Šta je novo?

Odakle učiti Kubernetes?

Znam za Lens, nego mi treba baš dashboard kao webapp pa koristim Kubernetes Dasboard. Nažalost u ovoj varijanti Rancher nije opcija a ionako od njega mi je otpala sva kosa održavajući ga posle havarija a i treba uraditi update, to je muka isto.
Čisto da budem siguran da razumem pitanje obzirom da nigde ne koristim te out of the box dashboarde a kolege preferiraju Lens, Rancher Fleet i sl, da potvrdim tačke iz pitanja:

Koliko vidim taj dashboard ima metrics-server kao hard requirement, a on nije uvek instaliran podrazumevano kod svih cloud provajdera tako da moraš ili ti da instaliraš (koristeći npr helm chart) ili koristiš polu-automatske metode (npr add-on u EKS-u). U vezi samog scrapera, vidim da se kôd pomerio iz samostalnog repozitorijuma u monorepo zajedno sa dashboardom i trebalo bi da je distribuiran i instaliran u okviru istog.
U slučaju k9s vidim metrics i za nodove i za podove sa metrics-serverom. Ali kubernetes dashboard samo prikazuje stanje na nodovima. Takodje tražim način da mi pod describe na k9s prikaže I metrics ako je moguće

Nazad
Vrh Dno