Šta je novo?

OCZ Gold ili Geil BlackDragon

Nightwolf

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2008
Poena
304
Sta se vise isplati od ove dve memorije? Obe su 2x1gb na 1060Mhz.

Apsolutno sve jedno, cak i da klokujes, obe ces verovatno drzati max na 1120-1150.
Ako ocz gold ima hladnjake, to ti mozda moze biti stvar koja ce ti znaciti. Mada, po meni je mnogo zdravije na bilo koju klokovanu memaru lupiti neku osmicu da duva preko, tako da je sve jedno...

Gail ti je jeftiniji cini mi se, pa eto uzmi njega, ja imam varijantu od 800MHz i vozim je bez problema na 1000

Ja imam ovu Ocz Gold 1000 maksimum ove memorije je 1100 na 2.15v ovaj Gail nisam koristio. Mada imas jos dobrih memorija jedna od najeftinijih je Take MS koja ladno ide do 1060MHz na 2.04v kosta nekih 20-tak eura 2x1GB.

Koji su chipovi na to Geil-u? OCZ na sve brze momorije stavlja Micron D9 GMH IC's. Inace ove moje rade i na 1200 na 2.3v cl6

Ja ih nisam toliko przio *** ova ploca sto imam nepodrzava ove Ocz module nikako nece ni da bootuje. Ja sam ih probo na P5K SE/EPU koja nije ni prici ovoj ploci koju sad imam.

Zar nije OCZ batalio Microne jos na pocetku 2008.? Mozda imas stari info, skoro sam siguran da je OCZ support forumu pisalo da nema vise Microna, nasledili ih uglavnom Powerchip i Elpida...

Od prije nekih godinu dana, znam da sam procitao izjavu nekoga od OCZ ljudi da na pc8000 i vise koriste bas te micron chipove. Nisam znao za ovu novost, eto, bio sam u zabludi :)

...... evo mali edit, sada sam bio na zvanicnom ocz support forumu, i izgleda koriste jos micron chipove, ali pored njih i elpidu, powerchip... dakle, papazjanija!

Poslednja izmena:
offtopic: Imao sam Reaper 1150MHz iz 2007. sa Micron chipovima i posle nesto jace od godinu je crkao jedan modul. Zamenjeni su sa novim (drugaciji je i hladnjak) koji su losiji sto se kloka tice, a i pretpostavljao sam da se slazu losije sa mojom plocom (ima nekoliko problema sa kompatibilnoscu na forumu).
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showpost.php?p=286366&postcount=8

ontopic:
Sta se vise isplati od ove dve memorije? Obe su 2x1gb na 1060Mhz.

Najprostije receno, ona koja je jeftinija se vise isplati. Licno bih isao na Geil, ali ne mogu da ti argumentujem zasto.

I kod mene su mikroni barem tako mislim jer je kod njih svastara ima svih cipova, ali ako kupujes prvo pogledaj dali ti ploca podrzava tu memaru.

Vrh Dno