednjem,kako se vec zove.Ali ni na hardu mala je razlika.Ovaj komentar Bigone-a je vec vidjen u Splinter Cell.Ja samo tvrdim da igra nezasluzuje tolike ocene.Premalo je 'revolucionarna' za toliku ocenu.

patch033 je napisao(la):
Na srednjem,kako se vec zove.Ali ni na hardu mala je razlika.Ovaj komentar Bigone-a je vec vidjen u Splinter Cell.Ja samo tvrdim da igra nezasluzuje tolike ocene.Premalo je 'revolucionarna' za toliku ocenu.

Ja sam je prosao na hard i mogu reci da pruzaju otpor,nije ni blizu FC-u ali cuj...
Nije ni revolucionarna ni evolucionarna ali je bolja je od doom-a.Ima tu dobre price i dobre grafike.
Nemoze svaki fps biti kao FC,mada bi bilo dobro da je tako.

mislim da je su je izhvalili prvenstveno sto stvarno jeste dobra igra...a drugo jer se od tog naslova i nije ocekivalo bog zna sta...pa u fazonu ispalo je mnogo bolje nego sto su svi ocekivali...inace sto kaze ica...danas nema vise revolucionarnih igara...so'...

moj drug je obrnuo igru za jednu noc

Poslednja izmena:
Prava stvar je na Xboxu, ovo na PCju jedva da radi kako treba...

Sta to na PCu jedva radi kako treba ? Igra radi izvanredno na mojoj masini koja je sve samo ne zadnja rec tehnologije.
I hocete li vi konzolasi shvatiti da je grafika na sadasnjim konzolama ekvivalent 512*384 zamucene PC igre na TV outu ?

P.S. zaboravih, jeste, slabo radi Riddick na MXu :d

P.P.S. uopste ne vidim zasto toliko rasprava oko igre koja se predje za 10-12 sati

Evo opet komentar:

Ja jos nikoga nisam cuo da kaze-da li ova igra vredi za score 90-95+.Recite da ili ne.
Sa tolikom ocenom mesto joj je medu Undying,Half_Life,Far Cry... a da li zaista vredi toliko.U mojoj all-star kolekciji NE!

Da bi igra dobila score preko 90 mora da poseduje sve ono cime su ranije vrhunske igre pomerili granice,kao Half-Life2, Far Cry itd.Treba da ima taj kvalitet+da ima nesto novo.Pa toliko je toga vec izmisljeno.Kad sam pomenuo 'revolucionarno' nisam mislio 100% nikad vidjeno vec nesto cime bi Riddick pomerio granice.Dakle prethodne igre moram da pomenem jer su to neki trend-seteri i nije mi jasno sto se neki na njihovo pominjanje uzbudjuju.Tipa da mi se vise svidja ona od ove.

Jos primedbi:Na pocetku kad koknes prvog strazara tutorijal ti pokazuje da zrtvu sakrijes u mrak.I kad taman pomislis da je to sastavni deo igre(kao u Thiefu) ispadne jos jedan *****izam.Sklanjao ti tela ne sklanjao isto ti se vata.Nema nikakve reakcije,nema cuvara da pronadju telo ili sto je gore na 50% mesta u igri nemas gde ni da ih sakrijes.E sad ja pitam cemu ova glupost.Da je ko sto nije,trebalo bi da bude slicno ko u Splinter Cell-u 2 da kad otkriju telo cuvari se naoruzavaju,stavljaju pancire i slemove.Dakle ima neke reakcije.

Muzika mi je takodje pomalo bezveze.Mogli su da napisu bar par kompozicija kad je frka,a ne uvek jedno te isto.Nisam cuo dobru muziku za ovakav tip igre(survival,suspense) jos od Alien vs Predator 2.E sad pomislite da je onakva muzika,to bi bila prava atmosfera.

Na pocetku igre se razocaram sa onim monstrumima po mraku(lice na golume iz LOTR)kad na kraju jos gore.One crvolike bube su zaista bruka.Pa gde je tu oko njih da se namucis.E sad da su bili pametni ko sto nisu pa da neprave nesto tip djavolaka iz Far Cry-a da se bre propisno namucis dok ih pokokas.A ovako stanes uza zid ledjima i one ti se same zicerisu.Bezveze.

Nesto kontam kad bih je opet igrao ko zna jos kakve nebuloze bi primetio_Ovako nek ostane utisak taman iznad proseka.

