Šta je novo?

Od 200- 250 e

delija_1984

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2007
Poena
319
koji TFT 22 za igre prevashodno za 200 - 250 eura

Poslednja izmena:
koji TFT 22 za igre prevashodno za 200 - 250 eura

Ja uzeo ASUS WV222S za 197e i za sada sam prilicno zadovoljan. Trenutno na njemu igram COD 4, Crysis i Fahrenheit i mogu ti reci da skaliranje u 1440x900 radi odlicno , nema duhova, a jedino sto me nervira sto je u Fahrenheitu slika u 1280x1024 malo pomerena udesno (nisam se cimao oko toga, probacu da sredim ovih dana).

Svaka preporuka za te pare.

Ja uzeo ASUS WV222S za 197e i za sada sam prilicno zadovoljan. Trenutno na njemu igram COD 4, Crysis i Fahrenheit i mogu ti reci da skaliranje u 1440x900 radi odlicno , nema duhova, a jedino sto me nervira sto je u Fahrenheitu slika u 1280x1024 malo pomerena udesno (nisam se cimao oko toga, probacu da sredim ovih dana).

Svaka preporuka za te pare.

jel taj asus 2ms

@barcelona

2ms G2G

@nbg4ever

Uzeo preko prijatelja po toj ceni. Cini mi se da sam na ITSvetu ideo da ga ima negde za ~200e.

@barcelona
ma extra !!!
jel bre vi ljudi gledate njegovu masinu iz potpisa???
PALIT 8600 GT SONIC+
ima da se naigras na tom monitoru...al igre koja se zove slajd show !

@barcelona
ma extra !!!
PALIT 8600 GT SONIC+

ne bih bas rekao da je tako.A da i jeste tako,mene to i ne interesuje siguran sam samo da ce PES 2008 raditi u FULL na rez. 1680x1050 to je vec isprobano.A jedina igra koja me interesuje na kompu je PES i samo PES

@barcelona
ma extra !!!
PALIT 8600 GT SONIC+
igre mogu da se igraju u slabijoj rezoluciji, a mogu i da "bace" u prozor (zbog toga što je slika na tft-u valjda loša kad se koristi manja rezolucija)

Poslednja izmena:
pa to je tako reci - PREBOGATO iskustvo !!!! ROFLMAO !!!
da prekinemo nepotrebnu diskusiju. kolko para tolko muzike.
kupis monitor za neke pare, racunaj isto tolko za grafiku ako ces da se igras. ZAKON.
ako das pola ili manje - zaboravi.

Sa tim palitom ce ti raditi PES u 1680*1050 99%. Meni sa mojom slabasnom 7600GT radi odlicno u 1440*900 i sjajno izgleda. Jedino sto je skaliranje malo bolje na monitorima koji imaju DVI tako da ako ces da se igras dodaj jos par desetina evra i uzmi neki DVI model.

@DarkHorus nauci da komuniciras normalno sa drugim ljudima na forumu, nisi ti najpametniji ovde, posebno sto ni nemas 22" i pojma nemas o cemu pises sto se iz tvojih ROFLMAO/ZAKON postova lepo vidi.

@DarkHorus

Ja sam dao za grafiku 60%cene monitora a sve nove i zahtevne igre igram sa visokim podesavanjima, uglavnom u 1440x900 ili 1280x1024.

ja sam igrao sanitarium na 22" (mislim da ne može preko 1024, možda čak i 800, nisam siguran) i nisam oćoravio. jeste lepše igrati u većoj rezoluciji, ali neće oči da vam ispadne ako je smanjite. veći monitor je bolji, bez obzira na grafičku. što je skuplja grafička - to ćete se lepše igrati, nema neke filozofije

@ ALL
a) ne pametujem ja. nego vi. TFT monitori imaju svoju "native" rezoluciju, smanjivanjem (kao kompromis usled uboge kartice, prim. prev) iste - slika se degradira drasticno. i to sto ja "nemam pojma" o ovim stvarima - izvoli i sam proveri na nekoj masini sa ubogom karticom, a velikim TFT-om. eno ti kriza pa je poteraj u 800*600 ili slicne svinjarije.
b) svojom "pamecu" dovodite ljude u zabludu. zato POZOR !!! i VASE postove neko cita. neko ce se zaleteti, kupice veliki monitor, HOCE da se igra, a kad dobije - to sto dobije po VASOJ preporuci - uglavnom je kasno.
c) sastavljam masine, i bavim se kompovima od vremena dok je vecina ovde (s oprostenjem) pis**a u pelene. a masina imam iza sebe - ne zna im se broj - i to kroz sve epohe. tako da - ako nista - barem ne navodim ljude da se zaj**u kad su u pitanju ovako ozbiljne stvari.
d) ako i dobijete ROFLMAO - makar stavite prst na celo - nece da skodi - zasto ste to "popili"

uzivajte

@DarkHorus

Ja sam dao za grafiku 60%cene monitora a sve nove i zahtevne igre igram sa visokim podesavanjima, uglavnom u 1440x900 ili 1280x1024.

Kako si to pa dao 60% monitora za grafiku. Pretpostavljam da si grafiku kupio za cca 250-300eura kada je bila aktuelna, a monitor ispada da si platio 500-583eura. Nesto tu ne stima. Nije DarkHorus rekao da je veza 100% takva da treba TACNO para za monitor i grafiku, ali jeste tu negde. 19" je oko 150eura i lepo ce sluziti 3850 ili jaca karta, TFT 22" je oko 200-220eura, a neophodna je 8800GT karta za ugodno igranje u 1680x1050. Za 24" i 1920x1200 rez mora se dati 320eura. 8800GTS G92 kosta 270eura, a 3870x2 360eura. I to je dakle tu negde.
Niko nece ocekivati da karta od 150eura (3850) lepo radi sa 24" TFT koji je 2x skuplji od nje.

Kako si to pa dao 60% monitora za grafiku. Pretpostavljam da si grafiku kupio za cca 250-300eura kada je bila aktuelna, a monitor ispada da si platio 500-583eura. Nesto tu ne stima. Nije DarkHorus rekao da je veza 100% takva da treba TACNO para za monitor i grafiku, ali jeste tu negde. 19" je oko 150eura i lepo ce sluziti 3850 ili jaca karta, TFT 22" je oko 200-220eura, a neophodna je 8800GT karta za ugodno igranje u 1680x1050. Za 24" i 1920x1200 rez mora se dati 320eura. 8800GTS G92 kosta 270eura, a 3870x2 360eura. I to je dakle tu negde.
Niko nece ocekivati da karta od 150eura (3850) lepo radi sa 24" TFT koji je 2x skuplji od nje.

Monitor sam platio 197e (ASUS 222S), grafika je Gainward 8800gts 320mb placena 125e u garanciji jos godinu dana. Trenutno igram COD 4 u 1440x900 sa visokim podesavanjima, igra radi perfektno, a takodje i skaliranje u nizoj rezoluciji. Tako da ko hoce da se igra neka slobono uzme ovakvu kombinaciju, a neka zanemari postove DH-a koji ima nebrojeno konfiguracija iza sebe. Degradacije slike nema cak ni u 1280x1024 posto sam igrao Fahrenheit u toj rezoluciji.

@DarkHorus najvise mrzim da se raspravljam sa majstorima poput tebe koji sami sebe hvale. To sto umes da sklopis racunar kao i jos 99% usera na forumu ne znaci da si u pravu. Kad bi upotrebio malo mozak i pogledao moju masinu video bi da posedujem 22" monitor i relativno "ubogu" karticu, tako da itekako mogu da pricam i pisem o tome, pogotovo sto sam do pre mesec dana ovaj 223bw terao na x1650pro i zavrsio crysis na njoj u 1280*800. Dakle, postoji nesto sto se zove skaliranje i to monitori sa DVI jako dobro rade, tako da je igranje na vecim dijagonalama i slabijim karticama itekako moguce. Naravno, native je native ali poenta je da to sto si ti sklopio milion racunara ne znaci da barcelona ne sme da kupi 22" jer, oh boze, nece mu igre raditi u 16x10, katastrofa, prevarismo coveka. Ono pisanje u pelene necu da komentarisem :d

@psaras - ja se hvalim? pa ti si me napao da nemam pojma - toboze.... a i od kud bi imao.... svakako sam ja tamo neki "majstor" , koji nikako da "upotrebi malo mozak", i koji nikako "ne moze biti u pravu".... jel?
jer ja uglavnom volim da varam ljude, i preporucujem uglavnom gluposti koje nemaju veze s mozgom, namerno trpam velike novce prodavcima u dzep, kad za to nema uopste potrebe. navalite svi na kartice od 50E (i na monitore od 22'') - kao sto su "x1650pro" - jer one imaju "magic solution" - pazite ovo - TZV "skaliranje" (ROFL) sto rade samo DVI monitori.....
nije vam jasno?
evo, psaras ce da vam objasni... cak i za x1650 pro i krizu....
evo prepustam mu rec:
izvoli

Poslednja izmena:
Gde sam ja napisao da skaliranje rade SAMO dvi monitori i da ti trpas prodavcima pare u dzep? Procitaj ponovo sta sam napisao i nemoj izvrtati moje reci. Necu vise da se raspravljam sa tobom, coveku trujemo temu, samo ti skrecem paznju na tvoje ophodjenje prema drugim clanovima foruma kao i da tvoja ZAKON formula nije tacna, igranje je itekako moguce u manjim rezolucijama od native. Ako neko hoce da se igra u native, onda si u pravu ali to onda znaci da ako neko nema da iskesira 200+ e za grafiku ne treba da kupuje 22" sto je suludo. ***. ako sam te uvredio negde onda ti se izvinjavam ali opet ti kazem da takvim nastupom nista neces postici. :wave:

Poslednja izmena:
Gde sam ja napisao da skaliranje rade SAMO dvi monitori i da ti trpas prodavcima pare u dzep? Procitaj ponovo sta sam napisao i nemoj izvrtati moje reci. Necu vise da se raspravljam sa tobom, coveku trujemo temu, samo ti skrecem paznju na tvoje ophodjenje prema drugim clanovima foruma kao i da tvoja ZAKON formula nije tacna, igranje je itekako moguce u manjim rezolucijama od native. Ako neko hoce da se igra u native, onda si u pravu ali to onda znaci da ako neko nema da iskesira 200+ e za grafiku ne treba da kupuje 22" sto je suludo. ***. ako sam te uvredio negde onda ti se izvinjavam ali opet ti kazem da takvim nastupom nista neces postici. :wave:

no comment. procitaj svoj post.
i ne trujem mu temu.
niti je moja formula - MOJA formula - to se pokazalo.... ti pametuj kolko oces
igranje sa ubogim karticama JE MOGUCE na vecim TFT - ovima evo ovako:
evo moj drugar IMA 1650pro i igrao je krizu. znas kako? game boy prozorce 800*600.
covek je pitao ovo:
" koji TFT 22 za igre prevashodno za 200 - 250 eura?"
tema se logicno prosirila - a sta tu rezoluciju moze da potera?
ovo je moj zadnji post ovde... izvoli, preporucuj mu sta god zelis. kao i ostalima.
kasnije ce ti duboko zahvaljivati na tvom "kung fu" resenju - nema sumnje.
ne izvinjavaj mi se.
nemas za sta.
ali pazi - opet podvlacim - pazi sta preporucujes ljudima.
nije svaki kupac - iskusan kupac - tj. korisnik - zato postoji forum - dodju pitaju - dobiju odgovor...cao.
simple.

over'n'out

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno