Šta je novo?

Ocu da kupim comp pare no problem :)

VladoicA

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2006
Poena
300
hmm ocu da kupim racunar oko 1500 eura drugar mi je savetovao da uzmem ovo
AMD 4200 X2 Athlon s939 BOX Dual Core
DFI Nforce4 Ultra-D / ASUS Nforce4 A8N-SLI Premium
HDD 320 GB 16MB WD / Seagate
HDD 320 GB 16MB WD / Seagate
1 GB DDR RAM Kingston / Kingmax / PQI
1 GB DDR RAM Kingston / Kingmax / PQI
NVIDIA GeForce 7900GT 256 MB / ATI Radeon X1800XT 256MB
DVD RW Pioneer 111 / NEC 4571
Napajanje CHIEFTEC 620W
KUCISTE - CHIEFTEC LCX-01 B-B-SL
SAMSUNG / TFT / 205 BW / 20 inc
e sad posto je ovo pro forum :) zelim da cujem misljenje ljudi ovde moze li se za ovaj novac uzeti ista bolje i da mi napisu konfiguracije ako ih ne mrze znaci do 1500 eura moze malo preko hvala vam

Core2Duo masina
sa 7900GT
2gb ddr2 800mhz

definitivno Core2Duo

Obavezno ako imas para kupi core2duo.

Mnogo je bolji, a nerazumem zasto ne x2 3800+ jeftiniji je a daje otprilike iste performanse, i uz to moze da se klokuje dosta.

Preporuka

Core2duo 6300
neku plocu sa 975 chipsetom ili 965.
Ako se malo strpis izlazi 7900GS (pasce cene drugim kartama)
neka DDR667 memorija
da slazem se sa hardovima, ali ako stavljas u raid mislim da su ti dovoljni i oni od 250GB (ako ces stripe mod)
slazem se sa kucistem i napajanjem dobar izbor

sto se tice optike i slicno .... NEC je dobar izbor

Monitor .... Benq 93GX moja preporuka (imam 91GX)
i obavezno kupi neki TV tjuner (da budes full opremljen)
zvucnu kartu (ala tipa audigy 4)
I neke zvucnike 5.1 da ti ugodjaj bude potpun
hm slusalice su isto preporuka

znaci savetujete mi novog intela i monitor drugi a memorija i hardovi mogu da prodju a jel ima neka fora da uzmem vece hardove za iste pare a da bude sata 2 i da valja

Za STA koristish racunar?

MSI K9N NEO-F
AMD Athlon 64 X2 4200+ sAM2 Windsor
ASUS EN7900GT
2x1GB DDR2 800 Geil
2xMaxtor 300GB DiamondMax 10 (6V300F0)
PIONEER DVD±RW DVR 111
Samsung SM 205BW(само ако ти одговара wide)
CHENBRO GamingBomb + LC Power 550W

Poslednja izmena:
core2duo...ram kingston hyperx(pc7200,pc 8000)...7900gt......asus p5b....ili intel xbx975(rev.304)...ostalo po zelji....ako poredish core2duo sa AMD x2 onda ti je to kao da poredish bmw(intel) i opel corsa(amd x2),,,,ne razmisljaj o toj varijanti..moj savet..ako hoces prihvati ako neces-svejedno...

DARK SIDE je napisao(la):
ako poredish core2duo sa AMD x2 onda ti je to kao da poredish bmw(intel) i opel corsa(amd x2)
Разлика постоји, ал' сад га већ претера :p такође ниси рек'о која Corsa и који BMW :D

C2D јесте бржи избор, ал' за сада ће га теже наћи, а и за плочу има да пукне ~60е више :S:

Intel је бржи, ал' зато је AMD исплативији :smash:

Poslednja izmena:
core2duo...ram kingston hyperx(pc7200,pc 8000)...7900gt......asus p5b....ili intel xbx975(rev.304)...ostalo po zelji....ako poredish core2duo sa AMD x2 onda ti je to kao da poredish bmw(intel) i opel corsa(amd x2),,,,ne razmisljaj o toj varijanti..moj savet..ako hoces prihvati ako neces-svejedno...

U proseku od 10 do 15% clock za clock prednost(negde mozda vise ,a negde mozda i manje :) ).
A da je brzi niko ne spori.Ipak je to nova tehnologija.Samo jos da su ploce malko jeftinije,bilo bi super :)

ivanbo2003 je napisao(la):
U proseku od 10 do 15% clock za clock prednost(negde mozda vise ,a negde mozda i manje :) ).
A da je brzi niko ne spori.Ipak je to nova tehnologija.Samo jos da su ploce malko jeftinije,bilo bi super :)
Tu si u pravu za ploche....asusova je negde oko 240eu....intel bad axe je chak i malko jeftinija....***.koshtaju....

Ploce su matori modeli + s939.
Napajanje je debelo preterano.
Mnogo je bojli izbor kupiti 250GB diskove, dovoljno a osetno jeftinije.
X1800XT grafika vise nema se nigde nadje, verovatno kao ni ploce.
Cak i da je to malo bolje "ubo", Intel C2D je bolji.
Sve zajedno, jasno je da taj tvoj drugar nema pojma i da treba da se drzis podalje od njega, makar kada su saveti u vezi racunara u pitanju.

Poslednja izmena:
ok zato sam i doso ovde vas da pitam znaci ocu kao sto sam napiso neko da mi ukoli u 1500 eura comp zverinu :) da je kupim znaci nije problem naci bilo sta novo :) samo da vidim celu konfiguraciju ovo je ortak iz glave u pola 1 izbacio ali koliko vidim taj intell-ov procesor mi svi savetujete da je to mnogo bolja opcija od amd-a pogotovo zato sto velike pare pucam

... core2duo sa AMD x2 onda ti je to kao da poredish bmw(intel) i opel corsa(amd x2)..
Obozavam ova poredjenja sa kolima, stvarno je nasushno ! Jel ti nekad brate krenes da pises pa se predomislis ili uvek sve sto ti padne na pamet postujes ?

@Atila K
Sto MSI ploca, kome to treba ?

Poslednja izmena:
@VladoicA
Amd je gora kombinacija sada..pretpostavljam da hoces igre i sl...onda cepi unutra Core2Duo i uzivaj...previoshe je o ovome prichano na ovoj forumu..pogledaj ostale thread-ove. Npr.thread o novim tehnologijama.(tu imash o c2d) i videces da za tvoje potrebe ide ovo shto sam ti rekao...

Poslednja izmena od urednika:
prvo kazes pare nisu problem, a onda se ogranicis na 1500€ :trust:

evo ovo krece od 5700$, a mozes lepo sebi da konigurises konfiguraciju ;)

Alienware Area-51 ALX

Poslednja izmena:
pnjaf je napisao(la):
@Atila K
Sto MSI ploca, kome to treba ?
А које је алтернатива, остало што има код нас за sAM2 су углавном или интегруше ил' SLI модели који су наравно прескупи и који му не требају.

aj iskulirajte obojca, on je klinja, a ti imas puno postova... :)

c2d e6600____________~350
ASUS p5b wi-fi deluxe__~220
Apcer am1 ddr2 533____~ 70 x2
wd sata2 caviar 250gb__~ 75 x2
nec DVD-RW___________~35
'vidia 7900GT___________~300
PSU CM iGreen 500W_____~90
Samsung 940BF_________~300

Malo sam presao granicu ali gde je 1500 tu je i jos malo za ono sto fali :)
Ovako nesto bi ja uzeo za te pare, |i drzao ga u kartonskoj kutiji ispod klime:D|stim sto mi je dosta jedan hdd od 250gb, i sasvim dovaljan monitor od 17 inca.
Kuciste nikada se nisam lozio na taj metal, bitno je samo da je veliko i da ima dodatne kulere.

Poslednja izmena:
Kupi ti ovo i pevaj :trust:
MoBo: GIGABYTE GA-8I965-P-DS3 ~170 Evra
CPU: Intel C2Duo E6300 i cooler:
CM Hyper L3 bolji ti ne treba.......... ~210 Evra+~30 Evra
RAM: DDR2 667MHz Kingmax 2 x 512 MB ~ 85 Evra
GPU: 7900GT ~300 Evra imas kod byMax-a za manje :)
HDD: te Seagate ~235 Evra
PSU: Chieftec 620W ~110 Evra
Case: CHIEFTEC LCX-01 B-B-SL ~ 80 Evra
Optika: Pioneer DVR-111D ~ 40 Evra
Monitor:Samsung 205 BW ~360 Evra
podvuces crtu i dobijes oko 1600 Evra ili idi na AM2
pozz i sretna kupovina
:wave:
edit:
pogledaj dole okacen link, pa stekni neki utisak o predlozenoj konfiguraciji :)
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=106685
ako imas nedoumice pogledaj ovde:
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2797

Poslednja izmena:
Yoti je napisao(la):
pozz i sretna kupovina
edit:
За ову суму мало је 1GB RAM-а.
Који ће му тол'ко манијачко напајање па неће да ставља X1900XTX у CF.
Што се графичке тиче видим има од скора у Imtel-у Gigabyte 7900GT која је већ клокнута на 525/1440 за 290e.

