Šta je novo?

OC vrednosti za 4850 ...

• Začetnik teme Začetnik teme Rossi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Rossi

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
650
Dakle pitanje je prosto, sa koliko ste max izvrteli 3d mark, navedite samo proizvodjaca i hladjenje... Neshto mi se cini da ova moja nije sjajna, ali bih ipak da proverim...

Hvala unapred 😉

Još nisam testirao kartu sa 3D mark-om jer mi je komp stigo pre neki dan imam Sapphire 4850/512mb ali kako sam čitao o grejanju ovih kartica ja sam prezadovoljan temperaturom oko 47do 60 c ja mislim da je to verzija sa boljim hlađenjem nego prva sa kompletnim oklopom moja stara karta je na leru imala oko 57 c isto je bila Sapphire 1659pro/256mb ali u igrama isto nije prelazila 65 c na 4850 sam do sad probao Pro street i Alone in the dark ali nisam primetio da prelazi 62-63 c što je super, čim uradim neki test javljam.

680/1100 stabilna za 24/7

Gigabyte HD4850

Max stable 750/2200 (pencil mod). Boot-uje na 770MHz za core ali Crysis puca posle pola sata.
Voda, idle 33C / load 38C 🙂

Da li si flash-nuo modovani BIOS? Ako nisi, obavezno to uradi.

4850

Profesori

Ko jos OC ATI ??? :wall::wall:
A pogotovo 4850??? :d:S::S:
Gubljenje vremena. 5% je nista. ili ti 500 bodova u 3DMarku 2006. i obavezno pucanje u igrama

Pametnije je OC procesora sa 2.6 na 4GHz i tu dobijes i tekako extra. :banana::banana:

Poslednja izmena:
Profesori

Ko jos OC ATI ??? :wall::wall:
A pogotovo 4850??? :d:S::S:
Gubljenje vremena. 5% je nista. ili ti 500 bodova u 3DMarku 2006. i obavezno pucanje u igrama

Pametnije je OC procesora sa 2.6 na 4GHz i tu dobijes i tekako extra. :banana::banana:
Drogiran?

Ma jok, post counter builder. 😀 :d Mnogim newcomerima je PCB praksa u zadnje vreme. Zato i ima toliko banova.

Pa covek je dosta u pravu, OC-om 4850 se ne dobije ni 5%. Sto bi onda OC-ovali i em se smarali sa tim em skracivali vek kartice.
Jedini OC 4850 koji se isplati je prodaja i kupovina 4870 🙂

Poslednja izmena:
Koliko bi trebalo da se dobije o/c-om? Koliko smaranje može da bude za jednog entuzijastu da o/c-uje svoju karticu? I koliko isti zadržava jednu karticu da bi bio zabrinut da joj skrati vek trajanja? 🙂

4850

Verovatno sam neobavesten !!!

Hvala

Pozdrav

Poslednja izmena:
jesi li pregledao linkove koje si postovao?

npr crysis test 16x12 gs ima 'nazovimo ih' 26 fps u proseku dok obicna ima 21 a to je razlika izmedju igrivog i neigrivog (recimo da se radi o konstantnim vrednostima)
ili coh gdje u nizim rezolucijama dostize 4870

to je znaci sa 625 na 700, i sada ti tvrdis da oni useri koji svoju obicnu 4850 drze sa 625 na 750 (kao pixell) samo su izgubili vreme a nisu nista dobili?
sve i da je 5% besplatno je...

''Moja preporuka za Gigabyte 4870 izuzetno je tiha i ima dobar OC'' <- ama sta bre? ati se ne oc :d ''ko jos oc ati''
edit: nije ok da brises postove ako se drugi oslanjaju ili su replika na iste

Poslednja izmena:
E moj Profesore???
Stvarno si me provalio !!!

Pa pogledaj koliko dobijas u perfomanasama a o stabilnosti tek kad je budes imao u kompu???

Poenta price je bila da ne OC standardni vec kupis GS ili Toxic koji se skoro pojavio na trzistu ili 4870.

Nadam se da si sad skontao ....

