Šta je novo?

odbijanje poziva...

skar

Čuven
Učlanjen(a)
18.08.2002
Poena
604
Znali neko da li na Nokiji 8210 postoji mogucnost odbijanja poziva, ali tako da onome kome se odbije poziv i dalje zvoni (tu mogucnos ja mislim da imaju Alcatel i Ericsson)???
Hvala unapredFX

Aj kad smo vec kod 8210, ima li negde uputstvo na srpskom.

imam ja ,javi se na mail pa da ti posaljemFX

To ustvari nije odbijanje poziva nego MUTE odnosno iskljucivanje zvonjave, a ima je i Sony na tockicu sastrane smanjis koliko hoces jacinu zvona u real-time-u dok zvoni.

i velika vecina simensa ima tu mogucnost, dakle kad vas neko zove iskljucite zvono i vibraciju jednim pritiskom na taster i onaj ko poziva cuje samo signal da vama zvoni...

Ali ovde se uopshte ne radi o tome (klik i prestaje i vibro i zvono)...I ovo shto skar misli ima veze sa telefonom ali isto tako ima veze i sa mrezom...Mobtel to podrzava (koliko mi je Max objasnio) a koliko znam to ima nokia 8250 (koliko se secam)...E ovako moze chovek da pritisne dugme i da slusha onog lika shto ga zove a da liku koji zove i dalje zvoni i da nishta sem zvona ne chuje...A ono shto misli skar je mislim da telefon automatski odbije poziv-znachi prekine vezu - ali da sagovorniku i dalje zvoni...

Bar sam ja tako shvatio...

Khan dobro si shvatio,a inace to nema veze sa mrezom nego sa telefonom,jer znam da to radi na Alcatelu(probao sam) i to na 064 pritiskom na C dugme i onome ko je zvao i dalje zvoni a meni na displey-ju vise nema nista.
Pa ja samo ne zanm da li ima ta mogucnost i na 8210FX

E pazi samo da znash da je to i pitanje preze...Jer to vishe nema veze sa fonom kad mu ti prekinesh vezu...Znachi mreza mora da omoguci liku koji zove da njemu dalje zvoni...Tako da to ima veze i sa mrezom ali kao shto vidish to podrzava i 63 i 64 tako da nije ni bitno...A za 8210 pojma nemam...Interesuje i mene ako neko zna da li tu opciju ima i 6510 ???

Genghis Khan je napisao(la):
E pazi samo da znash da je to i pitanje preze...Jer to vishe nema veze sa fonom kad mu ti prekinesh vezu...Znachi mreza mora da omoguci liku koji zove da njemu dalje zvoni...Tako da to ima veze i sa mrezom ali kao shto vidish to podrzava i 63 i 64 tako da nije ni bitno...A za 8210 pojma nemam...Interesuje i mene ako neko zna da li tu opciju ima i 6510 ???

Da ne nazivaju Kradici to "poziv na cekanju?"

luka.l je napisao(la):
Da ne nazivaju Kradici to "poziv na cekanju?"

Ne.Poziv na cekanju je nesto sasvim drugo.Koristi se (ako si aktivirao) u trenucima kada razgovaras sa nekim i tada te pozove drugi, njemu "ide" kontrola poziva kao da zvoni, a ti cujes u slusalici jedan beep koji te upozorava da te je pozvao jos neko.Nakon toga mozes razgovarati sa ovim ili onim dok onaj sa kojim ne razgovaras ostaje na cekanju.

Genghis Khan je napisao(la):
E ovako moze chovek da pritisne dugme i da slusha onog lika shto ga zove a da liku koji zove i dalje zvoni i da nishta sem zvona ne chuje

Ovo me zanima, pa ako moze neko malo detaljnije koji telefon koja mreze, opcije i da li to uopste moze. Ta stvar je svojevremeno bila pripisivana Sony-ju Z1.

Za sve informacije o ovome mislim da bi vam trebao Max jer je on taj od koga sam ja ovo saznao...
pozdrav

Da li ste sigurni to za Alkatel. Kada prislonite telefon uz zvucnik da li jos uvek zraci kao da zvoni ili ne?

