Šta je novo?

OCZ 1200 reaper HPC

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Zanima me da li neko poseduje ovu memoriju i na koliko je najvise kloknuo? Ja imam 4x1 gb ove memorije i ne mogu da je nasviram vise od 1200MHz da mi radi, mada po specifikaciji ploce bi trebalo da moze! Masina je iz popisa!

na netu kazu da joj je tih 1200 i neki maximum i da obicno ide i ispod tih 1200 ili da za 1200 treba dosta velik napon

tesko se klokuje kada imas 4x1Gb :wave: porbaj samo 2x1Gb da vidis koliko moze

Edit:
nisam video da si dobio dogovore :S:

Poslednja izmena:
Pa ova memorija se ni ne prodaje kombinaciji 2x2gb??? Samo po 1 gb se prodaje kod nas koliko ja znam :D Znaci fakticki se isplati uzimati samo 2x1 gb nikako 4x1gb! bedak!

Okaci shot na koliko ti max stabilno radi...

Pa ova memorija se ni ne prodaje kombinaciji 2x2gb??? Samo po 1 gb se prodaje kod nas koliko ja znam :D Znaci fakticki se isplati uzimati samo 2x1 gb nikako 4x1gb! bedak!

Isplati se u smislu manje platis :d

Naravno da je 4GB bolje tj. vise = bolje. 1200MHz je i ovako dosta i u prakticom radu nema nikakvih vidljivih performansi 1000MHz vs 1200/1300MHz.

Znaci, nema potrebe ni da se zamlacujes osim ako nije u pitanu neka licna satisfakcija :)

Radi mi stabilno na 3,2GHZ@1200mhz pri voltazi memorije od 2,2V! Dok kad kloknem procesor na 3,6GHZ memorija maksimalno radi na oko 1100Mhz, ne znam zasto, nece preko toga, ne dize sistem!

Jel moze neko ko se razume dobro, samo da mi kaze koju voltazu nikako ne smem da predjem pri klokovanju memorije da ne bi sprzio nesto!

Pa mislim da preko 2.3-2.35v ne treba ici za 24/7. Taj ram ima one hladnjake tako da mislim da tih 2.3v nece da mu smeta, mada mislim da je i tih 1100mhz uz takt proca od 3.6ghz sasvim dobar rezultat i da ne treba da se mlatis vise da bi izvukao jos 100 i neki mhz, sto i neces da osetis u radu.

Nisam isao preko 1230, bez setovanja memorije i to pro voltazi 2.1v +- 0.5. tako da kod mene radi svaki herc propisan.

Nazad
Vrh Dno