Šta je novo?

Ocenite dizajn

hal83

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
601
www.infobiznis.com

novi poslovni pretrazivac srbije, pogodno reklamiranje i za manje i vece firme.
sajt su radili moja 3 ortaka. pa zanima me vase misljenje

Hmmm...
Leva celina je potpuno prazna - to ne pije vodu.
Korišćena je loša šara za pozadinu. Bolje je koristiti neku nijansu sive.
Nema naših slova - veliki propust.
U FireFox-u izgleda totalno drugačije - znači samo je za IE.
Glavni meni je pravljen pomoću nekog alata za izradu menija koji odradi posao... ali tu bi trebalo malo više igre da bi se dobio lepši izgled.
Na obaveštenjima i na nekim stranama nije korišćen padding za tekst, a valjalo bi jer je ovako zalepljen za ivice, što ne izgleda naročito lepo.

Preporuči tvojim ortacima da malo pogledaju neke sajtove sa sličnom tematikom, naročito strane i da malo "ukradu" dizajn i ideje.

Poz, Nick.

Sad sam pisao veliki reply ali je na volseban nacin nestao. Nije licni napad nego profesionalno misljenje - amaterski. Sve sto je nick rekao plus mnogo toga jos. U IE ne izgleda nikako ima dosta gresaka u kodu i mozes videti kako kod mene izgleda na slici koju saljem u attachmentu. Kolor shema grozna, tkzv. tipografija takodje losa. Obrada glavnog logoa katastrofa - izgleda sav izreckano i neprofesionalno. Ma mnogo toga fali i ako je prva prvcijata verzija da se samo vidi gde sta stoji onda moze eventualno da prodje. A dizajn iz pocetka...

Prilozi

• Untitled-2.jpg
    Untitled-2.jpg
    32.2 KB · Pregleda: 119
Tako nesto vec ima vec duze vreme (5+ godina), rade kao registrovana firma i nalazi se na www.yuyellowpages.net . Takodje imaju i papirno izdanje koje izlazi jednom godisnje...

Poslednja izmena:
A Flypnostyler.com - valjda ta tvoja tri ortaka, ne postoji :) ...ili je i ovde pogresno navedena adresa? Daleko je to jos od faze u kojoj cemo pricati o dizajnu, kritike koje si dobio su na mestu - jos dosta dosta peglanja... mada opet zavisi koliko ljudi zelite da privucete...

Pozadina zamara oci (brate ko iz onih hipno bitmapova) i po mom misljenju apsolutno je nepotrebna. Poruci ortacima da potraze neko stivo o upotrebi boja na ovom forumu ili na [es]u.

S obzirom na ciljnu grupu (koja vec ima mogucnosti za uvodjenje aDSLa :) ) nema potrebe da ostane ovakav asketski izgled - meniji mogu u flashu da se obrade, naslov ili logo u headu takodje moze da bude nesto mastovitiji...

Ovo sa fontovima izgleda krajnje amaterski. Neznam gde su skidali tekstove za gradove ali da je za jedan grad koriscen jedan a za drugi neki drugi font... negde ima nasih slova negde nema... a povrh svega stavili su >>info a infoa nema...

Vidim da je sajt nedavno podignut tako da ima vremena da se to sve polako doradi u hodu dok jos nema previse firmi na njemu. Mada bi ja to sve radio u .php - u ili bi eventualno iskoristio neki portal pa ga editovao malo...

Nazad
Vrh Dno