Šta je novo?

OC or not OC

thunderchase

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
620
Imam XP 1700+. Kako da utvrdim da li je to onaj sto se dobro przi, jer sam cuo da postoje dve varijante. Najbolje bi bilo da neko okaci screenshot iz WCPUID-a, pa da ga uporedim sa mojim.

2 varijente? Ima ih malo vise ali dobro.
Predpostavljam da mislis na ono "A" i "B" reviziju pa zar nije lakse ti da okacis shot ili jos bolje da pogledas u biosu na koliko volti radi pa ce lako da se utvrdi koju reviziju imas...

thunderchase je napisao(la):
Evo dok ja upotrebljavam SEARCH, vi pogledajte ovo...

Predpostavljam da je to tvoj procesor. To je stari XP 1700, znaci rev. A

...

Dakle, nista od ozbiljnijeg OC-a?

Pa sad zavisi sta ocekujes. Taj procesor svakako ne moze da se meri sa novijim Thoroughbred-om B po OC mogucnostima, ali i u toj starijoj seriji bilo je solidnih primeraka. Moj bivsi primerak iz A serije je radio na 2GHz, nije to bilo ni malo lose. 😉

Aca je napisao(la):
...

Pa sad zavisi sta ocekujes. Taj procesor svakako ne moze da se meri sa novijim Thoroughbred-om B po OC mogucnostima, ali i u toj starijoj seriji bilo je solidnih primeraka. Moj bivsi primerak iz A serije je radio na 2GHz, nije to bilo ni malo lose. 😉
Za mene je to bombona, skok sa 1.45 na 2 giga! Medjutim, cim u BIOS-u namestim magistralu na 166, a mnozilac ostane isti (11x), kompjuter nece da se boot-uje! Ja reko' stici ce do Windows-a, ali jok! Uspeva mi samo do 140 za magistralu. Mozda je do ploce (MSI KT266A Pro-2)? Ako zanemarimo kuler...

Aca je napisao(la):
Moj bivsi primerak iz A serije je radio na 2GHz, nije to bilo ni malo lose. 😉
'ebiga, tvoj je bio 1600+, i to famozna AGOIA... 😉

...

Za mene je to bombona, skok sa 1.45 na 2 giga! Medjutim, cim u BIOS-u namestim magistralu na 166, a mnozilac ostane isti (11x), kompjuter nece da se boot-uje! Ja reko' stici ce do Windows-a, ali jok! Uspeva mi samo do 140 za magistralu. Mozda je do ploce (MSI KT266A Pro-2)? Ako zanemarimo kuler...

Pojacaj malo napon procesora. :idea:

Nazad
Vrh Dno