Šta je novo?

oc problemi msi i945p neo5 i celeron 331

highlander82

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
319
Here the story goes, msi i945p neo5, celeron 331 @3.2ghz, transcend ddr2 667 memorija, sistem lepo radi mesecima na 3.2ghz ali preko toga ni da mrdne, voltaza procesora je ~1.40v, kada namestim fsb na 170 ili 175 komp nece da se upali a sve preko 160 automatski dize napon memorije na 2.10v!, voltaza cpua moze da se menja samo u procentima 5,8... tako ploca radi, pitanje: kako preko 3.2ghz sa ovom kombinacijom, znam da su ljudi isli i preko 4 sa ovim procesorom i losijim plocama, zasto mi bios nedozvoljava da proizvoljno menjam napon cpua???

Moguc ocajan primerak proca.. Drugo,imao sam tu plocu i mogu ti reci da vece gov*o nisam video...

ko bi ga znao, sto se tice stabilnosti i rada nemam ni najmanju zamerku, komp radi po citav da, igre, filmovi muzika, net, stabilno ko stena, ni najmanjih problema nisam imao.. ostatak nije za oskara: 7300tg ddr3, blueberry napajanje, wd 80gb, lg dvdr ali sem overklokovanja zaista nemogu da se pozalim...

Imam MSI 945P Neo5-F, mislim da je ista ploca, i procesor Intel Pentium E2140. Problem je sto se mnozilac sam spusta, sa 8 na 6, tako mi ocitava CPU-Z. Iskljucena je opcija EIST u bios-u, druge nema, flashnuo sam poslednji bios. Zna li neko kako da sredim to? Znam da je ploca tesko sr***e, ali drugu nemam. Ima jos jedan problem, PCIE frequency mi se sama podize na 123 i moram uvek da spustam, a neki put nece da butuje, ali radi i sa tom frekvencijom.

Imam MSI 945P Neo5-F, mislim da je ista ploca, i procesor Intel Pentium E2140. Problem je sto se mnozilac sam spusta, sa 8 na 6, tako mi ocitava CPU-Z. Iskljucena je opcija EIST u bios-u, druge nema, flashnuo sam poslednji bios. Zna li neko kako da sredim to? Znam da je ploca tesko sr***e, ali drugu nemam. Ima jos jedan problem, PCIE frequency mi se sama podize na 123 i moram uvek da spustam, a neki put nece da butuje, ali radi i sa tom frekvencijom.

O boze.... :S: Po milioniti put sa ukljuchenim C1E i EIST opcijama negubite ama bash nishta !!! Promena takta se vrshi momentalno chim se procesor optereti !

O boze.... :S: Po milioniti put sa ukljuchenim C1E i EIST opcijama negubite ama bash nishta !!! Promena takta se vrshi momentalno chim se procesor optereti !
Svestan sam toga da se promena takta menja cim se procesor optereti, ali hocu da znam moze li to da se promeni, da bude uvek isti, tj. da mnozilac bude 8... :trust:

Vrh Dno