Šta je novo?

OCZ Vertex 2 50GB

ariss

Slavan
Učlanjen(a)
12.11.2007
Poena
304
Pozdrav svima,
nabavio sam ovaj disk ali nisam siguran da li su performanse ok. U radu je zaista brz, ali testovi imaju cudne rezultate. Povezan je na ICH9, AHCI ukljucen u biosu, instaliran windows 7 i tweak-ovi za ssd-ove.

attachment.php

attachment.php

Prilozi

• CDM_Vertex2.png
    CDM_Vertex2.png
    108.7 KB · Pregleda: 223
  • AS SSD.png
    AS SSD.png
    35.1 KB · Pregleda: 214
Poslednja izmena:
Vertex 2 bi trebalo da ima iste performanse na svim svojim diskovima odn. za razliku od drugih proizvodjaca ne umanjuju se perf. u zavisnosti od velicine, bar ne u velikoj meri. 50 GB je dovoljno za sistemsku particiju odn. korisnik odredjuje prema svojim potrebama i plateznim mogucnostima. Ne postoji " standard " u tom delu.

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da bi disk trebalo da ima bolje rezultate u testovima. Mada najbitniji je subjektivni osecaj. A ako utvrdis objektivnim metodama da mu stvarno nesto fali zameni ga.

Ja sam sad uzeo OCZ Agility 2 od 60gb, nazalost nemam sad rezultate kod sebe, ali je u AS SSD bila sekvencijalna oko 190/90 MB\s.
Nazalost ostale parametre nisam nesto zapamtio.

Write ti je svakako jako cudan, otprilike zabetoniran na 30 i nesto MB (ako se izuzme pisanje nula, sto po meni uopste nije mjerodavan test), kao da postoji neki limit. Mozda neko ogranicenje na ploci ili pak u samom kontoleru SSD-a. Trebas svakako isprobati disk i na drugoj konfiguraciji...
A najbolje bi bilo kad bi se oglasio neko od vlasnika istog diska.

Vrh Dno