За остало се слажем.

Poslednja izmena:
mastercula je napisao(la):
aj iskulirajte obojca, on je klinja, a ti imas puno postova... :)

c2d e6600____________~350
ASUS p5b wi-fi deluxe__~220
Apcer am1 ddr2 533____~ 70 x2
wd sata2 caviar 250gb__~ 75 x2
nec DVD-RW___________~35
'vidia 7900GT___________~300
PSU CM iGreen 500W_____~90
Samsung 940BF_________~300

Malo sam presao granicu ali gde je 1500 tu je i jos malo za ono sto fali :)
Ovako nesto bi ja uzeo za te pare, |i drzao ga u kartonskoj kutiji ispod klime:D|stim sto mi je dosta jedan hdd od 250gb, i sasvim dovaljan monitor od 17 inca.
Kuciste nikada se nisam lozio na taj metal, bitno je samo da je veliko i da ima dodatne kulere.
Solidna konfiguracija samo shto ja ne bih davao toliko novca za grafichku a pojachao bih RAM na pc 7200 klasu....
PS.ovo mi je treci nick pa tako..ima tu vishe postova od 1350 :D

Poslednja izmena:
I ja sam razmisljao o tome, u principu memorija, napajanje, grafika sve je to promenjivo i za te pare moze da uzme sta god hoce, naravno moze tu i neki 7600 gt..., a da doda tu razliku na bolju memoriju.
Ploca i procesor su po meni vrh, i to bi trebao da ostavi, a ovo ostalo neka menja po volji...
Naravno samo ovaj nalog koristis i ne sluzis se ovim ostalima zarad malverzacije drugih clanova foruma u svoju korist :) :D :d

mastercula je napisao(la):
I ja sam razmisljao o tome, u principu memorija, napajanje, grafika sve je to promenjivo i za te pare moze da uzme sta god hoce, naravno moze tu i neki 7600 gt..., a da doda tu razliku na bolju memoriju.
Ploca i procesor su po meni vrh, i to bi trebao da ostavi, a ovo ostalo neka menja po volji...
Naravno samo ovaj nalog koristis i ne sluzis se ovim ostalima zarad malverzacije drugih clanova foruma u svoju korist :) :D :d
Da.U sustini se slazemo.Ja necu josh kupovati c2d jer ce pasti cene..nije mi frka..ali to bi trebalo biti to u sustini ako mu se zuri..nesao sam E6600 za 340eu..to je za sada neki minimum...
Ne...ovo je zadnii nick....menjao sam makine dosta chesto pa me mrzelo da jurim stare nick-ove...zaboravim pass ili chak ceo nick:D....matoro to bre...senilijum..ovaj sam zapamtio:D...nema malverzacija...moj posao je da kaznjavam malverzacije..nisam takav..

Yoti je napisao(la):
pozz i sretna kupovina
edit:
Pogreshio si oznaku ploche:
mislio si na GA-965P-DQ6..razlika postoji...;) Ova koju si naveo je 150eu...no medjutim i ta plocha sa cenom i ponasanjem moze biti dobra kupovina..ima minorne oscilacije u naponu na load-u...ostalo je ok...evo testa....http://www.maxitmag.com/maxit-reviews/motherboards/gigabyte-ga-965p-ds3-motherboard-review/2/

Poslednja izmena:
Pogreshio si oznaku ploche:
mislio si na GA-965P-DQ6..razlika postoji...;) Ova koju si naveo je 150eu...no medjutim i ta plocha sa cenom i ponasanjem moze biti dobra kupovina..ima minorne oscilacije u naponu na load-u...ostalo je ok...evo testa....http://www.maxitmag.com/maxit-reviews/motherboards/gigabyte-ga-965p-ds3-motherboard-review/2/
Nisam pogresio nista :) bas sam na tu/ gore navedenu plocu mislio ( GIGABYTE GA-8I965-P-DS3) ;) citaj post i vidi koja je ploca tema treda na XS-u!

Poslednja izmena:
Pa stavio si oznaku ove ploche :"MoBo: GIGABYTE GA-8I965-P-DS3 " a to nije ista plocha ako mislio na onu koju su testirali na Anandu a ti kopirao link...to je bila DQ-6 plocha....;) a ne Ds3 plocha...:p

Vrh Dno