Šta je novo?

Oce neko da izlista domene?

GANDALF

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2000
Poena
619
.us --- Ciji je to domen , a .tv?
Koji ce biti nas novi domen [Serbia&Montenegro]?

GANDALF je napisao(la):

e, pa ovo ce biti komplikovano, posto su skoro sve kombinacije sa "s" na pocetku zauzete! vec sam jednom negde to napisao: steta sto je San Marino zauzeo .sm - mogao je nas zvanican sajt da bude www.SadoMazo.sm - kakva drzava, takva adresa :D

Ne bi smelo to tako bit' zar nije njihov .com?

GANDALF je napisao(la):
.us --- Ciji je to domen , a .tv?
Pa US mada ne pamtim kada sam zadnji put video link u tom obliku.

Pa jos se bre ne zna ni da li ce biti toga, a kamoli domen. :D

To je stvarno gadna situacija, valjda ce nam nesto osloboditi. Takodje postoji ona gadnija mogucnost - da ostanemo na sadasnjim domenima. To uopste nije iskljuceno :(

Evo kompletne liste, ako nekom treba

ZoNi je napisao(la):
ne koriste "pravo" na .tv domen, nego su jednostavno registrovali sajt sa tim domenom - kao sto bilo ko moze to da uradi (npr. www.zoni.tv)

Neprecizno sam se izrazio.
Do skora je (pre cirka 16 meseci), .TV je bio domen Tuvalua, koji je njime raspolagao. Na zajednichkom sastanku Internet zajednice (jebi ga, ne znam kako se zove taj skup), kad se raspravljalo oko uvodjenja nekih novih domena, odlucheno je da pravo na .TV domen bude "otvoreno", a tada je i osnovana ".TV Corporation", koja je zaduzena za .TV domene.

Bane

Bane je napisao(la):
Neprecizno sam se izrazio.
Do skora je (pre cirka 16 meseci), .TV je bio domen Tuvalua,

.tv je i dalje domen Tuvalua, ali su oni dali jednoj americkoj kompaniji pravo da ga prodaje WorldWide. od toga je Tuvalu skupio lovu i konacno uspeo da se uclani u Ujedinjene Nacije(!) i napravi fabriku za preradu slane vode(!). Slicna je situacija i sa domenima .cc (Kokosova ostrva, kolonija Australije) i .ws (Zapadna Samoa ili Welika Srbija?), na primer.

.sx

.sx je prava stvar. Mogli bi da prodajemo domene samo tako. Arapi bi imali naftu a mi .sx domen :)))

poz

Vrh Dno