Pozdrav :banana:

patch033 je napisao(la):
Ja jos nikoga nisam cuo da kaze-da li ova igra vredi za score 90-95+.Recite da ili ne.
ne, definitivno toliku ocenu ne ali nesto manju da! i ne znam gde si ti gledao toliku ocenu da je dobila :)
meni se recimo konkretno svidelo u igri to sto je lik uradjen po glumcu koji vec postoji Vin Diesel i on mu je pozajmio glas, uz to se totalno posvetio ulozi u "igri"! Mora se priznati, hteli vi to ili ne, da je to svojevrstan kuriozitet koji jos ni u jednoj igri nisam video!
pa zamislite nekog drugog holivudskog glumca da mu neko ponudi pare da "glumi" u igri !!!!

Kada budete probali konzola verziju, mozda ce vam biti jasno...Stvarno ne znam koliko ce trebati josh konzolashkih threadova da ljudi koji ne igraju nishta na konzolama shvate, da vecina istih igara na konzoli i PCu nisu isto, i u vecini sluchajeva verzija za konzolu je bolja ili daleko bolja...Kada to PC-only-a-konzolu-sam-video-na-posteru korisnici ukapiraju, mozda nece biti pitanja iz ovog threada...

I da, ne kapiram zashto se Far Cry trpa medju najbolje fps-ove ikada, kada osim grafike, igra nishta novo ne nudi, a radnja je uzas zivi kao i vecina fps-ova do sada...

@filipenko: Chak i da imam MXa, da li to znachi da mi zbog toga igra zeza, ili ti je grafika glavni adut neke igre ? Znam nekoliko ljudi koji imaju probleme sa igrom, nekima i ne radi uopshte, a imaju razlichite karte novije generacije...

Poslednja izmena:
ToxiC je napisao(la):
ne, definitivno toliku ocenu ne ali nesto manju da! i ne znam gde si ti gledao toliku ocenu da je dobila :)
meni se recimo konkretno svidelo u igri to sto je lik uradjen po glumcu koji vec postoji Vin Diesel i on mu je pozajmio glas, uz to se totalno posvetio ulozi u "igri"! Mora se priznati, hteli vi to ili ne, da je to svojevrstan kuriozitet koji jos ni u jednoj igri nisam video!
pa zamislite nekog drugog holivudskog glumca da mu neko ponudi pare da "glumi" u igri !!!!

Recimo da se slazemo.
Inace vec se desavalo da poznati glumci pozajmljuju glasove kompjuterskim likovima, recimo David Duchovny iz X-Filesa je pozajmio glas glavnom liku u igri XIII ali posto je igra bila osrednja to joj nije mnogo pomoglo.

Inace Riddick ne zasluzuje preko 90, pre svega sto je uzasno kratak a bilo koja igra koja traje tako kratko, osim ukoliko nema extra multiplay, ne moze dobiti toliku ocenu.
Dalje, morate razumeti da sve sto se portuje na PC sa konzola prati hype sa konzolnog trzista gde je recimo taj zanr deficitaran ili prepun losih naslova pa ispadne igra ko-zna-sta, pa to utice na prvobitne review-e i utiske ljudi koji ih citaju, dok na PCu tako nesto postoji vec x godina

Najbolji primer za to je Halo. I sada Halo 2. Ne znam nikoga kome se ta igra dopada. A zaradila je stotine miliona zbog extra reklama...

driver je napisao(la):
Kada budete probali konzola verziju, mozda ce vam biti jasno...Stvarno ne znam koliko ce trebati josh konzolashkih threadova da ljudi koji ne igraju nishta na konzolama shvate, da vecina istih igara na konzoli i PCu nisu isto, i u vecini sluchajeva verzija za konzolu je bolja ili daleko bolja...Kada to PC-only-a-konzolu-sam-video-na-posteru korisnici ukapiraju, mozda nece biti pitanja iz ovog threada...

I da, ne kapiram zashto se Far Cry trpa medju najbolje fps-ove ikada, kada osim grafike, igra nishta novo ne nudi, a radnja je uzas zivi kao i vecina fps-ova do sada...

@filipenko: Chak i da imam MXa, da li to znachi da mi zbog toga igra zeza, ili ti je grafika glavni adut neke igre ? Znam nekoliko ljudi koji imaju probleme sa igrom, nekima i ne radi uopshte, a imaju razlichite karte novije generacije...

Od pocetka pa do kraja, svaka tvoja recenica... pa... komentar je suvisan. :S:

Nazad
Vrh Dno