Šta je novo?

OC potencijal

• Začetnik teme Začetnik teme Codex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Codex

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2002
Poena
619
Pre sto bi se upustio u ozbiljnije modovanje, zanima me dali u poste mogu nesto postici time. Tu mislim na razna modovanja NF7-S V2.0, podizanja napona na cipsetu, memoriji i ostalog. TRenutno mi radi na 210*11(zakljucan) BArton 2500+ na 1.85V po biosu sto je u praxi 1.78V (razlika od 0.7V) memorija Corsair XMS 5-2-2-2.5, 2.7V. Bartona sa digao na 2V a memoriju na 2.9 i maximalno oskrnavio ali ni tada nije teo da radi stabilno na 220 fsb doduse bootovao se na 230 a probudio na 235fsb. Sto se tice modovanja ploce sve mi je jasno ali se nebi uplitao u neka lemljenja bezpotrebno. BArton je:

AMD Athlon XP
Core Barton
CPU Model 10
Performance Rating 2500+
Working frequency 1833
Package Type OPGA
Operating Voltage 1.65v
Max. Operating Temperature 85°C
L1 Cache 128KB
L2 Cache 512KB
Multiplier 11.0
FSB Frequency 333MHz
Stepping Code AQYHA
Manufacture Year 2004
Manufacture Week Week 07
Production Batch M
Batch Production Number 4102
Laser Marker ID N/A
Process Technology 0.13µ
Estimated Thermal Power 65.31w
Codes
Code One AXDA2500DKV4D
Code Two 2397Q878B4102
Code Three AQYHA0407TPMW

Pozdrav!

Pa ako nije hteo da radi na 2V, sta mislis da ces postici daljim dodavanjem voltaze? I 2V je mnogo. To se koristi samo za neki rekord ili obaranje vremena u nekom testu, a za svakodnevni rad ti je 1.8V neki plafon. Barem za Bartone.
To je jednostavno limit trenutog primerka procesora koji posedujes i mislim da sa njim ne treba da se upustas u neko modovanje ploce. To bi, barem po meni, bilo razumno samo ako imas neku plocu koja nece da daje preko 2V, a ti bas hoces da oboris neki OC rekord i bas imas neki preraspolozen primerak CPU-a kome ta 2V nisu dovoljna.

Vule je napisao(la):
Pa ako nije hteo da radi na 2V, sta mislis da ces postici daljim dodavanjem voltaze? I 2V je mnogo. To se koristi samo za neki rekord ili obaranje vremena u nekom testu, a za svakodnevni rad ti je 1.8V neki plafon. Barem za Bartone.
To je jednostavno limit trenutog primerka procesora koji posedujes i mislim da sa njim ne treba da se upustas u neko modovanje ploce. To bi, barem po meni, bilo razumno samo ako imas neku plocu koja nece da daje preko 2V, a ti bas hoces da oboris neki OC rekord i bas imas neki preraspolozen primerak CPU-a kome ta 2V nisu dovoljna.

pomislio sam da je mozda zbog napona na cipsetu nece dalje. Sa modovanjem se dobije do 2V na cipsetu naspram max. 1.7 po fabrici

Koji je cooler?

Delija je napisao(la):
Koji je cooler?

na chipsetu je aktivni od PII, na procesoru Spire whisperrockIV sa ventilatorom na 3000 rpm pod punim opterecenjem nije iznad 40C.

Mozda bi mogao da izvuces malo vise sa nekim ozbiljnijim hladjenjem.

BTW, na 1.85V sa punim opterecenjem, 40C moze da ti bude samo ako komp drzis na terasi i to na -10C!!! :d Znaci, nema teoretske sanse!!!

Delija je napisao(la):
Mozda bi mogao da izvuces malo vise sa nekim ozbiljnijim hladjenjem.

BTW, na 1.85V sa punim opterecenjem, 40C moze da ti bude samo ako komp drzis na terasi i to na -10C!!! :d Znaci, nema teoretske sanse!!!

Inace sam krs puta vadio procesor iz podnozja, imao sam problema sa oslabljenom oprugom pa sam budzao nesto kako bi zasarafio hladnjak preko rupa za vodeno hladjenje. Jedino ako se nije termalna dioda pomerila sa mesta i da ne naleze vise na proc kako bi trebala. Inace ortak drzi 2500+ na 220fsb*11 sa stok kulerom na 60C 1.9V

Posavetuj tog ortaka, da smanji napon na procesoru, samo dzabe pregrava procesor zbog 100-150 MHz-a vece brzine koja mu sasvim sigurno nista ne znaci. Dolazi leto i sa tim naponom ni sa mnogo boljim kulerom od fabrickog nece uspeti da ohladi procesor kako treba.

NEMA SANSE 60c na 1.9v sa stock kulerom... sonda mu je neispravna ili ne naleze... neka uzme da kompresuje divxe jedno 24 casa, da vidite o cemu pricam

Codex je napisao(la):
na chipsetu je aktivni od PII, na procesoru Spire whisperrockIV sa ventilatorom na 3000 rpm pod punim opterecenjem nije iznad 40C.

ta temperatura tesko,proveri termalnu diodu !!!

p.s. uvek sam :happy: :happy: :happy: kad vidim tvoj avatar :,,: :,,: :,,:

poz A :-devil-:

sta da vam kazem... bio sam skroz spreman na budzanje ploce, mada kad bolje razmislim... 210*11=2.3ghz mnogooooo vise od 1.8. Ko nije proklet, dosta mu je! :d

@Alister.... da,da... :eyebrows:

:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno