Šta je novo?

OC Radeona 8500 i Ti4200

valek

Čuven
Učlanjen(a)
06.12.2000
Poena
620
U sklopu testiranja novog procesora (XP 1700+) sam upravo napravio zanimljive rezultate. Buduci da sam u OC sobi vec dao i slike i analizu, necu se ponavljati vec samo izbaciti cifre i platformu:

AMD XP thoroughbred B 1700+ 2496MHz (12x208)
Corsair PC3500 256MB C2 (2-2-6-2-2T)
Abit KD7E V1.0
Spire FridgeRock
ATI Radeon 8500 64MB, 315/640MHz

3DMark 2001: 11930

AMD XP thoroughbred B 1700+ 2472MHz (12x206)
Corsair PC3500 256MB C2 (2-2-6-2-2T)
Abit KD7E V1.0
Spire FridgeRock
Abit GF4 Ti4200 64MB, 315/625MHz

3DMark 2001: 14753

Svaka cast majstore. Otisao je konacno moj skor u penziju, a bogami i moja kartica. Prodao sam ja tako da ne mogu vise da se takmicim sa tobom. A jadva sam cekao da me neko prestigne. Svaka cast jos jednom...

PS: Zaista je tesko stici takav skor

Cilj mi je da prebacim 12000, a onda i moj Radeon odlazi u penziju. Ionako je vreme za novu generaciju kartica. Licno ciljam na 9500 Pro.

P.S. Kada bih provalio trik skrnavljenja tekstura prilikom testiranja (standardna rabota svih NV overklokera), rezultat bi isao oko 12500 vec sada. Medjutim Riva Tuner mi ne da, a nisam siguran ni da to kod ATI-a moze.

Kao prvo nisam cuo nikada za tu opciju, bilo bi lepo ako bi mogao da mi pojasnis. Kao drugo imao si fantasticnu memoriju za nase uslove. A i bolji klok kartice. Ja sam isao do 299/315 do duse moj je bio LE i to odlican skor za tu karticu. A brate i procesor si propisno digao s obzirom da je AMD. Sve u svemu skidam kapu kada je neko bolji od mene.:wave;

Tweaker-i za Detonatore (npr. Riva Tuner) dozvoljavaju manipulisanje LODBiasRange konstantom. Njenom promenom se prosiruju opcije za korekciju level of detail. Neki NV overkloker bi sigurno znao bolje da objasni, ali iz "nekog" razloga cute :)

valek je napisao(la):
Tweaker-i za Detonatore (npr. Riva Tuner) dozvoljavaju manipulisanje LODBiasRange konstantom. Njenom promenom se prosiruju opcije za korekciju level of detail. Neki NV overkloker bi sigurno znao bolje da objasni, ali iz "nekog" razloga cute :)
S razlogom... ;)

P.S. Sad gledam klok tvog Silura i mislim se nesto... Bog te, kako bi ti preveslao 15K iz zezanja sa mojom kartom!

valek je napisao(la):
P.S. Kada bih provalio trik skrnavljenja tekstura prilikom testiranja (standardna rabota svih NV overklokera), rezultat bi isao oko 12500 vec sada. Medjutim Riva Tuner mi ne da, a nisam siguran ni da to kod ATI-a moze.
Od -15 do +15 razlika je nepunih 3%...
Od defaulta do +15 računaj duplo manje - ne bi ništa posebno dobio time.

CAR je napisao(la):
S razlogom... ;)

P.S. Sad gledam klok tvog Silura i mislim se nesto... Bog te, kako bi ti preveslao 15K iz zezanja sa mojom kartom!

