Šta je novo?

OCZ Gladiator Max ili Vendetta 2 ???

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
HITNO potreban savet sta kupiti od ova 2 kulera ???

Hladice Phenom II X4 810 u o/c rezimu!!!

!!!

Svejedno, oba su dovoljno dobra, ako nije prevelika razlika u ceni idi na Gladiatora.

Nije valjda taj procesor sa manjkom kesha za tebe?

Poslednja izmena:
Svejedno, oba su dovoljno dobra, ako nije prevelika razlika u ceni idi na Gladiatora.

Nije valjda taj procesor sa manjkom kesha za tebe?

Why not?

Dobio sam ga po extra ceni :eyebrows: tako da je u svakom slucaju super a nadam se da cu mu otkljucati jos 2MB L3 cache.

E sada sto se tice kulera, meni kao dileru, razlika u nabavnoj ceni je 5e.
Medjutim svi testovi koje sam pregledao idu u prilog Vendetta 2 kulera a kako i zasto nije mi jasno....

Pa piše ti u svakom od testova zašto je tako :)

Vendetta 2 je bolja kupovina ako već pucaš lovu.

Pa piše ti u svakom od testova zašto je tako :)

Vendetta 2 je bolja kupovina ako već pucaš lovu.

Jasta nego pucam ali mi i dalje nije jasno zasto je tako pa ako mozes "prevedi" mi (ne zezam se uopste) jer ... :).

Jedino sto sam uspeo da skontam je da srednja cevka kulera naleze direktno "na jezgro" a koje je ispro spreadera...

Poslednja izmena:
Evo ti recimo sa mog favorita, guru3d.com

With the Gladiator MAX OCZ released a product to the market that on one side is impressive, and on the other side .. not as impressive as the Vendetta 2 when it comes to pure performance. The trick here however is related to the purpose and intention of your CPU cooler. The Vendetta series have a much more noisy fan, yet it creates so much more airflow so temps will be better.

For the Gladiator MAX OCZ tried to bring down the noise level with a 1500 RPM fan and lower airflow, yet wanted to compensate that airflow loss with the help of an additional heatpipe (Vendetta has 3 / Gladiator MAX has 4). It's however not enough to make up for the performance difference. How much that matters really is something that is in your hands. If you overclock and tweak a lot, then a Vendetta would be more recommended. For more silent operations and even a mild overclock the reality however is simple. The Gladiator MAX would have my preference. This cooler is to be considered a mainstream performance cooler with plenty of watt dissipation. If you do not plan to overclock massively, the performance is excellent. If you keep your tweak to a 'reasonable' overclock, the temperatures will still be fine, and all in a near silent performance. Which quite honestly I like very much as I'm well .. just anal when it comes to noisy PCs.

So that's my conclusion. Though the Vendetta series is more loud, their performance is better. If you like a very silent heatpipe cooler and don't plan anything rather crazy .. the Gladiator would a fine choice in weaponry.

sto ne uzmes thermalright? ja sam moju bivsu 120-ku nasao za 3000dinara

Evo ti recimo sa mog favorita, guru3d.com

With the Gladiator MAX OCZ released a product to the market that on one side is impressive, and on the other side .. not as impressive as the Vendetta 2 when it comes to pure performance. The trick here however is related to the purpose and intention of your CPU cooler. The Vendetta series have a much more noisy fan, yet it creates so much more airflow so temps will be better.

For the Gladiator MAX OCZ tried to bring down the noise level with a 1500 RPM fan and lower airflow, yet wanted to compensate that airflow loss with the help of an additional heatpipe (Vendetta has 3 / Gladiator MAX has 4). It's however not enough to make up for the performance difference. How much that matters really is something that is in your hands. If you overclock and tweak a lot, then a Vendetta would be more recommended. For more silent operations and even a mild overclock the reality however is simple. The Gladiator MAX would have my preference. This cooler is to be considered a mainstream performance cooler with plenty of watt dissipation. If you do not plan to overclock massively, the performance is excellent. If you keep your tweak to a 'reasonable' overclock, the temperatures will still be fine, and all in a near silent performance. Which quite honestly I like very much as I'm well .. just anal when it comes to noisy PCs.

So that's my conclusion. Though the Vendetta series is more loud, their performance is better. If you like a very silent heatpipe cooler and don't plan anything rather crazy .. the Gladiator would a fine choice in weaponry.

Zanci tako. Brzo se okrece ventilator, samim tim je bucniji, i bolje hladi Vendeta serija uprkos 1noj cevki manje. Hmh.

Sta sada?
Ja bih da zadrzim dobro hladjenje PhII X4 cpu-a u o/c rezimu ali i da nije previse bucno???
***, tako sam se bacio u rebus kao nikada do sada...

PO MA GAJ TEEEEEEE!

