Šta je novo?

OC problem sa Win7

undefined

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2007
Poena
350
Intel Pentium E5200, kloknut sa 2.5 na 3.3, radio pod XP godinama bezp problema.

Ajde da konacno instaliram 7cu. Instalacija odmah puca, vratio na default, radi.
Kada sam uspesno instalirao 7 ajde da probam stari OC opet, win7 puca pri butovanju, ili odma restart ili bluesceen u toku butovanja.

Zainatim se i smanjim OC na 3.nestositno, 7 se butuje, kako ce raditi ne znam jos.

Ima neko neke ideje? Ponavljam OC je radio bez problema u XP dve godine, nikad nisam orthos ostavljao danima upaljen ali mislm da je skupio bio na testovima po 4 ili 6 sati bez ikakvih gresaka, jednostavno nisam imao vremena da ga ostavljam duze.

Inace, OC je bio FSB: 266, MPx: 12.5, FSB/DDR2 266/667, trebalo bi da je default voltaza.

Zanimljiv problem. Na žalost imao sam isti slučaj pre par godina i nisam našao rešenje. Ja sam išao dotle da sam vratio XP čisto da proverim da se nije nešto u medjuvremenu sje**lo. Medjutim pod XP-om je sve bilo ok.

Ako je nekom mozda relevantno da dam update. Kada sam pogesio u biosu EIST i C1 (ili bese C3... sta god to bilo), u osnovi sve opcije za automatsko menjanje voltaze i takta, i kada sam dao ~75mV overvolta na proc, Sedmica radi bez problema na 3.3GHz. E sad zasto i cemu kada se secam da je na default voltazi na tih 3.3 sa svim EIST i drugarim ukljucnim u XPu Orthos mogao da drnda satima bez greske na priority 10... bem li ga.

Pre bih rekao da nije toliko problem sa stabilnoscu OCa nego da se Win7 nesto gadno baguje sa identifikacijom procesora (instalacija je morala da ide na full stock, inace je pucala)

Nazad
Vrh Dno