Šta je novo?

OCZ DDR Booster Diagnostic device

• Začetnik teme Začetnik teme ipin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Optimus Prime je napisao(la):
Chek jer si siguran da je bio NF7,pa nije li maksimalni FSB koji ova ploca dozvoljava 300? Nesto mi je tu sumljivo :trust: BTW,najvisi koji sam ja video je bio oko 290.
Jeste, ali ono su ludaci... sami prepravljaju biose, cackaju klok-generatore...
Ko da je njima problem da sami naprave bios, ili iskoriste neki modovani/betu... samo zovnu TicTac-a ili Merlina - ili pak sami zasucu rukave 😀 - i gotovo!

Uostalom, evo ti slicice, to je sa TicTac-ovog takmicenja za najvisi FSB 😉
(ako te interesuju i oni ispod njega, poslacu i to)
Ma ono sto sam rekao FSB 274 to je maksimum koji sam video da je postignut na A64 platformi sa BH5 chipovima,i to bas na MSI Neo2.Taj rekord bi mozda mogli da oborimo.
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=51111

Ovaj thread? 😉
Videh...
Opet sto se bandwich-a tice,nisam siguran koliki je rekord ostvaren na NF7...
Oko 4.3 GB/s... Lastviking, na ~280-ak MHz najostrije sa DFI-jem.
ali mozemo pokusati da postavimo sto visi skor,uzgred ploca mi ispunjava najvaznije parametre za visok FSB tj.modovan vdd,ddr booster(vdimm od 3v-4v) aktivno hladjenje mosfeta, north i soutbrdge-a i td..
Pusti sve to... teoretisanje 🙂 ... nego, jel' ti PLOCA raspolozena? 😀
Lepo si je opremio, samo jos da ona 'oce... :d

P.S. Salim se, naravno, vidim da 'oce... 260 MHz, nije lose :wave:

Prilozi

• fsb.webp
    fsb.webp
    5.4 KB · Pregleda: 54
CAR je napisao(la):
Jeste, ali ono su ludaci... sami prepravljaju biose, cackaju klok-generatore...
Ko da je njima problem da sami naprave bios, ili iskoriste neki modovani/betu... samo zovnu TicTac-a ili Merlina - ili pak sami zasucu rukave 😀 - i gotovo!

Ma i to sto kazes,svi xtreme overklokeri se medjusobno poznaju i stvarno nije problem da iscimaju nekog da im tako moduje bios,a sigurno pojedinci to rade sami.U svakom slucaju 302FSB
slobber6no.gif

CAR je napisao(la):
Uostalom, evo ti slicice, to je sa TicTac-ovog takmicenja za najvisi FSB 😉
(ako te interesuju i oni ispod njega, poslacu i to)

Ajde molim te prikaci sliku gde se vide ostali likovi sa sve FSB-ovima 😉

CAR je napisao(la):

Da,da taj score.Jeste lik postavio lep rezultat,ali mislim da se moze oboriti 😉

CAR je napisao(la):
Pusti sve to... teoretisanje 🙂 ... nego, jel' ti PLOCA raspolozena? 😀
Lepo si je opremio, samo jos da ona 'oce... :d

P.S. Salim se, naravno, vidim da 'oce... 260 MHz, nije lose :wave:

Ma nije tu teorija u pitanju,ja vise volim praksu tj. o/c :-devil-: Evo ti jedan link da vidis koliko je ploca raspolozena http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=522345&postcount=55

Poz.

Ma i to sto kazes,svi xtreme overklokeri se medjusobno poznaju i stvarno nije problem da iscimaju nekog da im tako moduje bios,a sigurno pojedinci to rade sami.U svakom slucaju 302FSB
slobber6no.gif
Kazem ti, cimnu TicTac-a i Merlina za bios, MrIcee-a i DDTung-a za modovanje... ihaaaaj! :smoke:

I na kraju pozovu Opp-a da sve to naklokuje! 😀😀
Ajde molim te prikaci sliku gde se vide ostali likovi sa sve FSB-ovima 😉
Evo izvoli.

Enjoy! :d

P.S. Opusteno bi upao u prva tri sa onom pokojnom plocom...
Da,da taj score.Jeste lik postavio lep rezultat,ali mislim da se moze oboriti 😉
I ja mislim da nije nista posebno. Skenjacu ga sa SLI-D-jem :smoke:
Ma nije tu teorija u pitanju,ja vise volim praksu tj. o/c :-devil-: Evo ti jedan link da vidis koliko je ploca raspolozena http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=522345&postcount=55

Poz.
Videcemo, videcemo... donecu ti module, pa cemo da proverimo 😉

Pozdrav

Prilozi

• manijaci.webp
    manijaci.webp
    81.8 KB · Pregleda: 40
CAR je napisao(la):
Kazem ti, cimnu TicTac-a i Merlina za bios, MrIcee-a i DDTung-a za modovanje... ihaaaaj! :smoke:

😀 :d

CAR je napisao(la):
I na kraju pozovu Opp-a da sve to naklokuje! 😀

Evo izvoli.

