Šta je novo?

Odgovarajuci Zvuchni Sistem

PINHEAD

Čuven
Učlanjen(a)
07.07.2002
Poena
620
Verujem da je tema vec rabljena ali evo opet:
Zelim da uzmem pristojnu muziku za sobu,u igri su dve varijante:

1: Neki 2.1 ili 4.1 sistem,od 60-70 do 150 W RMS

2:pravljenje kutija i ostalo u sta se ne razumem

Molim sve Benchmarkovce koji su imali iskustva da mi predoce glavne cinjenice/imena/cene vezano za gorepomenute dve varijante.

p.s. razgledao sam malo altec lansing sisteme,sta mislite o njima i koji preporucujete?

Hvala unapred cheers

Eh,da...trenutno najvise razmisljam o Altec Lansing 621 (143 W RMS).

PINHEAD je napisao(la):
Eh,da...trenutno najvise razmisljam o Altec Lansing 621 (143 W RMS).

RMS, RMS, RMS, RMS.....

Kupi RMS. :D

P.S. Sorry. Morao sam.

:wave;

Ne *****avajte coveka ! Nije tesko biti fin

PS
Glupo je !

zormanic je napisao(la):
Ne *****avajte coveka ! Nije tesko biti fin

PS
Glupo je !

OK.
Ukratko, polovan reciver ili pojacalo i pravljeni zvucnici.
Zvucna AWE64 ili PCI128, malo bolji interconect kabl.

notax je napisao(la):
Ukratko, polovan reciver ili pojacalo i pravljeni zvucnici.
Zvucna AWE64 ili PCI128, malo bolji interconect kabl.
i uzivas u najnovijem dostignucu tehnike - stereo zvuku! :p sta li se one budale pate sa 6+ kanala, da mi je znati...

Bahati [SiD] je napisao(la):
i uzivas u najnovijem dostignucu tehnike - stereo zvuku! :p sta li se one budale pate sa 6+ kanala, da mi je znati...

Ako sluza muziku svejedno je stereo makar imao i 8.1 :D.

Pa, sam si odgovorio na to pitanje. Pate se zato sto su budale.:D

Jao jao jao....mozda sam ja lupio nesto bezveze ali bojim se da nisam toliki audiofil kao vi.Ps meni se cini da ovo prelazi u internu raspravu a to je daleko od pomoci koju sam trazio.Pa ljudi postavio sam tri konkretna pitanja!!I to sto mi neko kaze pojacalo i dve kutije ne znaci mi apsolutno nista.Mene zanima Cena,Ime,Kvalitet!
Molio bih da mi odgovorite najnestrucnije posto ja planiram da slusam muziku a ne da sv*savam po njoj :)
Dakle bez onoga skretnice bla bla.....
I pitam jos jednom sta mislite o Altec Lansing 621
.................

neznam kol'ko se love izdvojio, ali ako imas 230+ eura mislim da nemas drugog izbora do logitech z-560. ima da te oduvaju sa 400W RMS!

ps. pitaj notaxa sve sto te zanima o cuvenom brandu RMS. :D

Ok.Pazi koliko sam ja upucen RMS je realna(sinusna) snaga uredjaja.Znao sam i kako ide ova skracenica na engleskom ali zaboravih.Ako notax misli na tu foru da me zeza onda se presao jer bas tolika neznalica nisam...ili jesam?
Gorepomenuti Altec ima za 130-150 eura.I nisam rekao da mi treba kucna diskoteka,mislim da je i 150 w previse......
E sad ako je gosp. Notax raspolozen da podeli sa nama 'smrtnicima' svoje veliko znanje bio bih mu zahvalan.........

neznam kol'ko se love izdvojio, ali ako imas 230+ eura mislim da nemas drugog izbora do logitech z-560. ima da te oduvaju sa 400W RMS!

ps. pitaj notaxa sve sto te zanima o cuvenom brandu RMS. :D

Da to su jedini Logitech zvucnici koji valjaju, mada jos nisu stigli do nas ovi novi z680, e da od kompjuterskih valja jos i VideolLogic (audax jedinice) i valja Klipsch.

PINHEAD je napisao(la):
...ili jesam?

Gorepomenuti Altec ima za 130-150 eura.I nisam rekao da mi treba kucna diskoteka,mislim da je i 150 w previse......

E sad ako je gosp. Notax raspolozen da podeli sa nama 'smrtnicima' svoje veliko znanje bio bih mu zahvalan.........

O RMS-u kod comp zvucnika sam pisao, pa pretresi audio, video... bazu.
Za pocetak, o kojih to 150 W RMS kod comp zvucnika pishesh??

Nije 150 nego 143W RMS. :p 2x45W sateliti + 53W bas. :D

notax je napisao(la):
Za pocetak, o kojih to 150 W RMS kod comp zvucnika pishesh??

Jedino Klipsh, Video Logic i Z560.

Notax idi na sajt Altec Lansinga pa vidi o kakvih 150 W RMS pricam.U stvari 143 W.
Planiram da ne potrosim preko 150 eura za sistem

Pitanje za ACU:jesi ti cuo vec kako zvuci taj altec 621?
:D :D :D

imas u takovkoj ulici mislim da je broj 35 izlozbeni salon distributera altec lansing zvucnika ,nemoj biti lenj nego se uveri licno kakav zvuk imaju...

PINHEAD je napisao(la):
Notax idi na sajt Altec Lansinga pa vidi o kakvih 150 W RMS pricam.U stvari 143 W.
Planiram da ne potrosim preko 150 eura za sistem

Pitanje za ACU:jesi ti cuo vec kako zvuci taj altec 621?
:D :D :D

A kako to moze na sajtu da se vidi, molit cu lepo??

Pinhead, ako sam te dobro shvatio ti zelis da uzivas u muzici bez compa.. Onda zaboravi na Altec i ostale comp firme jer to nema veze sa kvalitetom zvuka. Znaci da ti ne trebaju sistemi sa odvojenim basom tipa 2.1/4.1/5.1. Trebaju ti KVALITETNI zvucnici, pojacalo i CD!!! Nazalost, izreka 'koliko para toliko muzike' je nastala u ovoj oblasti.....Znas sta to znaci....

Ehehe....kak se moze vidjet!
Pa kolko ja znam Altec je respektabilna firma,pa nije Pera ciganin pravio te zvucnike.......uostalom razgledao sam i review-e po hardware sajtovima i svi su ovom sistemu dali ocenu oko 10!!!
E sad uvek postoji sumnja da li je to to sto pise.......

Sto se tice cd,pojacala i kvalitetnih zvucnika,koji god oni bili,mislim da ispod 500-600 eura ne mogu proci ni sa najbednijim komponentama.Tako da mi je 2.1 izgleda najbolje resenje.

PINHEAD je napisao(la):
Ehehe....kak se moze vidjet!
Pa kolko ja znam Altec je respektabilna firma,pa nije Pera ciganin pravio te zvucnike

Sto se tice cd,pojacala i kvalitetnih zvucnika,koji god oni bili,mislim da ispod 500-600 eura ne mogu proci ni sa najbednijim komponentama.Tako da mi je 2.1 izgleda najbolje resenje.

Altec Lansing je shit u odnosu na najbolje komp zvucnike.
Drugo AND 3020 je 70€, zvucnika finih vec ima od 100€ (naravno sve je polovno) i kao CD koristi komp za prvo vreme.

Ok Misko.kad tako kazes.
hajde molim te navedi mi nazive par modela i reci gde bih mogao da se raspitam za iste.....

PINHEAD je napisao(la):
Ok Misko.kad tako kazes.
hajde molim te navedi mi nazive par modela i reci gde bih mogao da se raspitam za iste.....

Pa, u Americi. Kod nas se prodaje samo najjeftinije, sto znaci najlosije, tako da se za dobre comp zvucnike treba namuciti da ih neko donese na ledjima, preko bare. :D:D
Kada se sve sabere i oduzme, bolje je kupiti pojacalo/reciver i dobre hi-fi zvucnike.

:wave;

PINHEAD je napisao(la):
Ok Misko.kad tako kazes.

Logitech Z560 je opak sistem, ima ga i kod nas.

Misko je napisao(la):
Logitech Z560 je opak sistem, ima ga i kod nas.

Vec si nekoliko puta pominjao taj z560. Sam sam i ja radoznao, kako to izgleda i zvuci. Da li postoji radnja gde bi se to moglo poslusati, ili mozda neki ljubazni domacin, koji bi dozvolio da se na z560 baci malo muzike??

notax je napisao(la):
Vec si nekoliko puta pominjao taj z560. Sam sam i ja radoznao, kako to izgleda i zvuci. Da li postoji radnja gde bi se to moglo poslusati, ili mozda neki ljubazni domacin, koji bi dozvolio da se na z560 baci malo muzike??

Cuces ga kod mene za koji mesec kad skupim kintu, ****** skupi ovi TFT-ovi :D.

RE: Logitech
Uvoznik je Computer Land, jel neko proverio da ga nemaju mozda na demonstraciji u onoj njihovoj piramidi na sajmu ?

RE: Obicni zvucnici+hi-fi pojacalo/receiver
Ne zaboravite da hi-fi zvucnici nisu "sirmovani" tj oklopljeni, tako da ne smete da ih stavite blizu monitora - znaci nista igre, multimedija itd - resenje samo za slusanje muzike nezavisno od kompa !

RE: Altec
Prosto ne mogu da verujem da vlada tako lose misljenje o njima, kritike na netu su stvarno redom izuzetno povoljne...

drapin je napisao(la):
RE: Obicni zvucnici+hi-fi pojacalo/receiver
Ne zaboravite da hi-fi zvucnici nisu "sirmovani" tj oklopljeni, tako da ne smete da ih stavite blizu monitora - znaci nista igre, multimedija itd - resenje samo za slusanje muzike nezavisno od kompa !

Da, ako hi-fi zvucnike zamisljas kao male budjave, koji lice na te kompjuterske. Ako su neki dobri, ljudski hi-fi zvucnici, ti ih postavljas u coskovima sobe, znaci min. po 1,5 m sa svake strane monitora, comp u sredini, malo napred, pa da vidis kako razvaljuju igre i DivX.

Zanima me sledece:

Da li neko zna ima li gde u Beogradu da se nadje i posto:

Klipsch promedia 2.1 sistem

Vrh Dno