Vidimo da je ovaj forum dobio opet svoje drugo lice ??? I to S razlogom...

jazza je napisao(la):
Vidimo da je ovaj forum dobio opet svoje drugo lice ??? I to S razlogom...
Nije bre, jazzo, salim se... to su neki sugavi trikovi kojim se ja ne sluzim (a nije da ih ne znam). Meni je max tweak malo sredjivanje detonatora, ali, ipak, sve se svodi na sto divlji klok karte i onda, najjaci moguci skor uz sliku prepunu artifakata i iscepanih textura! :)

E bas sam hteo za potrebe testa da oskrnavim teksture i napravim sto vise artifakata za sto bolji skor, ali ne da mi Radeon. Osudjen sam na lepu sliku, sta god da mu radim :)
I eto tako sa lepom slikom stigoh na rub 12000 poena. I dalje tvrdim da Ti4200 nije brzi vise od 15-20% u odnosu na R8500. Kad pomislim samo da ima ljudi koji su kupili za >200€ Ti4200 sa 128MB memorije klokovane na 444MHz, kosa mi se dize na glavi. Zestoko bacanje para.

P.S. Nista ne kazem za ove nove Ti4200 sa 3.3ns memorijama. To su jako lepe karte.

Inace, danas sam u ekstremnim OC uslovima (12.5x200=25000MHz piri 1.9V za procesor i 330/629 za Abit Ti4200) presao 15K poena u 3DMarku. Da budem tacan - 15011 poena. Okacicu sliku u Top10 thread.
Prvi prelaz 15K za AMD platformu. Nije lose.

Nije zaista lose zaista. Samo nemoj da skrnavis teksture ili nesto slicno. To bi bilo vec podlo takmicenje.:D

Bas sam mislio da ce AMD OC zajednica dobiti podstrek sa ovim rezultatom, ali su reakcije u principu izostale. E nekada je na ovom forumu i za manje stvari opsta tuca izbijala, a sada ... :(

valek je napisao(la):
Bas sam mislio da ce AMD OC zajednica dobiti podstrek sa ovim rezultatom, ali su reakcije u principu izostale. E nekada je na ovom forumu i za manje stvari opsta tuca izbijala, a sada ... :(

Pa nekako je bilo interesantnije u pocetku, jos nismo znali pravi odnos snaga. Medjutim vremenom se iskristalisalo da je P4 u sustini krs procesor :beat: koji je preskup i spor. Izem ti ja P4 od 200€ kad ga drzi na nisanu procesor koji radi sporije 700-800MHz-a i koji je cetiri puta jeftiniji. :d:d

Cutanje je ocigledno znak odobravanja. Intel komuna nema sta da prigovori i naizad smo se lepo svi slozili. Pa bilo je i krajnje vreme da prestanu ova prepucavanja.
The Don has spoken

Ocigledno je da su se predali, a sta ce saranio ih T'Bred...nisu se nadali. :beat:

Paradigma je napisao(la):
Ocigledno je da su se predali, a sta ce saranio ih T'Bred...nisu se nadali. :beat:

Nije jednostavno puci gomilu para i priznati da si se zaj***o. :D:d:D

Mogao bi Simpson da propusti Mark na 3.6GHz, cisto zabave radi.

valek je napisao(la):
Mogao bi Simpson da propusti Mark na 3.6GHz, cisto zabave radi.
Mogao bi... ali prvo da pazari onog 3.06 sa HT-om, pa da ga eventualno klokne na toliko, jer sa ovim sadasnjim tesko da ce moci na 3.6 giga ;)

Ne pratis forum :(
Ajde lepo na search ...

valek je napisao(la):
Ajde lepo na search ...

ili na Benchmark Top 10 zar ne?

Mada tesko da ce 3DMark proci bas na 3.6Ghz ali i na 3.4Ghz bi bilo puno update rezultata. Mozda Bojan ipak ima jos nekog keca u rukavu kojeg zeli da iskombinuje sa novim primerkom procesora?

valek je napisao(la):
Ajde lepo na search ...
Ma sta na search, hitam odmah u O/C sobu...

EDIT. Vi' stvarno... "nisam obavesten" :)
Nije mi se pohvalio da je opet nesto nabo...

Nazad
Vrh Dno