Šta je novo?

OCZ DDR Booster Diagnostic device

• Začetnik teme Začetnik teme ipin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo upravo procitas review i stvarno sam odusevljen.Spisak podrzanih ploca je dobar,primetio sam da je podrzan nf7,ali me je zacudilo da medju plocama nema 8rda+ koja je jedna od najboljih nf2 plocama,ali verujem da ce i ubaciti podrsku za nju.Mogu samo da pretpostavim na kolikom bi fsb-u isla memorija na 3.4v.Tesko da ce jedan ovakav uredjaj doci kod nas,ali mozda i gresim(voleo bih da je tako).U svakom slucaju san svakog ko se bavi o/c je da ima ovako nesto kod sebe.

Optimus Prime je napisao(la):
Evo upravo procitas review i stvarno sam odusevljen.Spisak podrzanih ploca je dobar,primetio sam da je podrzan nf7,ali me je zacudilo da medju plocama nema 8rda+ koja je jedna od najboljih nf2 plocama,ali verujem da ce i ubaciti podrsku za nju.Mogu samo da pretpostavim na kolikom bi fsb-u isla memorija na 3.4v.Tesko da ce jedan ovakav uredjaj doci kod nas,ali mozda i gresim(voleo bih da je tako).U svakom slucaju san svakog ko se bavi o/c je da ima ovako nesto kod sebe.

update-ovana lista ploca>>>
http://www.ocztechnology.com/displaypage.php?name=DDRBoostermobocompatibility

Uredjaj podrzava EPOX-ove 8RDA3+ modele, a uskoro ce verovatno podrzavati i 8RDA+.

@ipin

kolika je tacna cena, i kada bi nabavljao (za sebe), da li bi nekako mogao da proturis neki komad za nas, obicne smrtnike?

Poslednja izmena:
NE znam kada cu tacno doci. Okvirno za nekih dve nedelje.
Od ovih http://www.oc-wear.de porucujem uglavnom. E sada tu ide postarina (to je obicno sitna kinta) i kada dolazim kuci dam carinicima nesto cisto da me ne odvaljuju. Desilo mi se jednom da sam po drugu porucio SLK900 i jos neku glupost i da su mu na carini uzeli 50€! Tu sam se opekao i sada iskljucivo sam sve radim i cenkam se ukoliko je to moguce. Ako vam odgovara cekanje videcu sta mogu da uradim. Ako ima jos zainteresovanih neka mi se jave na PM. Za sada su dvojica.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Trojica. Posto ce mozda biti vise ljudi, na PM mi ostavite podatke (Ime,prezime i telefon) da bih mogao da potvrdim narudzbine. Do vikenda bi bilo pozeljno da svi zaiteresovani poruce stvari (naravno zaobidjite stvari kao sto su ploce,napajanja... nisto sitnije).
Znaci www.oc-wear.de
pozdrav
Igor

Poslednja izmena:
Rusi, kao i obicno, imaju odlicne prikaze...
http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/ocz-booster.html

Zanimljive su skale koje pokazuju do koje vrednosti ima smisla podizati napon zarad postizanja viseg FSB-a i sl. Obavezno pogledajte!

Inace, nije bas u pitanju preterano nova stvar - cini mi se da sam neke prikaze DDR Booster-a citao jos pre mesec-dva...

Poslednja izmena:
Ako je neko bas zainteresovan za 3 nedelje moze da ima booster,memorije,cpu...
Ista kombinacija. Ostavite mi sav info (ime,kontakt telefon) na mail.

genijalcin@23 je napisao(la):
Zainteresovan? :d
Pa za tako neke perverzije, uvek...

Samo, nesto mi to "polu-kompatibilno" sa NF-om... em se preporucuje DIMM slot 3 (a meni je najbolji drugi slot... isprobao sam), em cini mi se da ne mogu da se ubodu dva Booster-a 😀
A i ona krajnja voltaza koja se preporucuje mi nesto mnogo niska... mislim, 3.4V, a sam uredjaj moze do 3.9V :S:

CAR je napisao(la):
Pa za tako neke perverzije, uvek...

Samo, nesto mi to "polu-kompatibilno" sa NF-om... em se preporucuje DIMM slot 3 (a meni je najbolji drugi slot... isprobao sam), em cini mi se da ne mogu da se ubodu dva Booster-a 😀
A i ona krajnja voltaza koja se preporucuje mi nesto mnogo niska... mislim, 3.4V, a sam uredjaj moze do 3.9V :S:

Radi u prvom slotu. Voltaza do 4V. Malo li je? :zgran:
Mislim da je najbolje da popunis sva tri slota i da odvrnes booster-e na maximum :eyebrows:

Poslednja izmena:
ipin je napisao(la):
Radi u prvom slotu. Voltaza do 4V. Malo li je? :zgran:
OK, sam uredjaj *daje* voltazu do skoro 4V... ali, ovi sa OCZ sajta preporucuju samo do 3.4V za NF7(-S) v2.0. Ne znam zasto...

Ali dobro, k'o da bih ja mogao da izdrzim da ne oprobam moje Cors-e na 3.7V... :-devil-:

Si probao mozda ti ovo na svojoj ploci?
ipin je napisao(la):
Mislim da je najbolje da popunis sva tri slota i da odvrnes booster-e na maximum :eyebrows:
Razmisljao sam o ovome... ali mislim da je ipak neizvodljivo :d:d

CAR je napisao(la):
OK, sam uredjaj *daje* voltazu do skoro 4V... ali, ovi sa OCZ sajta preporucuju samo do 3.4V za NF7(-S) v2.0. Ne znam zasto...

Ali dobro, k'o da bih ja mogao da izdrzim da ne oprobam moje Cors-e na 3.7V... :-devil-:

Si probao mozda ti ovo na svojoj ploci?

Razmisljao sam o ovome... ali mislim da je ipak neizvodljivo :d:d

OCZ radi na 4V

Kakvi smradovi, posto su na svojim memorijama ogranicili napon na 3V, i prete gubitkom garancije (za Cara ne vazi pretnja :d ), sada su izbacili skalameriju.

@Delimir, jeste bio neki link, ne secam se da li je bilo DIY ili neki sajt sa kineskim slovima, potpuno nerazumljiv.

Poz.

ipin je napisao(la):
OCZ... hmmm, ko - uredjaj ili memorije?

Nisam te bas razumeo... :S:

CAR je napisao(la):
OCZ... hmmm, ko - uredjaj ili memorije?

Nisam te bas razumeo... :S:
Kod mene u masini proban uredjaj. Dize napon do 4-4.1V , memorije 2X256MB OCZ 533MHz 3-3-3-8.....
Uredjaj? Memorije? Sve jedno..... 😀 😀 😀

Sad sam gledao na OCZ sajtu taj DDR booster. Tamo pise za Abit NF7-S v2.0 - use in DIMM slot 3. Da li to znaci da koriscenjem ove spravice gubim dual channel ili o cemu se tu radi?

vrobec je napisao(la):
Sad sam gledao na OCZ sajtu taj DDR booster. Tamo pise za Abit NF7-S v2.0 - use in DIMM slot 3. Da li to znaci da koriscenjem ove spravice gubim dual channel ili o cemu se tu radi?

Ne gubis,ja imam dva modula od 512MB+ DDR Booster u trecem slotu.Sve radi bez problema u dual-channelu i to na 3v+.

Ne gubis,ja imam dva modula od 512MB+ DDR Booster u trecem slotu.Sve radi bez problema u dual-channelu i to na 3v+.

Hvala ti na odgovoru.
Koliki FSB imas bez i sa busterom?
Ja imam Kingston memorije sa hitsprederom, da li ce i ovako stati buster u prvi DIMM slot ili moram skinuti hladnjake sa RAM-ova?

Pozdrav!

vrobec je napisao(la):
Hvala ti na odgovoru.
Koliki FSB imas bez i sa busterom?
Ja imam Kingston memorije sa hitsprederom, da li ce i ovako stati buster u prvi DIMM slot ili moram skinuti hladnjake sa RAM-ova?

Pozdrav!

Sto se FSB-a tice bez boostera 245 sa njim 260 bez problema doduse na 3.1v sto je i voltaza koju trenutno koristim,iako je nekada radi testova povecam.BTW, nisi rekao koji kingston imas.Ja ti ne mogu reci sa sigurnoscu da li ce booster stati zajedno sa memorijom posto ne znam koliki su hitsprederi koje imas,inace na mojim modulima nisu uopste mali ali sam nekako uspeo da sve to namestim i do sada je ok...