Jedino si zaboravio da spomenes OnePageBook-a.BTW,hvala za sliku 😉

CAR je napisao(la):

Moja hvala bogu nije pokojna te verujem da imamo sansu da upadnemo medju prvih tri,gledajuci overklokabilnost tvojih modula+DDR Booster :smoke:

CAR je napisao(la):

Ma bice dovoljan i MSI Neo2 za to.

CAR je napisao(la):

Verujem da ce odlicni rezultati pasti kada malo ,,proprzimo,, tvoje module na boosteru 😉

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Jedino si zaboravio da spomenes OnePageBook-a.BTW,hvala za sliku 😉
A, te "novokomponovane" ja ne priznajem! :d
Samo one matore, koji se tim poslom bave bar 20 godina... 😀
Ma bice dovoljan i MSI Neo2 za to.
Bez Booster-a, nece ni priblizno 😉
Verujem da ce odlicni rezultati pasti kada malo ,,proprzimo,, tvoje module na boosteru 😉
Moguce, moguce... videcemo!

:wave:

CAR je napisao(la):
A, te "novokomponovane" ja ne priznajem! :d
Samo one matore, koji se tim poslom bave bar 20 godina... 😀

Jeste Oppainter stara dobra garda,ali ni ove novajlije poput O.P.B-a nisu lose.Uostalom covek postavise world record u memory bandwitch-u.

CAR je napisao(la):
Bez Booster-a, nece ni priblizno 😉

To stoji,srecom booster odlicno radi na MSI Neo2(probao) i bez problema isporucuje 4v.Takodje,ako ti za dostizanje visokih magistrala zatreba neki v-modd mogu ti pomoci oko istog,ili ako si raspolozen da ga sam uradis poslati guide bilo za vht,vcore(vdimm zbog boostera nema potrebe 😉 ) U svakom slucaju rekord onog lika od 274 mora pasti :-devil-: kao i barem jedno od tri mesta u FSB Ranking-u kod nforce2 ploca :smoke:

Pozdrav.

CAR je napisao(la):

I na kraju pozovu Opp-a da sve to naklokuje! 😀😀

Evo izvoli.

Pozdrav
Po ovoj slici (FSB ranking single channel) ja ne bi uopste bio los. 265FSB na NF7S ver.2 i to dual channel.
Iz kog je to thread-a? Nisam posecivao taj forum 100 godina.

Prilozi

• 265 sandra.webp
    265 sandra.webp
    178.1 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
Video sam gde je thread
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=30966
I sto se dual channel-a tice Abit-ov maksimum je 250FSB, DFI ide maksimum 267FSB-a. Fali mi jos 3 MHz preko da bih prestigao prvi rezultat. Nisam pratio situaciju sa BIOS-ima, jel izaslo nesto novo? Mislim da je moja verzija Fire(nesto) D26 Merlinov cpc on

To stoji,srecom booster odlicno radi na MSI Neo2(probao) i bez problema isporucuje 4v.Takodje,ako ti za dostizanje visokih magistrala zatreba neki v-modd mogu ti pomoci oko istog,ili ako si raspolozen da ga sam uradis poslati guide bilo za vht,vcore(vdimm zbog boostera nema potrebe 😉 )
Hvala na ponudi, cenim to.

Medjutim, necu nista raditi sa MSI-jem, ostavicu ga ovako fabrickog... cekam DFI-ja, tako da nema smisla modovati (i ostati bez garancije) bilo sta na ploci koju cu uskoro prodavati.
A tek sa LANParty-em ce biti pesma... tu vec nema sta da se moduje, to je jos u fabrici uradjeno! :smoke:

ipin je napisao(la):
Po ovoj slici (FSB ranking single channel) ja ne bi uopste bio los. 265FSB na NF7S ver.2 i to dual channel.
Iz kog je to thread-a? Nisam posecivao taj forum 100 godina.
Thread je sa TicTac-ovog foruma... nije taj sto si ti postovao, taj je smesan (250 MHz plafon? ma daaaaj...)
Pogledaj ostale rezultate, sve ce ti biti jasno... nekoga je zestoko mrzelo da apdejtuje rezultate (a neverovatno mi je da je thread nastao u julu 2004, a do tada su vec uveliko isfurane 270-280 magistrale 😉 )
Dakle, nemoj da se zanosis, fali tebi jos :smoke:

Evo ti jos jedne slicice, isto je ozbiljna... ovaj put max FSB u DC-u:

P.S. A tebi sam vec rekao, moras jos malo da pojacas... 😉
FSB ti je dobar, ali bandwith ti kaska! 😀

Prilozi

• Max FSB DC.webp
    Max FSB DC.webp
    104.6 KB · Pregleda: 29
Ipin-e ne znam sta ti bi da okacis ovoliku sliku, al nije problem nego je malo neuobicajno 😉 a rezultat je dobar ... keep up the good work :d

Care sta ti ocekujes od stanovnika Srbije. Pa ovde samo skart dolazi. To ako neko nesto dobro ukrade pa se nekome posreci da on to kupi, inace dobro je da ljudi uspevaju i malo da klokuju svoje masine pored ovolikog skarta.

zendraqla je napisao(la):
Care sta ti ocekujes od stanovnika Srbije. Pa ovde samo skart dolazi. To ako neko nesto dobro ukrade pa se nekome posreci da on to kupi, inace dobro je da ljudi uspevaju i malo da klokuju svoje masine pored ovolikog skarta.
***** ga, kod mene nikada u masini nije bilo skarta...

