Šta je novo?

Odšteta od grada Beograda zbog pasa lutalica - steta na vozilu

Excalibur

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2008
Poena
345
Ne znam da li je pravi forum, premestite ga u drugi slobodno.
Jutros samo sto se nisam slogirao iliti cuvena recenica kada ti krene jutro u tri lepe.
Vidi nesto crno na prednjem delu automobila, priblizim se, kad imam sta da vidim. Rupe. Da ne pricam o ostalim ostecenjima. Kao da je neko busio srafcigerom. Naravno iz policije i kaska kazu da su to uradili psi, sto na kraju ima smisla i srecom sam osiguran. A i pre par meseci su zamalo ostetili komsinin auto, srecom sam bio tu da reagujem.
Ali, zanima me, da li je neko naplatio nastalu stetu od grada Beograda jer veterina ne radi svoj posao sto se tice lutalica, a u slucaju stete na vozilu? Ako jeste, sta ste radili da bi ostvarili to.
Jer ovo u mom kraju moze biti ozbiljan problem, jer isti kucici mogu da ostete bilo koje vozilo zbog macaka.

Probaj, ali pretpostavljam da moras da dokazes da su lutalice, a ne vlasnicki psi, jer je onda vlasnik odgovoran, a ne grad. :/

Nema od toga nista, sto kaze kolega iznad, kako ces da dokazes da su lutalice a ne vlasnicki psi? Ili je neka osoba busila srafcigerom? Ili ko zna sta.
Tako da nema 'leba od toga, budi srecan sto imas kasko i sto mozes da naplatis stetu preko njih..

Moram da vidim sa susednom zgradom da li su im nadzorne kamere u funkciji, posto vidim da su neke prastare, pa da izvucem snimak. Ako su dummy kamere, onda dzbga. Vlasnicki psi nisu, jer ne bi bilo toliko klanje na sve strane od branika i krila automobila. I naravno, komsija od prekoputa mi je rekao da se culo to rezanje i lajanje pasa u toku noci.
Inace, kao sto sam naveo policija i osiguranje su naveli da je to od pasa lutalica i nije im prvi put da se srecu sa time. Cak du mi i u servisu rekli to.

Ako naplatis stetu od osiguranja ne mozes da tuzis grad ponovo za tu istu stetu.

Mogao bih zbog ucesca u steti, jer mi je to trosak, kao i za to sto ce mi se dici rata kaska.

Off: Nisam odavno video pse lutalice, a šetam svog psa redovno.

Jel postoji neki konkretan razlog zasto ne bi mogao? Ako imas dve polise osiguranja za istu stvar, mozes da naplatis dve stete, ne znam zasto bi ovo bilo drugacije.
Ne mozes da naplatis dva puta istu stvar. Dvojno osiguranje mozes da naplatis samo do zbira realne stete, ne pun iznos.

Recimo osiguranje 1 ti osigurava stan na 500e po m2, nece na vise, veliki im rizik. Tebi stan vredi 1000e po m2, lepo odes u osiguranje 2 i tamo ga osiguras opet na 500e po m2. U slucaju stete, koju mozes da dokazes, ti si osiguran do 1000e, po pola od svakog. Ako ti je realna steta manja od 500e po m2, drugo osiguranje si placao "dzabe".

Kada se desi steta, ako imas dvojno osiguranje, to si duzan da prijavis kod oba osiguranja (ili vise njih), onda oni saradjuju i namiruju te. Ako ne prijavis, to se smatra prevarom osiguranja, zakonski.

Poslednja izmena:
Hvala na pojasnjenju, sve je jasno sada.
Mali off, predpostavljam da je ovo vezano za osiguranje imovine, a da mozes da imas dva (ili vise) osiguranja vezano za rizik od povrede, privatne penzije itd.. jer u tom slucaju nema realne vrednosti za tipa lom ruke? Laicki receno...

Za prelome se isplaćuje fixna odšteta kao što stoji u polisi.

• Like
Reagovanja: Ira
Nazad
Vrh Dno