Šta je novo?

OCZ Vanquisher

Prskanje

Slavan
Učlanjen(a)
07.03.2009
Poena
304
Trebaju mi vasa misljenja o ovom qleru!
Da li je tih, da li ce dovoljno hladiti moj e4500 ako ga poteram na 3.2GHz?
I vredi li 1500din i da li se dobija sa njim i pasta?
:)

Tih je, meni hladi AMD X2 5600+ na 3,2Ghz i temp ne prelazi 49c full load 3 sata Prime95, a voltaza mu je malo podignuta. Svakako vredi 1500 din. uzmi ga neces pogresiti, sa njim dobijes vec nanesenu pastu ( fabricku zvaku sto bi se reklo), ja sam ga stavio sa tom fabrickom, a ti ako hoces mozes da kupis neku pastu pa stavis nju, al to ti obori temp jos dodatna 2c mozda, a kuler ionako ekstra hladi za te pare.

Poslednja izmena:
izgleda ok, ali mi se ne svidja kachenje, ja imam slichan COOLER MASTER
Hyper UC HCA-F61-GP, svidja mi se shto se ne chuje uopshte to mi je jedino bitno, a 5-10 stepeni gore dole me ne zanima uopshte :)

Malo losiji zi mog iskustva, ali ipak dobar. Samo pripazi, on je samo za LGA 775, pa ako kasnije budes prelazio na AMD platformu nece ti biti bas od koristi.
poz.

hm.....

Narode ja sam relativno skoro pazario OCZ Vanquisher za oko 1650 dinara u Win Win shopu...Pa ne zelim da gresim dushu ako uporedim stock cooler na max broju obrtaja i OCZ Vanquisher na max broju obrtaja razlika je po 7-8 stepeni....medjutim Ocz Vanquisher koji sam ja kupio tj dobio razlikuje se od onog koga reklamiraju...cak stavishe Fan na samom kuleru izgleda drugacije nego od onog na kutiji (u kome je isti stajao).Umesto okruglog ventilatora cudnog izgleda dobio sam cetvrtasti nalik onome na vendeti...medjutim kada se potera na max broju obrtaja vristi i dere se do zla boga,preterano je buchan cak ni stock kuler nije bio toliko glasan...zato koristim aplikaciju ET5Pro koji sam dobio uz drivere za plocu i pomocu nje drzim brzinu ventilatora na 60% tako da je procesor opet hladniji za 2 stepena od stocka na 100% obrtaja...tako da nisam siguran jesam li obavio dobru kupovinu....jer ne mogu da ga teram na 100% ,a ako stavim qool and quiet temperatura je cini mi se ista kao i stock na 100%...

trenutna temperatura procesora( komp radi vec 2-3 dana bez gasenja je 43 stepena celzijusa-procesor AMD x2 7750 BE) na stocku je bila u ovako vrelim danima 44-45 postle istog intenziteta rada....recimo da mu je to idle....kad ga opteretim na 100% ista znam drzao sam ga opterecenog oko 5-6 minuta u everestu i imao je temperaturu oko 55-56 stepeni.....recimo da ne bi prelazilo 65 da sam ga pustio na sat vremena ili tako nesto....

+++

I da ,znam da nije za ovaj thread ali da li je temperatura gorepomenutog procesora velika za idle ili je zadovoljavajuca?.....:S mozda vratim i stock sa boljom pastom a OCZ da prodam videcu vec....:S

Bas sam taj kuler montirao pre 2 dana. Na max broju obrtaja, nije baš da se ne čuje. Čuje se primerno, ali podnošljivije u odnosu na box. Hladi sasvim dobro. E5200 na 3.6 GHz nije uspeo da dođe do 60 stepeni ni posle kojekakvih testova. Ni posle IB testa. To je 8-10 stepeni manje negao na box-u. Sasvim ok. Doduše, bilo je malo poliranja baze. Za te pare i slične procesore sasvim dobar izbor.

meni stock na maxu izgleda bio tishi nego ovaj na maxu.......verovatno sto sam dobio levi kuler od onoga sto sam trebao....tj fan je drugaciji...ali vec sam video thread gde je lik skinuo fan od vanquishera i namontirao cooler masterov 120x120 na 2000rpm kaze da je tih do jaja...tako da cu verovatno i ja to da uradim....:)

meni stock na maxu izgleda bio tishi nego ovaj na maxu.......verovatno sto sam dobio levi kuler od onoga sto sam trebao....tj fan je drugaciji...ali vec sam video thread gde je lik skinuo fan od vanquishera i namontirao cooler masterov 120x120 na 2000rpm kaze da je tih do jaja...tako da cu verovatno i ja to da uradim....:)

Ako te ne mrzi postavi sliku. Baš me zanima kako izgleda pošto je moj, onakav kakav "treba" da bude. Odnosno, zanima me kako bi se prikačio četvrtasti ven od 120mm. Nije da nije bučan, ali mislim da je to više zbog strujanja vazduha preko rebara nego od samog ventilatora.

Živo me zanima odakle su ga uvezli. Na par mesta štosam video svi su bili sa okruglim fanom. Mozda, eventualno, nove serije rade sa četvrtastim. Uzgred, pretpostavljamda si tako okrenuo da izduvava jer na AMD-u ne može da se drugačije postavi (daizduvava ka zadnjem ventu). Ako je tako, čudan propust za OCZ. U svakom slučaju mene je fan zadovoljio.

ma ovo kako sam postavio ,sam se *****ao...mogu ovako a mogu i sa fanom sa donje strane(tako jedino AMD moze) ...jer on trenutno duva vazduh na dole....to sam ja pogresio sa obzirom da ima fan sa strane a i fan od napajanja izvlaci vazduh...tako da mu strujanje vazduha nije dobro trenutno,nego cekam platu da kupim taj cooler masterov fan za soc mod i termalnu pastu neku bolju, pa cu da ga okrenem....planiram da stavim i fan spreda da uvlaci....

Imao sam socijalno kućište i box. Proc je na 3.4 GHz pri malo povećanom naponu posle sat vremena orthosa dostizao 64 stepena i to noću kada temperature nisu bile tako ekstremne - preko dana i do 69 stepeni sa istim podešavanjima (otvoreno kućište). Kada sam ubacio G Poseidon310 koji ima 2 vena i Vanquisher, na 3.6 GHz-a i naponom +0.1V temperatura ni pod kakvim uslovima nije uspela da pređe 59 stepeni. Rekao bih da je zadovoljavajuće. Ako ti već napajanje izduvava, onda svakako kuler okreni suprotno. Nikako mi nije jasno kako su proizvođači onemogućili da se ven okrene i normalno izduvava ka zadnjem delu kućišta.

***,na intel mozes kako hoces da ga montirash....a za amd.....valjda su ovi iz amd-a mislili da ljudi nece menjati kulere ili sta vec :)....

Ne treba svaljivati krivicu na AMD zbog toga. Kod nekih kulera je i to reseno da se kuler moze postaviti u vise polozaja. Sve je stvar dizajna osnove kulera i dodatka za odredjeni socket.

*** mozda je problem u tome sto kuler ne zahteva skidanje matiche pa se montira kako se montira na vec postojece postolje....kod ostalih koji zahtevaju skidanje maticne ploce i zamena postolja,mozda i mozes da odredis gde hoces da ti izduvava...

Vrh Dno