Šta je novo?

OC na MSI nForce2

medans

Čuven
Učlanjen(a)
11.07.2003
Poena
620
Da li je neko imao iskustva sa klokovanjem procesora na pomenutoj ploci? Hteo sam iz ciste radoznalosti da je poteram malo brze, bez namere da je drzim klokovanom, ali nikako ne ide. Znam da MSI nije baz nesto narocito raspolozen za OC (barem ova ploca), ali nemoguce je da ne moze nimalo. Drzim na njoj Athlon 2000+ TBred B, dva modula memorije od po 256MB Samsung DDR 3200 i Gainward MX440. Probao sam do sada razlicite kombinacije FSB i mnozioca (140*12.5, 145*12.5, 150*11.0, 11.5. 12.0, 166*10.0, 11.0, 12.0, 12.5), memoriju namestao sinhrono i asinhrono, probao sam i napon na 1.7v pri 166*12.5, ali ne vredi. Vec mi je dosta resetovanja CMOS-a i diranja dzampera. Uspeo sam jedino da ga podignem na 140*12.5 sa memorijom na 210Mhz (420Mhz), ali se zakucao na prvom testu u 3DMark-u. Ako neko ima neku ideju, neka javi.

...Hvala!

Asinhron rad na nforce plocama ti donosi samo usporenja. Nforce ploce najbolje rade u sinhronom radu.

PS. MSI ti znaci stabilnost a ne overclock-abilnost

medans je napisao(la):
Da li je neko imao iskustva sa klokovanjem procesora na pomenutoj ploci? Hteo sam iz ciste radoznalosti da je poteram malo brze, bez namere da je drzim klokovanom, ali nikako ne ide. Znam da MSI nije baz nesto narocito raspolozen za OC (barem ova ploca), ali nemoguce je da ne moze nimalo. Drzim na njoj Athlon 2000+ TBred B, dva modula memorije od po 256MB Samsung DDR 3200 i Gainward MX440. Probao sam do sada razlicite kombinacije FSB i mnozioca (140*12.5, 145*12.5, 150*11.0, 11.5. 12.0, 166*10.0, 11.0, 12.0, 12.5), memoriju namestao sinhrono i asinhrono, probao sam i napon na 1.7v pri 166*12.5, ali ne vredi. Vec mi je dosta resetovanja CMOS-a i diranja dzampera. Uspeo sam jedino da ga podignem na 140*12.5 sa memorijom na 210Mhz (420Mhz), ali se zakucao na prvom testu u 3DMark-u. Ako neko ima neku ideju, neka javi.

...Hvala!

Pa kad nisi hteo Abita...

Pozdrav!

Na tom taktu je i Matsonic stabilan a ne MSI koji trazi debele pare za svoju "stabilnost" prefarbanu crvenim lakom :p

Kada sam u martu mesecu kupovao komp. ovo je bila jedina nForce ploca u NS, a i nije stajala "debelih para" vec svega 100Eura. Znam da ima i boljih ploca (8rda+, ona Abitova...), ali nije ni ova ploca tako losa za nekoga ko se ne bavi extremnim OC. U nastavku vam saljem link za jedan review, zbog kojeg sam uopste i probao da je klokujem, jer greota je da radi na 133Mhz, posebno sa memorijom na 400Mhz.

http://www.viperlair.com/reviews/cpu_mobo/msi/nvidia/k7n2/k7n2_4.shtml

Ma sve je to lepo :D ali da 100€ nisu debele pare apsolutno nije tacno. Za te pare si mogao da biras izmedju Epoxa i Abita (i da izaberes abita :D)
Dalje, ne verujem da nije bilo recimo Abitovih Nforce-va u Novom Sadu, pa zaboga, Student je tamo :D
Dalje, ko zna kakav primerak zapadne na review-u tamo daleko...ili bolje receno kakav im specijalni primerak posalju iz fabrike. Gro MSI ploci ne moze da se OC-uje sto zbog loseg kvaliteta komponenti koje ne trpe opterecenja, sto zbog idiotskih biosa koji mahom ne dozvoljavaju promenu napona vecu od 0.1v, sto je premalo. Doduse sta stavljaju na one ploce i to je mnogo, vise ne bi ni izdrzale.
Uostalom doziveo si to iskustvo :mrgreen:

I ponavljam, na tim taktovima i Matsonic je stabilan :banana:

Da, ali zaboravljas da je u pitanju bio mart mesec kada su nForce ploce bila jos uvek egzotika. Prevrnuo sam bio ceo grad, a kada bi pitao za nForce2 sledilo bi kontra pitanje "A sta ti je momak to?", a ja ko ***** necu nista drugo. Ovu plocu sam nasao kod prijatelja u veleprodaji, a prodajna cena ove ploce je inace tada bila 125Eura, dok je Asusova bila dvadesetak Eura skuplja i moralo se cekati jos nedelju dana, a meni se igrao i igrao Colin Mcrae. Epox sam takodje nasao na samo jednom mestu i opet za nedelju dana i opet 125E, ali nisam hteo da uzmem jer su u toj firmi valjali iskljucivo Palomina, memoriju NCP i Samsunga 753s, tako da sam odustao. Sve u svemu, pouka je tu, ako slucajno neko uspe da klokne ovu plocu neka javi, ili ako mozda zeli da je kupi :D
...salim se ....mada jedan 8rda+ ne bi skodio

medans je napisao(la):
... moralo se cekati jos nedelju dana, a meni se igrao i igrao Colin Mcrae...

Sve ti je oprosteno :mrgreen::smk: zbog CMR-a !

Nazad
Vrh Dno