Zanci tako. Brzo se okrece ventilator, samim tim je bucniji, i bolje hladi Vendeta serija uprkos 1noj cevki manje. Hmh.

Sta sada?
Ja bih da zadrzim dobro hladjenje PhII X4 cpu-a u o/c rezimu ali i da nije previse bucno???

PO MA GAJ TEEEEEEE!
Pa vendetta sama po sebi nije bučna, naprotiv. Ali gladiator je skoro pa silent. Ja bih uzeo Vendettu bez razmišljanja.

Sta sada?

PO MA GAJ TEEEEEEE!

E sad bi ti i jare i pare. :D Nego nemoj da si Kir-janja, otvori se ko covek i kupi Thermalright HR-01 Plus + neki silent fan i bices miran dugo vremena sto se tice hladjenja. :D

A ako bas hoces da kupis OCZ, napravi kompromis pa kupi Vendetta 2 + neki bolji fan (npr. Noctua NFP, Scythe...) i eto odlicnog hladjenja, a i tisine. ;)

Video sam TiTana i nisam bas nesto impresioniran a i nemam ga u svojoj dilerskoj ponudi... ;)

Poslednja izmena:
Cuj nisi impresioniran... pa dere oba gore pomenuta coolera. Sta bi hteo za istu cenu?

Poslednja izmena:
E sad bi ti i jare i pare. :D Nego nemoj da si Kir-janja, otvori se ko covek i kupi Thermalright HR-01 Plus + neki silent fan i bices miran dugo vremena sto se tice hladjenja. :D

A ako bas hoces da kupis OCZ, napravi kompromis pa kupi Vendetta 2 + neki bolji fan (npr. Noctua NFP, Scythe...) i eto odlicnog hladjenja, a i tisine. ;)
Ne valja mu to, kupuju Vendetu pa rasklapa, skida i stavlja drugi fan.

Bolje odma da ide na Noctua-u ali po meni to je bacanje para.
http://www.atom.rs/?sid=1357

Cuj nisi impresioniran... pa dere oba gore pomenuta coolera. Sta bi hteo za istu cenu?

Cena nikako nije ista ;)
V2 me kosta 27e
Glad Max 32e

a ovaj Titan oko 40-45e ako sam dobro video!
Ako znas za neku bolju cenu posalji mi na PP gde i koliko (bio bih ti zahvalan)!

A kakvi su Xigmatek cooleri?Trazim neku zamenu za box cooler na 7750 a nesto sto ce moci kasnije da predje na am3 i da ga uspesno hladi?

Thermalright HR-01 Plus mi se cini kao najbolji izbor,zar ne?
Sry zorz sto upadam u temu:)
Poz

Pa drugo je to sto ti imas jeftinije. Uzmi onda vendettu2 i uzivaj. Svakako ti nece stalno raditi na full rpm, povezaces vent na pwm i tek pri velikom opterecenju ce ici na 100%. Obicno kada se procesor optereti toliko, buka nije problem :D osim ako ne radis f@h.
A titan je 3500 dinara (tako pise na stranici jedine firme koja ga ima (po pcberzi i itsvetu)).

Why not?

Dobio sam ga po extra ceni :eyebrows: tako da je u svakom slucaju super a nadam se da cu mu otkljucati jos 2MB L3 cache.

E sada sto se tice kulera, meni kao dileru, razlika u nabavnoj ceni je 5e.
Medjutim svi testovi koje sam pregledao idu u prilog Vendetta 2 kulera a kako i zasto nije mi jasno....

Hehehe, pretpostavio sam s obzirom da si i plocu nahvatao po ekstra ceni, ti bi bre samo da otkljucavas nesto, promasio si profesiju, srecno sa otkljucavanjem kesha!

Ako hoces kuler za ispod 2000 uzmi HDT 1264, vrsice ti posao, pa kasnije kad imas love neki TR i resis stvari...

1284 je bolji od dark knighta, ima jedan heatpipe više, to bi bio moj izbor ili vendetta 2. A koliko sam čuo OCZ uzima od njih gotova rešenja i lepi nalepnicu tako da nema razlike izmedju 1284 i vendette2 koliko vidim na testovima.

OCZ ne pravi nista sam... ili gotovo nista.
Kulere uzima od Xigmateka i lepi svoje nalepnice, napajanja od CWTa i jos 1ne firme i tako u nedogled :D.

Od koga sve ne uzimaju napajanja...

Dosta je veca cena za Dark Knight u odnosu na Vendetu 2. To sto je crn i sto svetli sumnjam da ti znaci nesto u zivotu. Mozda je ventilator kvalitetniji, ali to je sve u domenu nagadjanja :(

Licno ili bih uzimao Vendetta 2 kuler, ili bih se otvorio za HR-01. Ali moji prohtevi se razlikuju od tvojih...

Nazad
Vrh Dno