Šta je novo?

Od 01.01.2011. god. dve godine garancije na Apple hardver

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
1. Na vestima sam cuo da je od ove godine na svu tehnicku robu garancija 2 godine. Hteo sam samo da proverim da li to vazi i za Apple?
2. Da li su prodavci obavezni da na garantnom listu napisu da je garancija dve godine ili se to podrazumeva (da im ne napravim frku kad odem da kupim nesto :)?

Obavezni su da daju, samo sto ce sada da poskupi hardware isto onoliko koliko kosta dodatna garancija kod proizvodjaca.

To će možda važiti za laptop mašine koje su do sada imale 1 god. garancije, zašto bi poskupljivale komponente koje su i do sada imale garanciju od 2+ godine?

Jeste, to je slučaj kod većine PC komponenata (na ploče, grafičke, procesore... 3 godine; na moj hardver koji sam kupio 2008 nije još istekla garancija), ali Apple na sve daje garanciju od samo 1 godine, 3 godine se dodatno plaća (Apple Care).

e bem li ga, u italiji je garancija na sve dve godine samo uz racun, nikakav garantni list nikakve gluposti... takodje ono sto bi po nama trebalo da bude 5 godina, oni mi takodje lepo kazu 2 godine....
a apple proizvodi su jeftiniji nego ovde, za nekih 10tak posto..

Ovde u NO je godinu dana. Jedino kod prodavaca se moze kupiti dodatna garancija do tri godine na bukvalno sve. Slomljen uredjaj, nakvasen, ukradjen i itd.

Nazad
Vrh Dno