Šta je novo?

Odkljucavanje 2400+ 49 nedelja

Freecom

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2003
Poena
604
Pozdrav svima!

Imam jedan problem pa ako neko zna neka mi objasni jer ja vise neznam sta da radim. Celog dana pokusavam da odkljucam doticni procesor ali bezuspesno poceo sam od prespajanja L3 most br.5 grafitom i nece, probao sam i prespajanjem pinova komadom tanke zicice "slike prespajanja sam nalazio na raznim sajtovima-sve su identicne" i dalje ostaje skamenjen na x15.

Imam plocu Abit NF7
memo NCP 256/266 - mada ona nije bitna

mozda je u pitanju neko posebno stelovanje u BIOS-u koje sam mozda prevideo, pa ako neko zna neka mi pomogne ili me uputi na neku adresu gde postoji neko objasnjanje.
Zakaceni dokument je OPN-426 licna karta procesora.

Freecom je napisao(la):
Pozdrav svima!

Imam jedan problem pa ako neko zna neka mi objasni jer ja vise neznam sta da radim. Celog dana pokusavam da odkljucam doticni procesor ali bezuspesno poceo sam od prespajanja L3 most br.5 grafitom i nece, probao sam i prespajanjem pinova komadom tanke zicice "slike prespajanja sam nalazio na raznim sajtovima-sve su identicne" i dalje ostaje skamenjen na x15.

Imam plocu Abit NF7
memo NCP 256/266 - mada ona nije bitna

mozda je u pitanju neko posebno stelovanje u BIOS-u koje sam mozda prevideo, pa ako neko zna neka mi pomogne ili me uputi na neku adresu gde postoji neko objasnjanje.
Zakaceni dokument je OPN-426 licna karta procesora.

Pa zar NF7 to ne radi automatski...prvi put cujem za ovakav slucaj...

tex707 je napisao(la):
...

Pa zar NF7 to ne radi automatski...prvi put cujem za ovakav slucaj...
U pitanju je 49. nedelja ;)

BTW citao sam i ja o tom L modu, ali ne znam da je neko to uspesno odradio kod nas :(. Nadam se da ce se neko vec javiti da me demantuje, pa da podeli iskustvo s nama...

Crni je napisao(la):
...

U pitanju je 49. nedelja ;)

BTW citao sam i ja o tom L modu, ali ne znam da je neko to uspesno odradio kod nas :(. Nadam se da ce se neko vec javiti da me demantuje, pa da podeli iskustvo s nama...
To sa L3 radi, provereno u praksi. Treba ti ono tecno srebro i malo vremena.

I ja sam se ponadao da ce ploca to odraditi (BIOS je novijeg datuma nema neke dopune koja bih uticala na procesor--proverio na Abitovom sajtu) cak po netu kruze price da se izuzetno lako ovaj procesor odkljucava ali izgleda da sam kupio nesto posebno, unikatno.
A sto se tice tecnog srebra probacu i sa njim posto grafit ne daje rezultate mada sam proverio provodnost tog grafita kojim sam crtao "mostic" tj spajao, samo mi nije jasno gde u Zajecaru da pronadjem flomaster sa tecnim srebrom??
Procesor mi je i dalje spojen odnosno prespojen na pinovima (dva pina zickom navodno zamena za mostic na L3 ) i kazu da se taj nacin koristi takodje vrlo uspesno, kod mene ni to ne uspeva :(

Ako nekome sine neka ideja ili ako ima predlog neka kaze, bicu zahvalan svima.

Tecno srebro mozes naci samo kod boljih TV mehanicara.Grafitnom olovkom neces nista postici.Imam NF7 s v 2 i isti procesor pokusao sam sve to i nista,mozda nisam spojio lepo mostice srebrom.Narucio sam Speed strip i ocekujem ovih dana da ga probam

Nazad
Vrh Dno