Mislio sam da je ovaj forum za ljude a ne da neki lece svoje komplekse???

Nemam nameru da se prepucavam sta je OC?
Da li clock koji karta ima kroz Overdraj ili sve preko toga kroz rivu ili slicne programe.
Zato zavrsavam.

Pozdrav

Poslednja izmena:
decko ti si se pogubio i to dobro

Kako me ovo podseca na Vojislava Kostunicu :d
Sve sto moze da se klokne treba da se klokne :type:

Ova recenica je bacena u razmatranje za moj novi sig:d

Elem , ofc treba izvuci i poslednji atom snage i cent novca iz istih ! Sjajne su i po default-u ali kad se kloknu ... Em moralna satisfakcija , em performanse skoce pa sta ces vise :banana:

GA, 690/1140 za svaki dan.
mozda se poigram sa bios vmodom ovih dana

Oc 4850

Da nemate Yotija i par ljudi jos koji nesto vrede(i svaka im cast)
bili bi koja bas NEINFORMISANI - i pogubljeni u svetu IT-ja!!! :smoke:

Kao sto rekoh ovo nije forum da se lece kompleksi nego da se razmenjuju iskustva.
Lukisa & Civi te Vas molim da me zaobidjete sa Vasim primitivnim komentarima.
Nikada nisam kupovao Biostar , PowerColour i sl. "vrhunske" firme tako da sam pored ASUS P5Q-E, Sapphire 9200,9600,9800,x800xt,2600xt,3850,3870, 4850(crkla) pa ASUS 4870(crko) i Gigabyte 4870.Ostao tako pogubljen da bi bilo korisno da me neko prosvetli i edukuje.

A ja idalje tvrdim da je OC standardne 4850 od 10% nista , tj. da je bolje kupiti GS ili Toxic verziju, a takodje onda 4870 nego OC 4850GSili Toxic, jer i nju 4870 mozes malo da ubrzas , sve to nista kad platis svaki cent za tu brzini.
ALI SVAKO IMA PRAVO DA KUPI < OC (ubrzava graficku kroz OVerdrive fabricki dozvoljen OC ili Rivu, volmod i sl.) i misli da je EXTRA STVAR I DA JE EXTRA PROSAO.

Cinjenica je da se NVidia bolja za to!!!
A isto tako da ja idalje koristim ATI 🙂))

Pozdrav

Poslednja izmena:
Da nemate Yotija i par ljudi jos koji nesto vrede(i svaka im cast)
bili bi koja bas NEINFORMISANI - i pogubljeni u svetu IT-ja!!! :smoke:

Kao sto rekoh ovo nije forum da se lece kompleksi nego da se razmenjuju iskustva.
Lukisa & Civi te Vas molim da me zaobidjete sa Vasim primitivnim komentarima.
Pa kako da ti kazem evo Lukisa & Civi smatraju da se Boji uvlaci Yotiju u bu.u :d
Jednostavno treba da se klokne ako moze i gotovo!

Poslednja izmena:
Kontao da sam da je kanal... ne znam pitam zato sto sam sa 3850 menjao i voltazu i startup clockove i sve preko biosa zato pitam... bio sam na nvidia neko vreme pa se razmazio sto se tice klokovanja a i zaboravio kako to ide kod ati-ja...

Znaci moj primerak je izgleda nesrecan, dodushe josh se nisam igrao sa nekim podeshavanjima, ali poslednji put mi je prsao mark na kraju na 680/1100 ... Nikako da ugrabim malo vremena da se detaljnije poigram... Dok skupim vremena verovatno ce da padne neki 4870.. 🙂

Rossi, ako su te vrednosti dobijene BIOS-om koji je stigao sa karticom onda si odlično prošao ako radi na ~ 680.
Imaš u temi o 4850 objašnjenje o podizanju voltaže za core izmenom BIOS-a. Takođe ako imaš referentni model, možeš prilagoditi broj obrtaja ventilatora.
Kažem odlično jer je i sa izmenom voltaže kod nekih kartica gornja granica ispod 700MHz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno