Šta je novo?

Od sredine 2014. u EU nema vise rominga

Najzad, bilo je već i vreme !

Ja ionako ne putujem po EU zemljama pa mene neće to nešto pogoditi, ali dobro je ovo znati, zlu ne trebalo. Kad čovek npr ode na odmor pa da se ne plaši od razgovora sa bliskim osobama.

Ja ionako ne putujem po EU zemljama pa mene neće to nešto pogoditi, ali dobro je ovo znati, zlu ne trebalo. Kad čovek npr ode na odmor pa da se ne plaši od razgovora sa bliskim osobama.

Nama ce ovo mnogo pomoci od 2040-e da jeftinije razgovaramo na odmoru.

pa pored ovoliko aplikacija i programa za besplatno razgovaranje preko neta, i nije nesto ultra bitno, i ko zna sta pise nekim sitnim slovima u nekom cosku :p

Dobro su se setili.
Da bi ste imali pravo da komentarisete ovaj potez, prvo pogledajte cene mobilne telefonije u Americi, a onda roaming cene unutar EU. Poredjenja radi, isplativije je sa Vodafone UK karticom koristiti "EU roaming" nego li obican postpaid u Americi. A Amerika je jedna zemlja. Gde se jos i naplacuje kada vas neko zove :)
Tako da... nisu se najzad setili - vec su prvi odlucili.

Gledas na pogresan nacin :D Vecina se vec zeznula, ne mislivsi da ce ih vise kostati razgovor sa bliskim osobama - da se to ne bi vise desavalo, odlucili su da srede zajednicko trziste.

U duhu ove teme evo i ove vesti od pre mesec dana:

Moguće smanjenje cena rominga između Srbije, Makedonije i C. Gore

SKOPLJE – U Skoplju će u julu ove godine biti održan zajednički sastanak predstavnika Makedonije, Srbije i Crne Gore o mogućem smanjenju cena rominga.

Inicijativa je, kako javlja makedonski portal ekonomski.mk potekla od Agencije za elektronske komunikacije Makedonije (AEK), a sastanku bi prisustvovao i predstavnik nadležnog tela za telekomunikacije iz Evropske komisije.

''Regulatori iz Makedonije, Srbije i Crne Gore će razgovarati trilateralno da isključe roming cene u tri države i zato će biti potpisan trilaterlani sporazum, izjavio je direktor AEK Robert Ordanovski.

Prema njegovim rečima smanjenje cena rominga bi trebalo prvo profunkcionisati na regionalnom nivou, a kasnije i šire.

Ranije je bilo predloženo da se zemlje regiona priključe novoj politici za roming EU, koja je operatorima naložila niveliranje i etapno smanjenje cena širom Unije.

Tanjug
objavljeno: 18/05/2013

Kao i za vecinu vesti vezane za IT ili telekom. kod nas - verovacemo kad vidimo na delu i isprobamo da nesto drugo nisu zeznuli usput :D

Vrh Dno