Šta je novo?

OCZ Vanquisher sa kockastim fanom?

covenuncle

Cenjen
Učlanjen(a)
09.08.2009
Poena
169
Naime svi znate kako izgleda OCZ Vanquisher,ima okrugli fan neobicnog izgleda.Medjutim ja kada sam pazario svoj u win winu,dobio sam sa kockastim fanom ,koji je pritom buchan kao usisivach na max broju obrtaja.....
a rezultati hladjenja nisu nista puno bolji od stocka 2-3 stepena max....

Zanima me da li je iko upoznat sa takvom verzijom vanquishera i ako moze neko da mi objasni u cemu je fora?

Ako je HPDT i ima 92mm fan onda ti je to vendeta 1

Koliko ja znam Vanquisher sa kockastim fanom je novija verzija Vanquisher-a, i po mom mosljenju bolja je od mog "okruglog" Vanquishera jer mozes uvek da zamenis vent bez nekakvih budzola, a svaki vent 9,2cm je na 2500 obrtaja kao usisivac. A sto se tice razlika u temperaturi ne znam sta da ti kazem, ja sam moj Vanquisher dobi sa brazdama i kraterima pa sam ga polirao i stavio OCZ extreme pastu i za razliku od ctock kulera smanjio temp 7*c i pritom sam napon digao za 0.75v (ja zadovoljan).

Ja imam jedan Vanquisher sa okruglim ventom 92mm i bio je tih dosta, stoji mi kuci, jer sam uzeo Vendetta 2... Nije mi bio dovoljan za Phenom II 955...

Ja takođe imam tu verziju sa četvrtastim ventom, a da se čuje kao usisivač stvarno je preterivanje. Kod mene radi na max. broju obrtaja i čuje se neznatno, čak se čuje WD kako drlja pored tog navodnog "usisivača"(isključen sound managment na disku). Subjektivan je osećaj za nivo buke za svakog ponaosob, al' da je "usisivač" stvarno veze nema sa stvarnošću, pa svaka grafa iz srednjeg segmenta sa aktivnim hlađenjem je bučnija 2-3 puta...

Ja takođe imam tu verziju sa četvrtastim ventom, a da se čuje kao usisivač stvarno je preterivanje. Kod mene radi na max. broju obrtaja i čuje se neznatno, čak se čuje WD kako drlja pored tog navodnog "usisivača"(isključen sound managment na disku). Subjektivan je osećaj za nivo buke za svakog ponaosob, al' da je "usisivač" stvarno veze nema sa stvarnošću, pa svaka grafa iz srednjeg segmenta sa aktivnim hlađenjem je bučnija 2-3 puta...

Pa pazi ja nisam mislio bukvalno kao usisivach,hteo sam samo da kazem da je dosta buchan,fazon da pustim tihu muziku nocu i da legnem da spavam,cuo bi se kuler.ja ga cujem i
Na 60 % snage pa ga i nekako i skuliram ali kada ga stavim na max broj obrtaja postaje nepodnosljivo.mozda bitnu ulogu igra to da mi kuciste stoji na stolu,na manje od pola metra od mene.

inache sam bio zainteresovan da probam jedan mod koji sam video na forumu.Naime lik koji je postavio taj mod je uzeo cooler masterov ventilator 120x120 na 2000 rpm...razmontirao vanquisherov i nakachio taj drugi....lepio ga pistoljem za plastiku...jurio sam taj ventilator i ocz freeze extreme ali nisam uspeo da nadjem nijedno ni drugo u nekoliko radnji....

Pastu mozes da kupis tamo gde si kupio i Vanquisher za 400din, a CM 12cm na "svakom cosku", mada bi ti predlozio da se poigras sa programima za kontrolu CPU FANa (npr. Easytune6 za tvoju plocu) i tako smanjis buku odnosno broj obrtaja kada ti je proc malo opterecen. Meni dok slusam muziku, pa cak i kada sam na netu (surf) vent se okrece na 800 obrtaja, a tada je necujan.

Pastu mozes da kupis tamo gde si kupio i Vanquisher za 400din, a CM 12cm na "svakom cosku", mada bi ti predlozio da se poigras sa programima za kontrolu CPU FANa (npr. Easytune6 za tvoju plocu) i tako smanjis buku odnosno broj obrtaja kada ti je proc malo opterecen. Meni dok slusam muziku, pa cak i kada sam na netu (surf) vent se okrece na 800 obrtaja, a tada je necujan.

pa taj specifichan koji sam trazio na 2000 obrtaja nije bilo u nekoliko radnji.....jer mahom su 120tice od 1200-1500 obrtaja....

drugo i u tom istom shopu im je ponestalo paste.....obicno uvek nesto ponestane kad ja idem da kupujem bash to....drugo koristim easytune 5(dobio sam ga na cdu sa driverima za plocu) i koristim ga za smanjenje broja obrtaja....od 30%-65% broja obrtaja od maximuma ne menja zvuk,bude isti tako da ga ja drzim na 60-65%.Tek kada predjem 75-80% shum postaje sve buchniji ,da bi na 100% obrtaja bio normalno najglasniji....e sad taj zvuk postaje nepodnosljiv bar meni posle nekog vremena,jer mi je kuciste pored glave maltene dok sedim za kompom..

Veruj mi ne zelis da cujes 12icu na 1800, a jos manje na 2000 obrtaja. Ja sa zadnje strane kompa imam CM 12cm 1800rpm (OAF-L12-E1 CM), sva sreca pa imam Fan controler. Uostalom CM 12ica kosta oko 500din + Vanquisher 1500din = bolje da si uzeo Vendetu II. Sto se tice paste danas sam u Balkanskoj video da ima, a imas i u Atomu.

A za "buku" ne znam sta da ti kazem, vremenom ces se navici :D

pa na kraju cu to i da uzmem i da manem zavitlavanje.....ali imam interesantnu pojavu,bez obzira sto sam doda jos jedan vent da uvlaci vazduh....temperatura chipseta je skocila 2 stepena ,na koju foru nije mi najjasnije....

glasno ti nesta na 2000 obrtaja daj meni evo ti ovaj moj sa box koji se vrti na 6,4k
i jos mi je kuciste na stolu :D
po vama ja bih dosad trebao biti gluv :D

Ja imam jedan Vanquisher sa okruglim ventom 92mm i bio je tih dosta, stoji mi kuci, jer sam uzeo Vendetta 2... Nije mi bio dovoljan za Phenom II 955...

Kako je orjentisan kuler u odnosu na izduv na zadnjoj strani kucista, gde duva sa cpu-a?

pa nista ,na buku sam se navikao(bar na 60% obrtaja).....okrenuo sam cooler da duva odozgo na gore ka ventilatoru napajanja,a ima i ovaj sa zadnje strane koji izvlachi vazduh.....12cu sam premestio sa prednje strane kucista na bochnu stranicu da uvlachi....i ovu 8micu sam stavio napred...temperature su mi zadovoljavajuce....hard disk je 30-33 stepena,maticna ploca od 34-38 i procesor je oko 39-40 idle.....pod orthosom posle sat vremena nije prelazio 49...moracu da probam kako stoji kada ga clockem na 3.0 i da mu dignem napon na 1.285v pa cu da vidim kakve ce mu tad biti temperature

Nazad
Vrh Dno