To sa Alkatelom bar easy db funkcionise da kad pritisnes jednom c u stvari utisas zvono dok ti na displeju i dalje pise ko te zove kad ga drzis duze onda je busy.

somi je napisao(la):
Ne.Poziv na cekanju je nesto sasvim drugo.Koristi se (ako si aktivirao) u trenucima kada razgovaras sa nekim i tada te pozove drugi, njemu "ide" kontrola poziva kao da zvoni, a ti cujes u slusalici jedan beep koji te upozorava da te je pozvao jos neko.Nakon toga mozes razgovarati sa ovim ili onim dok onaj sa kojim ne razgovaras ostaje na cekanju.

A sta znace beepovi na svakih 10-15 sekundi dok pricas sa nekim ? jer to znak da baterija nestaje ili nesto drugo ? nemam telefon pa nisam saznao ali sam vec primetio to par puta kad pricam necijim telefonom.

sinke je napisao(la):
A sta znace beepovi na svakih 10-15 sekundi dok pricas sa nekim ? jer to znak da baterija nestaje ili nesto drugo ? nemam telefon pa nisam saznao ali sam vec primetio to par puta kad pricam necijim telefonom.

Pazi kad ti fon u toku razgovora daje nekakve signale i ti pogledash lepo na ekran i vidish drugi poziv e to je poziv na chekanju a mi ovde prichamo o odbijanju poziva (ali ne obichnom prekidanju veze)...A taj alkatel mozda to ima i kad mutirate telefon na ekranu vam josh uvek stoji da imate poziv a ovo odbijanje se josh jednom ponavljam sastoji u prkidanju veze...Znachi vash se telefon ponasha kao kada prekinete vezu (mozete da zovete,prislonite ga nekom uredjaju i on ne shushti (znate na shta mislim)...Ali onom ko vas zove josh uvek zvoni telefon...E to je to o chemu mi ovde prichamo...

sinke je napisao(la):

Ako nije poziv na cekanju onda moze biti signal potsetnika o duzini razgovora.Drugim recima, na svaki minut opominje koliko dugo traje razgovor.Na Alkatelima od Easy DB na ovamo se moze podesiti ovaj potsetnik na koliko god zelis sekundi, dok kod drugih tel. uglavnom je taj interval 1 min. i mozes ga samo ukljuciti ili iskljuciti.

ne znam za pomenutu Nokiju, ali evo kako to radi na Sonyju J70: kad ti zazvoni telefon, ti pritisnes srednji taster, i zvono se iskljuci - to znaci da ga telefon u tom trenutku samo potpuno utisa, a onaj ko te zove i dalje cuje da tel zvoni! SUper-Ultra korisno! Naravno, to nema *nikakve* veze sa mrezom!

ZoNi je napisao(la):
ne znam za pomenutu Nokiju, ali evo kako to radi na Sonyju J70: kad ti zazvoni telefon, ti pritisnes srednji taster, i zvono se iskljuci - to znaci da ga telefon u tom trenutku samo potpuno utisa, a onaj ko te zove i dalje cuje da tel zvoni! SUper-Ultra korisno! Naravno, to nema *nikakve* veze sa mrezom!

Potpuno si u pravu...ovo nema nikakve veze sa mrezom (ovo imam i ja na 6510 ) ali ovde se pricha o prekidanju veze (znachi tebi je prazan display) ali liku koji te zove i dalje zvoni...E ovo ima veze sa mrezom i te kako...znachi pomeshaliste 2 slichne radnje koje nemaju veze jedna sa drugom...

Dosta vise sa tim "Imam 6510", poludecu...! :( :( :(

Elem, tu opciju ima 8250 i 8910 *nije provereno*, ali sam to licno video kada je covek uradio na 8250...

Khan , dobro si shvatio...

byMaX je napisao(la):
Dosta vise sa tim "Imam 6510", poludecu...! :( :( :(

Elem, tu opciju ima 8250 i 8910 *nije provereno*, ali sam to licno video kada je covek uradio na 8250...

Khan , dobro si shvatio...

Pa imao sam dobrog predavacha...:p :D :p cheers

Opcija iskljucivanja zvona tokom dolaznog poziva nema nikakve veze sa mrezom. To je stvarno korisna opcija koja otvara i mnoge moralne dileme. :cool:

Na t1o to se postize pritiskom na CLR.

Vrh Dno