Šta je novo?

Oc-pomoć

BORIS87

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2006
Poena
301
Imam amd64 3000+ am2 (orleans) i matičnu ploču ASUS M2V-TVM
Kad odem u bios sve su mi opcije za overclcking skrivene i ništa se nemože mijenjati.
Pokušao sam i sa novim bios driverima i dobio sam samo opciju za podizanje voltaže i množioca koji je max 9x...ali nemoguće ih je više podici nego sto su fabrički..mogu se samo smanjivat!

Dali se radi matičnoj ploči koja nema mogućnosti za OC ili ipak ima neke nade da se i to sredi..
Sve sam pretažio na internetu i nigdje nisam našao da netko ima sličnih problema sa ovom matičnom pločom!🙁

Poslednja izmena:
Nije poenta povecjati mnozilac ,nego ga smanjiti a povecjati FSB😉
Koliko sam video ta ploca nema mogucjnosti za OC🙁

Poslednja izmena:
Pa ako smanjim mnložilaci dali će mi se pojaviti opcija za povećanje fsba-jer mi je skrivena!?

Ako je do sad bila skrivena ne verujem da cje se pojaviti kad budes spustio mnozilac.

Uzeo si maticnu koja je trenutno najeftinija za am2,a pride je i bazirana na Via cipsetu(koji ne da nisu za klok nego...).Predlazem ti da uzmes maticnu sa nVidia 570 ultra cipsetom(Asus M2N-E npr.) a ovu da prodas,570 ultra sigurno ima vece mogucnosti za klok.M!ST!CX je u pravu,fazon je da povecas fsb(samim tim i memorijski protok),a mnozilac je tu da doda slag na tortu ako su ploca i proc sposobni.

HVALA MOMCI,BAR ZNAM NA ČEMU SAM...Ovu ću matičnu uzet i zapaliti je da se više niko ne nađe u ovakvoj situaciji kao ja...Uzet ću tu koju ste mi preporučili,valjda vi znate što je najbolje!

A možda je moguće da asus izbaci nove drivere za bios jer ovi zadnji driveri otključali neke opcije..

Poslednja izmena:
Nenadaj se da ce izaci novi bios za tu plocu. Odnosno izacice bios ali nece biti nistanovo u njemu on moze samo da popravi neke bagove ali nishta od novih opcija. Ona jednostavno nije namenjena za OC. Namenjena je prosecnim korisnicima. ***.

Nazad
Vrh Dno