Šta je novo?

OC za AMD 64x2 dual core procesor 4200+

MACISR

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2007
Poena
304
Znam da ima puno tema na OC ali imam dialup konekciju pa mi nemojte zameriti sto nisam bas puno trazio po netu, dakle moje pitanje je koliko moze da se OC procesor imam AMD 64x2 dual core procersor 4200+ maticnu Asus M2-NE 3 gb memorije Gainward graficku 4850 chiftec napajanje od 450w hard od 160gb. procesor mi na defaultu radi na 2,21 ali za neke igre vec mi zakuca procesor na 100 posto i secka!? gde mogu da nadjem korak po korak kako se klokuje navedeni procesor i na koliko bih mogao da ga OC? Napominjem da nikad nisam OC ali da su novi procesori malko skupi pogotovo sad pa vas molim za savet

Na toj ploci. Ne bas puno. 2,6~2,7GHz!

Evo probao sam tj majistorisao sam i stao na 2,45 ghz a da ne povecavam voltazu ni ti druga podesavanja, sad mi radi dobro i stabilan je pod opterecenjem, ali neznam dali je temperatura ok, ona bez opterecenja iznosi 28 i 29 stepeni a pod opterecenjem 44 i 45 stepeni. Dali je to u granicama normale i dali ima potrebe za nekim drugim podesavanjima ili jacem hladjenju, Naponjem da se nerazumem puno u bilo kakva druga podesavanja. Inace toliko mi je trebalo za igre koje su mi kocile

Ok je temp, a to dosta zavisi i od kucista (raspored, ventovi dodatni itd.) a i kulera na njemu naravno.

Moze to jos bez muke na tom boxu a da ne bude vruc mnogo, malo digni napon samo, sredi latencije memorije kao i napon i obrati paznju na HT Link, da bude oko hiljadu, desi se da nekada nece zbog toga mada uglavnom do 1100 ide bez problema.

Evo probao sam tj majistorisao sam i stao na 2,45 ghz a da ne povecavam voltazu ni ti druga podesavanja, sad mi radi dobro i stabilan je pod opterecenjem, ali neznam dali je temperatura ok, ona bez opterecenja iznosi 28 i 29 stepeni a pod opterecenjem 44 i 45 stepeni. Dali je to u granicama normale i dali ima potrebe za nekim drugim podesavanjima ili jacem hladjenju, Naponjem da se nerazumem puno u bilo kakva druga podesavanja. Inace toliko mi je trebalo za igre koje su mi kocile

Super su ti temperature, moj primerak 4200 nije hteo da mrdne dok mu nisam napucao 1.50V i sad ga drzim na 2500 (samo) a temperature idu i do preko 55, kuler Max Orb na 1300 obrtaja, bez ikakvih dodatnih kulera na kucistu. Oko temp. se ja ne uzbudjujem. "Skraticu mu zivotni vek?" Sa 20 god na 5 :smash:

Poslednja izmena:
Sta bre 2,5GHz na 1,5 naponu????? Moj ide na 2,5 na defaultu kako hoces. Na defaultu mogu da mu spustim napon i na 1,3 i radi super!!!

Moj 4200+ je isao na 2.7 na default naponu.Ni hertz vise,.Dzaba dizanje napona.g0 rev...

Moj dogurao do 2.5Ghz sa default naponom. Drzim ga na 2.4Ghz, testirao Orthosom stabilan 100%.

Prvo kazi koje jezgro imas.
Brisbane jezgro trosi manje , manje se greje i bolje se OCuje od Windsora.
Zavisi i od toga koj steping imas.
To potrazi na CPU-z u polju , logicno- 'stepping'

Kod mene je bolji G2 , postoji i slabiji G1. Inace , moj se na prvu, bez dizanja napona ili slicnog odmah popeo na HT 250, iliti 2750 mhz i tako mi radi 24/7 , max 52'c

Inace kod mene je Biostarova nf520a2-se ploca.

Poslednja izmena:
Zaboravih da napishem, stepping je BH-F2, verovatno zato ovakvi rezultati.
Jesi testirao stabilnost nekim programom, LKokane? Podignem i ja mog Windsora na 2.6Ghz, temperatura o.k. ali Orthos ne prolazi.

Evo ovaj moj G2 ide na default naponu na 2.8Ghz, a za sve preko mu je potrebno dosta...

za windsor ti je maksimum 2.7ghz, za sve preko treba da budes umetnik.

Na kraju, razlike u ucinovitosti AMD x2 na 2.6 i na 3.0 su minimalne.
preciznije , non worth of bother.

Meni je 3800+ F2 isao do 2,9 a na 2,84 radio stabilno na 1.4-1.45 nisam siguran...

Dok recimo 4850e G2 ide do 2,85 bez dizanja napona, na nekih 1.20-1.25 a na 1.3 pa i do 1.35 na nesto malo preko 3GHz. Na Vendetti2 i max kloka i jednoga i drugoga navedenog temp su bilo u idle ili pod opterecenjem rasle 4-6 stepeni.

Vrh Dno