Poslednja izmena:
Sto se FSB-a tice bez boostera 245 sa njim 260 bez problema doduse na 3.1v sto je i voltaza koju trenutno koristim,iako je nekada radi testova povecam.BTW, nisi rekao koji kingston imas.Ja ti ne mogu reci sa sigurnoscu da li ce booster stati zajedno sa memorijom posto ne znam koliki su hitsprederi koje imas,inace na mojim modulima nisu uopste mali ali sam nekako uspeo da sve to namestim i do sada je ok...

Hvala ti. Jos ako nije problem napisi molim te kakve module imas i koji su cipovi na njima i gde si uzeo OCZ buster (eventualno i cena).

Memorija je Corsair 3200LL(rev 1.1) u pitanju su BH5 cipovi(veoma dugo najbolji za o/c barem do pojave TCCD-a).Ovi cipovi su poznati da im prija visoka voltaza,tj.povecavanjem iste se dobija veci o/c potencijal uz nizi cas i vise magistrale.Sto se tice boostera,donet je iz inostranstva(germanije) i naravno kod nas ga nigde ne mozes naci.Nisam siguran kolika mu je trenutna cena,moze se lako proveriti na sajtovima koji prodaju hardver,ali generalno uredjaj nije skup,a svakako je veoma koristan..

Memorija je Corsair 3200LL(rev 1.1) u pitanju su BH5 cipovi(veoma dugo najbolji za o/c barem do pojave TCCD-a).Ovi cipovi su poznati da im prija visoka voltaza,tj.povecavanjem iste se dobija veci o/c potencijal uz nizi cas i vise magistrale.Sto se tice boostera,donet je iz inostranstva(germanije) i naravno kod nas ga nigde ne mozes naci.Nisam siguran kolika mu je trenutna cena,moze se lako proveriti na sajtovima koji prodaju hardver,ali generalno uredjaj nije skup,a svakako je veoma koristan..

I ja imam BH-5 cipove na Kingston modulima (provereno) :banana: pa me bas zato ineteresuje buster. Od koliko MB su ti moduli 256MB ili 512MB i sa kakvim tajminzima ih koristis.
Buster sam nasao na ebay-u i kosta oko 40 USD, ali zato postarina ubija. Traze oko 35 dolara.

vrobec je napisao(la):
I ja imam BH-5 cipove na Kingston modulima (provereno) :banana: pa me bas zato ineteresuje buster. Od koliko MB su ti moduli 256MB ili 512MB i sa kakvim tajminzima ih koristis.
Buster sam nasao na ebay-u i kosta oko 40 USD, ali zato postarina ubija. Traze oko 35 dolara.

Moduli su od 256MB,a pri vecim voltazama 3v+ ide i na 250 2.5 2 2 11
sasmokin4gb.gif
Nece cas 2 sta god mu uradio,ali ni postignuto nije lose.Sto se tice narucivanja,vidi neke hardverske sajtove u evropi tipa iz austrije, ima ih poprilicno uz to su im cene su im ok, a i postarina bi sigurno bila niza.

ipin je napisao(la):
Mogao bih da izvucem neki normalan kesh za tako birane primerke ali trenutno nisam iz te price. Mada ako opet proradi crv iz stomaka......... salim se naravno 😀

Nekako imas utisak da ce se upravo to desiti i da ce taj crva proraditi.Entuzijasti nikada ne mogu da zaborave ono sto vole(o/c u nasem slucaju),moze se samo trenutno zanemariti,ali kad tad se vratis tome.Ovo prolece ce biti veoma zanimljivo(dolazak NF4 ploca i Wincestera-E) tako da verujem da ce se mnogi koji su do sada bili na odmoru ponovno aktivirati ,jer ce na kraju biti dosta razloga za tako nesto...

Moduli su od 256MB,a pri vecim voltazama 3v+ ide i na 250 2.5 2 2 11
sasmokin4gb.gif
Nece cas 2 sta god mu uradio,ali ni postignuto nije lose.Sto se tice narucivanja,vidi neke hardverske sajtove u evropi tipa iz austrije, ima ih poprilicno uz to su im cene su im ok, a i postarina bi sigurno bila niza.
U, bilo bi interesantno proprziti ove moje module kod tebe na Booster-u... sa recimo 3.9V! 😉
(da ne preterujemo sad do kraja :d)

Ipak, oni odradise test na 260 MHz sa 11-2-2-2 i 3.3V, a stabilni su na 250 sa 11-2-2-2 i 3V. Sa 4V mislim da bi poleteli! :smoke:

CAR je napisao(la):
U, bilo bi interesantno proprziti ove moje module kod tebe na Booster-u... sa recimo 3.9V! 😉
(da ne preterujemo sad do kraja :d)

Ipak, oni odradise test na 260 MHz sa 11-2-2-2 i 3.3V, a stabilni su na 250 sa 11-2-2-2 i 3V. Sa 4V mislim da bi poleteli! :smoke:

Izgleda da imas odlicne primerke memorije i svakako bi vredelo malo ih proprziti na boosteru.Mozes doneti tvoje module da ih testiramo na boosteru,PM mi je uvek otvoren za dogovore :smoke: BTW,evo nam prilika da oborimo rekord onog lika sa xtremesystems foruma od 274 FSB :-devil-:

Poslednja izmena:
Izgleda da imas odlicne primerke memorije i svakako bi vredelo malo ih proprziti na boosteru.Mozes doneti tvoje module da ih testiramo na boosteru,PM mi je uvek otvoren za dogovore :smoke:
Moze, nema problema. Ali tek za neke dve-tri nedelje, kad mi prodje rok...

Bre, nemam vremena ni da se poigram sa novom igrackom! :d
(samo znam da sam sa prvim setovanjem, onako na brzaka, izvukao nesto ispod 8000 poena u Mark-u 03 sa 9800XT :smoke: )
BTW,evo nam prilika da oborimo rekord onog lika sa xtremesystems foruma od 274 FSB :-devil-:
Koji rekord??? :trust:
Max FSB ili max bandwith?

Ako je ovo prvo, to onda ni blizu nije pravom skoru... maximalno sto sam ja video je 302 MHz, napravljeno sa NF7-S v2.0 i BH-5 Winbond-ima.

A ako je ovo drugo u pitanju, to onda mora da je rec o Oskar-u i njegovom DFI-ju 😉... a to se vec tesko moze dostici :smoke:
(on, ili onaj viking :d... treceg nema! 😀)

CAR je napisao(la):
Moze, nema problema. Ali tek za neke dve-tri nedelje, kad mi prodje rok...

Ok,onda se vidimo posle roka 😉

CAR je napisao(la):
Ako je ovo prvo, to onda ni blizu nije pravom skoru... maximalno sto sam ja video je 302 MHz, napravljeno sa NF7-S v2.0 i BH-5 Winbond-ima.

Chek jer si siguran da je bio NF7,pa nije li maksimalni FSB koji ova ploca dozvoljava 300? Nesto mi je tu sumljivo :trust: BTW,najvisi koji sam ja video je bio oko 290..

CAR je napisao(la):
A ako je ovo drugo u pitanju, to onda mora da je rec o Oskar-u i njegovom DFI-ju 😉... a to se vec tesko moze dostici :smoke:
(on, ili onaj viking :d... treceg nema! 😀)

Ma ono sto sam rekao FSB 274 to je maksimum koji sam video da je postignut na A64 platformi sa BH5 chipovima,i to bas na MSI Neo2.Taj rekord bi mozda mogli da oborim😵pet sto se bandwich-a tice,nisam siguran koliki je rekord ostvaren na NF7,ali mozemo pokusati da postavimo sto visi skor,uzgred ploca mi ispunjava najvaznije parametre za visok FSB tj.modovan vdd,ddr booster(vdimm od 3v-4v) aktivno hladjenje mosfeta, north i soutbrdge-a i td..

Poslednja izmena:
Malo offtopic ali ***... Koliko se dobija hladjenjem southbridge-a? Kod mene je prilicno vruc na 215 (sto je i max FSB na mojoj ploci 😡 ).

MurDock je napisao(la):
Malo offtopic ali ***... Koliko se dobija hladjenjem southbridge-a? Kod mene je prilicno vruc na 215 (sto je i max FSB na mojoj ploci 😡 ).

Pa svakako da se hladjenjem southbridge-a moze povecati stabilnost sistema te ti preporucujem da nadjes neki pasivni hladnjak i namontiras ga..

Ma jok, skoro nista... meni je SB celo leto bio na 75 stepeni pri 250 MHz FSB-u, nista mu nije falilo.
Posle sam stavio nesto preko, cisto da sam mirniji... ali, nista nisam dobio time.

Nazad
Vrh Dno