Posto nikako da nabavim buster uradio sam Vdimm mod i sada imam 3.2V za memoriju. Medjutim bez obzira na napon sa CPC on BIOS-om, stabilno mi radi do 200MHz i ni makac vise. Probao sam razne tajminge ali nista.
Sa CPC off BIOS-om je sasvim druga prica tu imam 230MHz (Prime i Memtest stabilan nekoliko sati). Znam da sa 512MB modulima overklok slabiji, ali toliko odstupanje da bude.

CAR je napisao(la):
***** ga, kod mene nikada u masini nije bilo skarta...

Svaka cast, ali sumnjam da jos mnogo ljudi sa ovih prostora moze da se pohvali takvom tvrdnjom.

Ves Masine Booster

Sta sve nece da izmislu tija sa Zapad (kapitalisti) 😀
Jel' ima neki booster za ves masine, imam neku svedsku makinu za ves, radi na 1400 obrtaja, pa ako bih mogao da je odvrnem bar na 1600, i onda komsije da isposkacu kroz prozore!!!!!!

Eto tako...

:d

CAR je napisao(la):

Lepo,lepo.Stvarno odlicna magistrala,mogu samo zamisliti kako bi islo sa G.Skill-om :smoke:

CAR je napisao(la):
Salu na stranu, stvarno necu da je cackam... ko ce bre da kupi osakacenu plocu, sa zicama i trimerima koje vire na sve strane... i najbitnije - bez garancije? :trust:

To stoji,mada ima ljudi koji bi je uzeli,npr.xtremni overklokeri koji bi u svakom slucaju modovali plocu,te bi im ti samo ucinio uslugu time sto si je vec modovao.BTW,niko ne moze da provali ako koristis DDR Boostera na ploci,te ni pored 4v kojom przis memoriju ne gubis garanciju,i to je jedna od njegovih prednosti..

Lepo,lepo.Stvarno odlicna magistrala,mogu samo zamisliti kako bi islo sa G.Skill-om :smoke:
Pa, ne bi nikako moglo da bude sinhrono, to je sigurno! :d:d

Ne verujem da moze bolje do ovoga (asinhrono je radjeno, naravno) bez nekog teskog modovanja, modovanog biosa i sl...
Ipak, i ovo je previse, ima i ploca neke granice 🙂
To stoji,mada ima ljudi koji bi je uzeli,npr.xtremni overklokeri koji bi u svakom slucaju modovali plocu,te bi im ti samo ucinio uslugu time sto si je vec modovao.
A takvih je kod nas gomila! :d:d:d

Sto se tice Booster-a, to jeste tako... zato je to najkulturniji nacin za extra rezultate, bez sakacenja ploce, modovanja i gubljenja garancije.

CAR je napisao(la):
Pa, ne bi nikako moglo da bude sinhrono, to je sigurno! :d:d

Naravno 😉 medjutim sa GSkill-om bi mogao na 400+ bez problema sto malo koja memorija moze da izdrzi.

CAR je napisao(la):
Ne verujem da moze bolje do ovoga (asinhrono je radjeno, naravno) bez nekog teskog modovanja, modovanog biosa i sl...
Ipak, i ovo je previse, ima i ploca neke granice 🙂

Ma i ovi rezultati koje si postigao su odlicni :smoke:

CAR je napisao(la):
A takvih je kod nas gomila! :d:d:d

Tacno je da nas nema mnogo,ali ne zaboravi da se za dobru robu uvek nadje kupac.
:wave:

Naravno 😉 medjutim sa GSkill-om bi mogao na 400+ bez problema sto malo koja memorija moze da izdrzi.
Pazi, ovih 385 (koliko sad drzim)/390 MHz (koliko sam uslikao max) je radjeno asinhrono... naravno... sa memorijom setovanom na "100" u biosu, sto znaci da je radila na ~190 MHz.
Dakle, ispod deklarisane frekvencije 😉

Sto znaci da nije frka, mogao bih vec sad preko 400 MHz i sa ovim Corsair-om... samo kad bi ploca htela 🙂

CAR je napisao(la):
Pazi, ovih 385 (koliko sad drzim)/390 MHz (koliko sam uslikao max) je radjeno asinhrono... naravno... sa memorijom setovanom na "100" u biosu, sto znaci da je radila na ~190 MHz.
Dakle, ispod deklarisane frekvencije 😉

Sto znaci da nije frka, mogao bih vec sad preko 400 MHz i sa ovim Corsair-om... samo kad bi ploca htela 🙂

Nema sta 385 je super rezultat,jos samo kada bi postojala memorija koja to moze da isprati.Opet,verujem da ce sa GSkillom doci jako visoke magistrale i to sinhrono..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno